127 spoooko :grin: jeszcze ten kubek "Zakopane":grin: fajne fajne
Wersja do druku
127 spoooko :grin: jeszcze ten kubek "Zakopane":grin: fajne fajne
Na 126 ruch bardzo mi sie widzi i jest to przynajmniej dla mnie dobre zdjęcie. 127 też na tak, bo, wzrok, mina, układ ust i kubek to wszystko gra w tym kadrze.
Dawno u Ciebie nie gościłem, a tu tyle fajnych fotek. Bramy lubelskie znakomite, następnym razem w Lublinie poświęcę im więcej uwagi. Dziewczyna z "Obiadów domowych" pięknie skadrowana, ale ona sama się swoją urodą broni:). HDR-y szewskie jakoś do mnie nie przemawiają. Generalnie warto tu wpadać.
Zaglądam sobie często do Twojego wątku i muszę przyznać, że bardzo mi się tu podoba. Podobają mi się Twoje eksperymenty ( z zakładu szewskiego czy kasztan zapadają w pamięć ). Zdjęcia z Norwegii są świetne - przepiękne kolory. A z ostatnich - bramy lubelskie - bardzo klimatyczne zdjęcia.
Tym razem nie brama ale "zakład"
Skąd wykopałeś takie stare zdjęcie ;) A poważnie, MZ za ciemne, chyba przesadziłeś z postarzaniem :roll:
EDIT
Przyjrzałem się dokładniej tablicy po prawej i o ile dobrze odczytałem, jest tam tekst:
"SALON
Prowadzi sprzedaż. odkup. naprawy - odpłatne i gwarancyjne wyrobów - MERA POLTIK"
Albo jest to naprawdę stare zdjęcie (dziś nikt tak obskurnego zakładu nie nazwałby "salonem", kto jeszcze pamięta budziki marki MERA-POLTIK) :roll:, albo co bardziej prawdopodobne (sądząc po kracie na drzwiach) jest to nieczynny zakład, sorry SALON :D po którym zostały tablica i napisy. Możesz coś o tym?
Nie bardzo przypadło do gustu dlatego, że za ciemne, klimat mroczności nie uzasadniony motywem, postarzające rysy sa mocne tj. radykalnie odsłaniają białe podłoże, może tutaj mniejsze krycie bądź nacisk.
Krótki pobyt w Krakowie. Idę z koleżankami na spacer na Wawel, a tu zamieszanie. Okazało się, że byliśmy świadkami przewiezienia ciała gen. Sikorskiego. Zdjęcie zrobione o godz. 15.26, przedstawia całą tą operację "od kuchni".
Kolejne zdjęcie z typu przyczajonych zdjęć. Droga powrotna w pociągu Kraków-Lublin.
Wujek.samo.h,
Ostatnim zdjęciem zaimponowałeś mi. Jak Ci się udało to wypatrzyć, wydobyć aparat, ustawić się, ująć i technicznie zapanować nad takim zdjęciem?
Unikalna sprawa, klimat pociągowej podróży, dwoje ludzi bardzo razem, piękna twarzyczka dziewczyny, niewinna, jak na romantycznych obrazkach. Wykorzystane światełko zastane.
No, no!
Pzdr, TJ