Dzięki za wyjaśnienie - też czekam na dalszą część :-)
Wersja do druku
Dzięki za wyjaśnienie - też czekam na dalszą część :-)
Ranek przywitał nas słońcem, które zaraz zakryły chmury i zanosiło się na to, że zaraz zacznie lać jak poprzedniego dnia po przeciwnej stronie kanionu. Szybko więc pobiegliśmy nad kanon aby jeszcze coś zobaczyć.
Pierwsze zdjęcia przy niespecjalnej widoczności:
18.
19.
20.
21.
22.
Pogoda na szczęście zaczęła się poprawiać.
Jasny gwint, jest na co popatrzeć. Piękne to mają .
Kwintesencja piękna krajobrazu w każdym calu.:grin:Niewiele jest miejsc na świecie, tak niepowtarzalnych. Tym cenniejsze są Twoje zdjęcia.
Moje gratluacje.:grin:
o żesz ty, jaki bezkres. piękne widoki. cudo
Niesamowite widoki :shock:
Coś pięknego. No jest na czym oko zawiesić. :mrgreen:
przepięknie ... może kiedyś się uda tam być:?:
W Grand Canyon Village wzdłuż kanionu prowadzi asfaltowa ścieżka widokowa. Jeżdżą też autobusy pomiędzy różnymi punktami widokowymi. Część platform widokowych jest zabezpieczona barierkami, część nie i można stać bezpośrednio nad przepaścią.
23.
24.
25.
26. Dużo fotografujących, z poważniejszych aparatów lustrzankami. Bezlusterkowców nie widziałem w przeciwieństwie do Szczelińca, gdzie było ich sporo.
27. W słońcu skały nabrały intensywniejszych kolorów, dolinę przecinały liczne cienie.
28.
29.
cdn.
Pamiętam to magiczne miejsce i ten cypelek z foty 23, siedzieliśmy tam z córką z godzinę. Popołudniowe słońce i zapierający dech w piersi widok a cisza taka że aż uszy bolą. Piękna i ogromna dziura w ziemi Colorado ledwo z góry widoczne. Czasy analoga i fuji velvia. Po zejściu do schroniska miałem ochotę na zostawienie na dole sprzętu który tam zniosłem (canon 1n + 24-70 +70-200) i coś tam jeszcze. Teraz nie było by problemu z OMD i małym plecaczkiem :)Na szczęście załapaliśmy się na śmigłowiec na górę i sprzęt ocalał a z nim z 15 rolek slajdów. Fajny reportaż fotki też mega.
co tu pisać Panie, co tu pisać?? piękne widoki. chciałoby się tam być, oj chciało
pozazdorścić miejscówki :)
Kilka liczb obrazujących wielkość Wielkiego Kanionu - ma ponad 400 km długości, 2133 m głębokości w najgłębszym miejscu i 29 km szerokość w najszerszym miejscu. Jest to największy przełom rzeki na świecie. Fotkom niestety daleko do tego co widzimy w rzeczywistości jak staniemy na jego krawędzi.
30.
31.
32.
33.
34.
35.
No fakt - bardzo ładne to dziursko :)
pyszne, można się zauroczyć:wink:
niestety - co mi się ostatnio często zdarza
nie widzę fotek, tylko gołe liczby.
tzn nie gołe, bo z kropką.
Strasznie ciekawe to miejsce. Zdjęcia bardzo ładne. Te kolory mi się bardzo podobają. Ładne . :grin:
Niesamowite kolory!
Mnie najbardziej ujęły 3 i zdjęcia 20-29 za plastykę.
Pozdrawiam
Czas na ostatnią wrzutkę z Wielkiego Kanionu. Na pierwszym z poniższych zdjęć widać jeden ze szlaków biegnący do wewnątrz kanionu. Podobno widoki z tych szlaków są wiele piękniejsze niż te z jego krawędzi. Niestety jak na razie nie mogę potwierdzić :cry:. Szlaki jako takie raczej nie są specjalnie trudne/niebezpieczne jeśli ma się wystarczającą kondycję, poruszają się nimi nawet muły. Największe problemy to długość, różnica wysokości i temperatura. Tablice ostrzegają aby nie wracać tego samego dnia w którym schodzimy, choć nie wszyscy się tym przejmują.
36.
37.
38.
39.
40.
41.
42.
43.
44.
45.
46.
Uraczyłeś... wspaniałe miejsca, wspaniałe zdjęcia.
Piękne miejsce , niesamowite . Zdjęcia bardzo ładne.
42, 44 i 46. jeszcze raz 42, 44 i 46. świetnie. odczuwam ogromną zazdrość - taką pozytywną, zdrową:mrgreen::mrgreen:
Cały czas mnie te kolory zadziwiają. Niesamowite. Normalnie jak HDR :D
Cóż powiedzieć, szczęka opada do ziemi (odkurzałem) :)
Co do schodzenia i wychodzenia w jednym dniu - jak ktoś ma kondycję,,, ja pewnie nie dałbym rady. U mnie atak astmy wyskakuje jak grzechotnik znienacka. Mimo leków. Czasem miesiącami jest spokój, a czasem, eeech.
Widoki miodne :)
Geologicznie ciekawe, kolorystycznie zaje.....te. :-D
Alnico piękne zdjęcia. Nic dodać nic ująć.
niedość, że miejscówka niesamowita,
to jeszcze z USA mozna se tańszego sprzętu nawieźć ;)