A mnie ten taki ciemnawy, nierozjaśniany klimat nawet się podoba, kojarzy mi się ze średniowieczną Anglią, oglądaną na filmach.
A tak z ciekawości, odnośnie fotki 74- ta owca (?) na ulicy to odpoczywała?
Wersja do druku
A mnie ten taki ciemnawy, nierozjaśniany klimat nawet się podoba, kojarzy mi się ze średniowieczną Anglią, oglądaną na filmach.
A tak z ciekawości, odnośnie fotki 74- ta owca (?) na ulicy to odpoczywała?
Ta owca spała kiedy przejeżdżałem obok niej samochodem lekko podniosła głowę czy łeb....
Może pokaże Wam jak to wygląda w rzeczywistości fotki prosto z aparatu bez żadnej obróbki, prostowania, kolorowania, rozjaśniania etc. Środek lata, środek dnia, w/g tutejszych czyli Cumbrijskich kanonów dobra pogoda (czyli totalna szarówa). Teraz jest gorzej chociaż czasem wyjdzie słońce, w zimę raz na dwa tygodnie a ja zawsze mam to szczęście , że pracuje. BTW przejrzałem swój wątek i wszystkie fotki nie są aż tak ponure---- troszkę udało mi się zrobić gdy słońce świeciło.
Pozdrawiam
Załącznik 23729
Załącznik 23730
Załącznik 23731
...oczywiście nieponumerowane bo nie do oceny
I taki łeksperyment pewnie się nie spodoba (przepały zostawiłem)
75.
Załącznik 23741
To faktycznie nie bardzo masz tam tą pogodę :wink: Ja osobiście jestem zwolennikiem zdjęć które oddają mniej więcie realestyczną wersję... Ale te naprawdę widzę trzeba czasami podoświetlać. Bo nie wystarczy, że na zewnątrz szaro, buro i ponuro to jeszcze oglądać takie zdięcia... A tak choć trochę pogody będziesz miał.
Co do 75, mi się podoba. Może obcięła bym trochę od góry (MZ) ale ja się nie bardzo znam :???:
Chyba lepiej.....
Bardzo fajna zabawa perspektywą na ostatniej focie (obcięta wersja MSZ lapsza)...
Pozdrawiam
Mi też się tak bardziej podoba :grin:
Mnie też ta obcięta bardziej się podoba.
Fajnie tam macie owce śpią na drogach :wink:
Bardzo ciekawy kraj.
I widać szarością powiało bo tak przeważnie to bardzo słoneczne zdjęcia miałeś.
Krajobrazowo i klimatycznie przepiękne miejsca. W wielu wypadkach ładnie to pokazujesz. Będę wracał do Twojego wątku.
Bardzo fajne te twoje krajobrazy i poziom fotek coraz lepszy. Miło się ogląda :grin: