-
Odp: Tatrzański weekend - 4
Pustki jak nie w naszych Tatrach, fajna fotorelacja.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
piasbog
Pustki jak nie w naszych Tatrach...
Bodzip występlował turystów :grin:, reszta spała pijana, pospadała albo utknęła na Świnicy:
"trójka turystów wyszła na Świnicę w klapkach. - Będąc na szczycie zorientowali się, że nie są w stanie sami zejść na dół. Wędrówkę, oprócz braku odpowiedniego stroju i obuwia, dodatkowo utrudniała niska temperatura – mówił Długopolski. Ratownicy doprowadzili nierozważnych turystów do Kasprowego Wierchu, skąd na dół zabrała ich kolejka linowa. Wcześniej do centrali TOPR zadzwonili przypadkowi turyści, którzy na Przełęczy Zawrat odnaleźli śpiącego mężczyznę. Turyści okryli turystę śpiworem. Ratownicy na pokładzie śmigłowca policyjnego zabrali mocno wychłodzonego mężczyznę do szpitala. Okazało się, że był pijany." - wiadomości z weekendu :shock:
-
Faktycznie mało tych turystów na szlakach. Piękne światełko zarejestrowałeś na 4. Szkoda, że tak mało go było, a może jeszcze je zobaczymy?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Uprzejmie informuję, że już już zaczynają się przebarwiać :mrgreen:
Doczekasz tam jesieni?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Farensbach
Faktycznie mało tych turystów na szlakach. Piękne światełko zarejestrowałeś na 4. Szkoda, że tak mało go było, a może jeszcze je zobaczymy?
Światła troszkę będzie.Niewiele, ale jednak :)
Cytat:
Zamieszczone przez
kon
Doczekasz tam jesieni?
A skąd, pojadę drugi raz :D
...dzięki za wizyty, bardzo to sobie cenię :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kon
Doczekasz tam jesieni?
No ja myślę, że nie jednej! :mrgreen:
Pięknie tam!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
petreq
Bodzip, kusisz Taterkami kusisz...
My się tu tak wzajemnie kusimy i nakręcamy, aż zacząłem śledzić prognozy na koniec tygodnia :grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
My się tu tak wzajemnie kusimy i nakręcamy, aż zacząłem śledzić prognozy na koniec tygodnia :grin:
Jak będziesz pewny, że pogoda będzie to daj o tym znać na forum, bo ja już w te wakacje tyle wyjazdów planowałem i później rezygnowałem, że mam już serdecznie dość:evil:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jaclas
Jak będziesz pewny, że pogoda będzie to daj o tym znać na forum, bo ja już w te wakacje tyle wyjazdów planowałem i później rezygnowałem, że mam już serdecznie dość:evil:
Pewnym to nie można być niczego. Też dużo planowałem, ale lipiec praca, sierpień leje, wrzesień praca. Tak kombinuję najbliższy piątek, ew. czwartek, jak pogoda dopisze. Potem pozostaje już sam koniec września, październik, może listopad.
-
Ja tak sobie myślałem o Zadnim Granacie. Podobno dość łatwa trasa, a Marysia ma lekkiego lęka przestrzeni, więc trudniejsze odpadają
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Ja tak sobie myślałem o Zadnim Granacie. Podobno dość łatwa trasa, a Marysia ma lekkiego lęka przestrzeni, więc trudniejsze odpadają
Trasa latwa przez Panszczyce......tup,tup,tup.Ale widok:shock:
---------- Post dodany o 15:36 ---------- Poprzedni post był o 15:34 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Światła troszkę będzie.Niewiele, ale jednak :)
A skąd, pojadę drugi raz :D
Czekam na zdjecia.
---------- Post dodany o 15:37 ---------- Poprzedni post był o 15:36 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
No ja myślę, że nie jednej! :mrgreen:
No tak,zmieniaja sie pory roku.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kon
Trasa latwa przez Panszczyce......tup,tup,tup.Ale widok:shock:
Ja to tam prawie biegłem tą trasą (w dół), z widoków nie pamiętam nic poza piorunami :shock:
---------- Post dodany o 16:55 ---------- Poprzedni post był o 16:53 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
O Granatach też myślałem :grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Ja to tam prawie biegłem tą trasą (w dół), z widoków nie pamiętam nic poza piorunami :shock:
Do gory spokojnym,rownym krokiem....W dol nigdy nie szedlem.
-
Na Granaty przez Pańszczyce to chyba jeszcze Orlą Perć trzeba zaliczyć (od Krzyżnego), jeśli w ogóle można w tą stronę. Chyba że coś źle patrzę.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Na Granaty przez Pańszczyce to chyba jeszcze Orlą Perć trzeba zaliczyć (od Krzyżnego), jeśli w ogóle można w tą stronę. Chyba że coś źle patrzę.
Granaty sa trzy..tak pamietam.A Orla Perc to Orla Perc.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kon
Granaty sa trzy..tak pamietam.A Orla Perc to Orla Perc.
Ale przez Dolinę Pańszczyce (jeśli ją miałeś na myśli) widzę tylko jeden żółty szlak na Krzyżne.
-
6 załącznik(ów)
Odcinek Zawrat - Kozi Wierch jest jednokierunkowy:
http://natatry.pl/tatry-wysokie/okol...skrajny-granat
Wracając do tematu. Było naprawdę ciemno, a zrobiło się jeszcze ciemniej, hmmm :(
15. Załącznik 127891
16. Załącznik 127892
17. Załącznik 127893
18. Załącznik 127894
Nooo wreszcie, nieśmiało zaczyna wyglądać jakieś światło :)
19. Załącznik 127895
20. Załącznik 127896
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Ale przez Dolinę Pańszczyce (jeśli ją miałeś na myśli) widzę tylko jeden żółty szlak na Krzyżne.
Ale Bodzip chcial na Granaty,wiec wszystko sie zgadza.
-
Światła mało ale i tak fajnie.
Mi właściwie już tylko piątek został więc zobaczę jak będzie ładnie to może wyruszę...
Cytat:
Zamieszczone przez
kon
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Ale Bodzip chcial na Granaty,wiec wszystko sie zgadza.
Tyle, że przez Krzyżne Orlą Percią (tu faktycznie są 2 kierunki) a tego raczej chciał uniknąć.
-
6 załącznik(ów)
A jak pięknie się robi, jak na chwilę wyjrzy słoneczko :D
21. Załącznik 127925
Kurcze, odwróciłem się w drugą stronę ...myślałem, że śniegiem zacznie walić :roll:
22. Załącznik 127926
23. Załącznik 127927
Pomimo przebłysków słoneczka, wiatr pi***i jak w kieleckim.
24. Załącznik 127928
25. Załącznik 127929
Ktoś pisał, że ludzi mało... hehe - to góra duża i ludziki jak Lego od CzaRmaXa wyglądają :mrgreen:
26. Załącznik 127930
-
Podczas mojego ostatniego pobytu w Tatrach okolice te wyglądały podobnie jak na 22, ale byłem na drugim końcu szlaku a tam przynajmniej było ciepło i nie wiało mocno :)
-
Miło to wszystko obejrzeć.
Widzę, że z kondycją u Ciebie całkiem, całkiem. Niejednego byś zawstydził (np. mnie:))
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jaclas
Miło to wszystko obejrzeć.
Widzę, że z kondycją u Ciebie całkiem, całkiem. Niejednego byś zawstydził (np. mnie:))
E tam, kolejką wyjechał, na piechotę nie łaska :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
E tam, kolejką wyjechał, na piechotę nie łaska :mrgreen:
Łaska, łaska - w zeszłym roku z Doliny Małej Łąki było :p
Ale przyznam, że moja Maryś biega jak kozica :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Łaska, łaska - w zeszłym roku z Doliny Małej Łąki było :p
Ale przyznam, że moja Maryś biega jak kozica :D
Ja z Kościeliskiej. A od strony Kasprowego to ponad 20 lat temu, ostatnio kolejka - po co nogi męczyć jak wywiezie :grin:
-
No to "połaziliście" :)
Mbsz - 10 i 18 - bardzo dobre.
Pozdrawiam.
-
Całościowo fajna fotorelacja, szkoda że pogoda nie dopisała za bardzo, ale zawsze mogło być gorzej :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
robtor
Całościowo fajna fotorelacja, szkoda że pogoda nie dopisała za bardzo, ale zawsze mogło być gorzej :)
Było gorzej, zaczęło lać i z Małołączniaka nici. Coś mam pecha do tej góry.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Było gorzej, zaczęło lać i z Małołączniaka nici. Coś mam pecha do tej góry.
Zdążysz, tak sobie patrzę i myślę, że za czas jakiś tylko wątki Bodzip'a będą na forumie... a tu mi Grześ wyskaka i wątka
ku chwale zakłada.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Zdążysz, tak sobie patrzę i myślę, że za czas jakiś tylko wątki Bodzip'a będą na forumie... a tu mi Grześ wyskaka i wątka
ku chwale zakłada.
Taaa, 101 zobowiązuje :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Taaa, 101 zobowiązuje :mrgreen:
Uhm... jeszcze chwila i będziesz jak ci czterej pazerni renciści, ze starym portfelem w zębach: Janek, Grigorij, Gustlik, Tomasz i Szarik. :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Uhm... jeszcze chwila i będziesz jak ci czterej pazerni renciści, ze starym portfelem w zębach: Janek, Grigorij, Gustlik, Tomasz i Szarik. :mrgreen:
Jaki Szalik, jaki szalik ? - Reks proszę pana. Porwiemy Arkowi i w góry :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Jaki Szalik, jaki szalik ? - Reks proszę pana. Porwiemy Arkowi i w góry :D
Czołgiem? Na zieloną Ukrainę... :mrgreen:
-
Tak, widzę że powolu mogę Tatry innym zostawić :) No, może w zimę zaryzykuję jakąś eskapadę...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
yamada
Tak, widzę że powolu mogę Tatry innym zostawić :) No, może w zimę zaryzykuję jakąś eskapadę...
Ha, widziałem - zostałeś ostatnio dendrologiem. I to trzeba powiedzieć, że doskonałym :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
A jak pięknie się robi
Pomimo przebłysków słoneczka, wiatr pi***i jak w kieleckim.
I to jest urok grani.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Ha, widziałem - zostałeś ostatnio dendrologiem. I to trzeba powiedzieć, że doskonałym :mrgreen:
:) spoko, w Tatry się wybieram ale już na pewno nie w wakacje...
-
Ja mam mieć urlop na całe trzy tygodnie września, ale cały czas kombinują. Pierwszy łykend mi zabrali bo ćwiczenia, teraz z Ebolą kombinują. Wszyscy dupska wygrzali jak ciepło było, ja robiłem, to nawet teraz nie mogę odpocząć. Wkurza mnie to.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Ja mam mieć urlop na całe trzy tygodnie września, ale cały czas kombinują. Pierwszy łykend mi zabrali bo ćwiczenia, teraz z Ebolą kombinują. Wszyscy dupska wygrzali jak ciepło było, ja robiłem, to nawet teraz nie mogę odpocząć. Wkurza mnie to.
Bodzip Twoja praca to jest sluzba dla Ojczyzny...