Spoko ogon, gekon luz... się dopadnie to przepadnie.
Wersja do druku
32,35 - szkoda że nie z filterkiem :)
robtor a o jaki filierek Ci chodzi? Polar był założony.
Dzią pokaże zdjęcia z dwóch miejsc: miejscowości: Alghero oraz Groty Neptuna (Grotta di Nettuno). Alghero jest już miejscowością turystyczną w pełni tego słowa znaczeniu tj. dużo turystów, sklepy z pamiątkami itp. Grota Neptuna jest również oblegana turystycznie. Imponujące jest zejście do groty. Niestety w grocie musiałem focić na wysokim iso jak na E30 i czasach na granicy poruszenia.
Zdjęcia
38, 39, 40, 41
42, 43, 44, 45,
46, 47, 48.
Zgrabna seryjka :)
Nawet po naszemu szyld napisany: Pizzeria :grin:
U nas taka piękna jaskinia jest w Kieleckim (Kieleckiem:grin:). Jaskinia "Raj"
Byłem tam wiele lat temu, ale przewodniczka prawie że chciała rozbijać aparaty foto by wyegzekwować zakaz fotografowania..
Teraz może się coś zmieniło. Choć zakaz używania lampy błyskowej rozumiem.
@ kolba - bardzo ładnie sobie poradziłeś z ISO w jaskini, brawo :)
Jaskinia Raj to pikuś. Tam jest więcej sztucznego tunelu niż prawdziwej jaskini. Jaskinie w Jurze to już fajniejsze są, choć szaty naciekowej nie mają za wielkiej. Z ładnych jaskiń bliziutko to Bielańska i Demianowska.
W Grocie Neptuna też był zakaz ale używania statywów choć przewodniczka prosiła aby nie błyskać lampą. Poza tym zdjęcia można było spokojnie robić.
A z tym zakazem fotografowania to niektórzy nasi przewodnicy lekkiego pierdolca mają. Jakoś Demianowskiej nie ubyło. W Nietoperzowej na Jurze też można bo prywtna, a w Grocie Łokietka baba szaleje :evil:
39 - widok jakże charakterystyczny dla małych (i nie tylko) miasteczek południa Europy - pranie suszące się na sznurach na murach budynków
Dziś przedstawiam miejscowość Tinnura. Cała miejscowość jest pokryta malowidłami. Wygląda to bosko. Na ostatnim zdjęciu popularny środek transportowo-bagażowy na Sardynii.
49, 50, 51, 52,
53, 54.
Rewelacja te malunki :)
Malunki wspaniałe. Świetne.
Zawsze mi się takie malunki kojarzyły z Alpami a tu proszę...
Malunki świetne, pojazd kojaży mnie się z Chinami albo Indiami :)
cudowne budynki !!!!!!!!!
przepięknie pomalowane :) :) :)
Zaległości odrobione, warto było zajrzeć - ciekawe miejsca, super relacja :grin:
Ładne kardy zwłaszcza te przyrodniczo - krajobrazowe. Obejrzałem z przyjemnością.
Dziś zaprezentuje zdjęcia z plaży Putzu Idu. Piasek jest tam niczym mąka. Dzieci miały frajdę ale ja czyszcząc aparat i torbę już nie. Zdjęcia robiłem E1. Lubie od czasu do czasu z sentymentu popstrykać dziadkiem. Ostatnie Trzy zdjęcia są z Stagno Sale Porcus. Niestety w południe jak przejeżdżaliśmy to upał był aż unosiło się gęste powietrze.
Zdjęcia: 55, 56, 57, 58,
59, 60, 61, 62.
Przejrzalem watek, cudne zdjecia uliczek i nie tylko.
Fascynuje mnie jedna rzecz...Sardynia,Szkocja,Grecja itd, itp...że niby u sąsiada trawa zieleńsza ???
Strusie...;) :) , fajne. Ja pamiętam w Łebie jak mnie zapiaszczyło kilka lat temu... do tej pory na statywie gdzieś w zakamarkach ze smarem ziarenka piasku znajduje, o dziwo w torbie nie :) ,wszystko się udało wysypać :grin: . Mam nadzieję że sprzęt Ci działa cały dalej dobrze :)
robtor - Działa E1 i 14-54 na plaże jest idealne.
tropic - pamiętam jak parę lat temu byłem na Zakintosie (Grecja). W autokarze z lotniska przewodniczka mówiła, ze jest to najbardziej zielona wyspa Gracji. Cały czas patrząc przez okno mówiłem do żony gdzie jest tu ta zieleń. Z Sardynią podobnie.
Jak wcześniej pisałem na Sardynii co parę kilometrów zmienia się plaża tj. rodzaj piasku, jego kolor, roślinność, kamienie, woda itp. Prezentuję dziś Mandriole.
Zdjęcia: 63, 64, 65, 66,
67, 68, 69, 70,
71.
Bardzo mi podeszły morskie strzały z początku wątku. Czekam na więcej bo tamten kierunek może być moim następnym ;)
Super zdjęcia. Mnie też foty z nad morza spodobały się najbardziej.
Ostatnia wrzuta plażowa.Trzy pierwsze zdjęcia z Cu Crastu Biancu a dwa kolejne z kwarcowej plaży Punta is Arutas. Na ostatnim widać zieleń wyspy.
72, 73, 74, 75, 76.
Dzięki wszystkim za komentarze.
.....i urokliwe te chmurki.
Bardzo ciekawa fotorelacja z przyjemnością oglądam :)
Molto bene - malunki na domach, łódeczka z serii 50, strusie, kraby...
miasteczko malowane jak malowane :) fajnie to wygląda, foty fajne czekam na kolejną porcję
Piękne kadry. Co to za budynek na 73? Kaplica?