-
Mnie natomiast bardzo spodobał sie domek w Alpach i to głównie za sprawą fantastycznego swiatła. W galerii dałem wyraz. Ostatnie dwa zdjęcia to pierwsze na tak ponieważ zawarłeś ładny widok nowoczesnych budynków. Panorama głównie za sprawą dość ostrego przycięcia wieży nie bardzo podchodzi, gdyż pomimo takiego ujęcia mocno wraz z odbiciem w wodzie dzieli kadr.
-
Dzięki wszystkim za wejścia i komentarze!
Wiejo - co do dzielenia kadru - to było zamierzone (ucięcie też). Chciałem zrównoważyć kadr bo jak pewnie widzicie po prawej stronie jest znacznie "ciężej" niż po lewej. Ucięty budynek wraz z pełnym odbiciem miał za zadanie balansować podłużny kadr.
może się podobać a może nie, zdecydowałem tak bo lubię eksperymentować i szukać "innych" kadrów niż te pospolite :)
jeszcze raz dziękówki. Jak będę w weekend na spacerku do zrobię podejście nr 2 do tego miejsca tym razem bez "uciętego" budynku
-
Z ostatniej wrzutki pierwsze bardzo ladne :grin:
-
Słabo się znam na temacie żeby pisać jakieś opinie ale fotki przejrzałem wszystkie i MZ super
-
1 załącznik(ów)
co by wątek nie umarł wrzucam jedno z szuflady. Zrobione w grudniu 2009, moja rodzinna miejscowość - Bielawa
-
1 załącznik(ów)
jeszcze jedno z tego spacerku, tym razem w kwadrat
P.S. Można jakoś wyłączyć tą nową opcję wyświetlania miniaturek?
-
Pierwsze widok rozległy i zapewne ładny jednak w tym wydaniu wydaje mi się trochę za jednolicie szary. W drugim fajnie prowadzi droga otoczona drzewami i tutaj dodałbym trochę kontrastu aby wzmocnić akcent iglaków.
-
6 załącznik(ów)
No i w końcu... udało mi się wygrzebać na krótki spacer coby coś popstrykać. Od dłuższego czasu się zbierałem, ale zawsze coś, a to pogoda a to brak światła... dziś się udało wyrwać i było całkiem spoko.
A oto kilka ujęć z zamglonego Frankfurtu:
#93, #94, #95, #96, #97, #98
P.S. Nie wiem jak zrobić żeby numerki były obok zdjęć :/
-
No tak pół na pół. Trzy ostatnie świetne, ładna obróbka i dynamika. Ale 3 pierwsze to raczej przypadkowe i mdłe pstryki.
-
Z architektury to 6. jak dla mnie.....