-
Odp: Gniot idealny - konkurs
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
To jeszcze ustalcie jak oceniać, bo jedni będą dawać 10 na supergnkota, a inni 0 i wyjdzie bzdura, a nie konkurs z wynikami.
O tym już było
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Wrzucamy foty przez tydzień, później pojawi się ankieta do głosowania. A to co pokazujecie pod zdjęciem, to takie zwykłe ocenianie zdjęcia hm... indywidualne, pozakonkursowe.
Każdy ocenia jak chce. Nie ma to powiązania z głosowaniem. Ja oceniam tak jak w galerii. Słabo-1 (świetny gniot) Doskonale-10 (kiepski gniot).
-
ciekawie się zapowiada:grin:
-
Nie wiem jak wy, ale ja juz mam bardzo mocnego faworyta..... ciezko go bedzie przebic....
-
ale fajnie, wreszcie można z czystym sumieniem zdjęcia jedyneczkami nagradzać!
-
To musi TO wygrać :)
Pozdrawiam.
-
Widzę, że nareszcie jakiś konkurs dla ambitnych i trzeba się postarać :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
W sumie myślę, żeby na dobry początek nie robić zbytnich ograniczeń. Dobrze by było jednak zachować zdrowy rozsądek i wrzucić max 2-3 zdjęcia, a nie np. 8 ;)
Szkoda, była sznsa na moją pierwszą, autorską wystawę:cry:.
-
Miałem przeczucie, że ten konkurs okaże się niewypałem.
Oglądając zgłoszone zdjęcia, trudno dopatrzyć się "rasowego" gniota. Są mniej lub bardziej nieudane (kadr, temat, obróbka) zdjęcia.
To jest efekt tego, że autor sam musi dojrzeć gniota w swoim zdjęciu. Cholernie trudne, prawie niewykonalne. Łatwiej doszukać się czegoś wartościowego w swoim zdjęciu niż gniota. Dużo łatwiej wypatrzyć gniota w cudzych zdjęciach.
A tyle gniotów jest w galerii :-P
-
Wybacz Heniu ale tak jak cenię sobie Twoją życzliwość i pomoc którą mi okazałeś, tak pozwolę sobie się z Tobą niezgodzeszcie obudzić
Ja w tym konkursie niewypału nie widzę, raczej zestaw różnych wartości forumowych dot. zdjęć i ich jakości, oraz relacji wobec siebie forumowiczów itp.
Wszystko to ubrane w imię zabawy i bardzo dobrze, bo może pozwoli wielu forumowiczom się wrieszcie obudzić. Lepsze to niż "okazyjne wycieczki" pod zdjęciami.
Pewnie ten konkurs wkrótce i tak zostanie zapomniany i "wszystko" forumowe wróci do "normy".
Ale przynajmniej przez pewien czas będzie choć trochę luźniej.:grin:
I to co piszę nie jest niejasne lecz szczere.
-
Ależ nie zgadzaj się!
Jak się będziemy we wszystkim zgadzać, nie będzie dyskusji (z której czasem coś dobrego wynika) i będzie nudno.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Ja w tym konkursie niewypału nie widzę, raczej zestaw różnych wartości forumowych dot. zdjęć i ich jakości, oraz relacji wobec siebie forumowiczów itp.
Ale to jest konkurs na gniota a nie na te sprawy, o których piszesz :-P
-
Fajna zabawa szykuje się.
-
Myślałam, że dzięki temu konkursowi, któremu byłam przeciwna, dowiem się co to jest gniot... patrząc w galerię.....w ocenie własnych dokonań człowiek rzadko kiedy jest obiektywny, nawet jeśli chodzi o gniot.... może się bardzo starać ale i tak mu nie wyjdzie.
-
A może to czasem kokieteria? ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
a to zmienia postać rzeczy i... podważa ideę konkursu a już na pewno jego nazwę :-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
W moim przypadku na pewno nie, choć czasem zdjęcia, które mi się nie podobają, innym tak i może to wyglądać na kokieterię. W ogóle ostatnio się zrobiłam mocno krytyczna - zarówno w stosunku do swoich zdjęć, jak i do cudzych. Od jakiegoś czasu co tylko coś sfotografuję, to ląduje to w koszu komputera, albo jest wręcz kasowane jeszcze w aparacie. Gniot, który wstawiłam do galerii konkursowej był robiony w celu umieszczenia go na fejsie (jako zdjęcie w tle).
-
Chory ten konkurs:mrgreen: Dodałem swoje dzieło dobrze podostrzone. Napiszcie, czy Wam się podoba, to mi pomoże w dalszym rozwoju mojego hobby jakim jest fotografia. Powiedzcie mi jaki mam kupić obiektyw, bo ten mi zrobił takie nieostre to z tyłu:lol: No i jaki aparat, żeby miał dużo efektów:-P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Chory ten konkurs:mrgreen:
Jak skok na głęboką wodę.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Chory ten konkurs:mrgreen: Dodałem swoje dzieło dobrze podostrzone. Napiszcie, czy Wam się podoba, to mi pomoże w dalszym rozwoju mojego hobby jakim jest fotografia. Powiedzcie mi jaki mam kupić obiektyw, bo ten mi zrobił takie nieostre to z tyłu:lol: No i jaki aparat, żeby miał dużo efektów:-P
Myśle Adam że jeśli chesz robić profesjonale zdjęcia i sie rozwijać to najlepjej kupić luztrzankę a jeśli chcesz taki z efektami ale nieprofesjonalny tylko np. na wyjazdy to najlepjej cyfrówke.
P.S. Ale jednak myśle że dla męszczyzny to jednak lepiej luztrzanke.
-
Kolega też mi mówił, że najlepsza będzie luztrzanka. Najlepiej Canuna i do tego z długim zumem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Kolega też mi mówił, że najlepsza będzie luztrzanka. Najlepiej Canuna i do tego z długim zumem.
I oczywiście z programami tematycznymi: 1) ptaki drapieżne, 2) ptaki domowe, 3) ptaki pozostałe.
Pozdr
-
ostatnio gniotowisko jest mi wytykane, usiądę w weekend, może tez coś dorzuce :) okazja jedna na milion :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
dr_feelgood
ostatnio gniotowisko jest mi wytykane, usiądę w weekend, może tez coś dorzuce :) okazja jedna na milion :D
No widzisz! Całe życie się uczysz i nie wiedziałeś, że paździerz produkujesz? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
-
oświecenie na mnie spłynęło lawiną :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
dr_feelgood
oświecenie na mnie spłynęło lawiną :)
To ja tę lawinę w galerii poproszę. :mrgreen:
-
muszę się wygrzebać jakoś ;-)
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
dr_feelgood
muszę się wygrzebać jakoś ;-)
Jak by Cię za bardzo "przygniotło" :mrgreen: daj znać. Pomożemy ugniatając śieg i podniesiemy
Cię na duchu mimo tak odgniecionego ego. :mrgreen:
---------- Post dodany o 19:50 ---------- Poprzedni post był o 19:50 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
sikor
Ufff, zdążyłem. :)
Sikor!!!!!! Gdzie Cię nosiło???
-
keep thi heid and cairy oan jak tu u mnie mawiają :) wyjdę z tego bez szwanku jak zawsze :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
dr_feelgood
keep thi heid and cairy oan jak tu u mnie mawiają :) wyjdę z tego bez szwanku jak zawsze :)
Ee tam, skoro tak to nic tu po mnie.
-
A nikt nie wrzucił drugiego gniota. Każdy uczestnik konkursu na gniota wrzucił tylko po jednej fotce. A tyle pisania było ile wrzucać fotek.
No w sumie ja sam też wrzucić chciałem dwa gnioty no ale zostanie na jednym :wink:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
koronax
A nikt nie wrzucił drugiego gniota. Każdy uczestnik konkursu na gniota wrzucił tylko po jednej fotce. A tyle pisania było ile wrzucać fotek.
No w sumie ja sam też wrzucić chciałem dwa gnioty no ale zostanie na jednym :wink:
Po grzyba mam wrzucać drugiego, jak ten pierwszy jest najlepszy?
-
No w sumie jak wrzuciłeś najlepszego gniota, to fakt, drugiego nie ma sensu wrzucać. :mrgreen:
Tyko skąd masz pewność ze wrzuciłeś najlepszego. Hehe
-
Cytat:
Zamieszczone przez
koronax
No w sumie jak wrzuciłeś najlepszego gniota, to fakt, drugiego nie ma sensu wrzucać. :mrgreen:
Tyko skąd masz pewność ze wrzuciłeś najlepszego. Hehe
Ha! Ty nawet nie wiesz, ile ja wiem(ja zresztą też).
Myślisz, że dzięki komu wyginęły dinozaury?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
I oczywiście z programami tematycznymi: 1) ptaki drapieżne, 2) ptaki domowe, 3) ptaki pozostałe.
Pozdr
A z tych drapieżnych najlepsze będą samice naczelnych nielotow, nieprawdaż?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Czyli programy: 1) Blondynki 2) Brunetki 3) Szatynki 4) Rude ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
I z funkcją "beak detect" żeby ptaszolog mógł orła od kaczki odróżnić.
---------- Post dodany o 21:04 ---------- Poprzedni post był o 21:03 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
czyli programy: 1) blondynki 2) brunetki 3) szatynki 4) rude ?
b c d?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
I z funkcją "beak detect" żeby ptaszolog mógł orła od kaczki odróżnić.
---------- Post dodany o 21:04 ---------- Poprzedni post był o 21:03 ----------
b c d?
Orła wywinąć powiadasz??? Nie ma śniegu, nie można więc orła zrobić, orlego cienia w Zachodniej Małopolsce też nie uświadczysz. Za to w górach pojawili się wilcy i przegonili na rzepaki lelenie....
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Orła wywinąć powiadasz??? Nie ma śniegu, nie można więc orła zrobić, orlego cienia w Zachodniej Małopolsce też nie uświadczysz. Za to w górach pojawili się wilcy i przegonili na rzepaki lelenie....
Można jeszcze wyp***ć na śliskich schodach, ale to zboczenie i nie bardzo wiem po co do tego orła schody.. .
-
[QUOTE
Sikor!!!!!! Gdzie Cię nosiło???[/QUOTE]
W sen zimowy zapadłem. :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
sikor
Cytat:
Sikor!!!!!! Gdzie Cię nosiło???