Nie podoba mi się. Wygląda na poruszoną.
Wersja do druku
Nie podoba mi się. Wygląda na poruszoną.
poruszona mówisz... możliwe że lekko tak...
A to następna: Obrazek miejski deszczowy
Miejski3 jest swietne! Juz bez powiekszenia wiedzialem, ze bedzie mi sie podobac. Powiekszylem i jestem zachywcony! Ta gra kontrastow i podobienstw, B&W i dwu-kolorowy parasol, odrapane sciany i zadbana dziewczynka no i ta mina... Brawo!
miejski3 kapitalne... zlikwidowałbym tylko znaczek na skrzynce.
Miejski3 jest cudo, naprawdę bomba,
co do sugestii grizza, to rzeczywiście, można spróbować to "upiększyć" ale nic nie jest idealne a by było ;)
gratki, zazdroszcze kadru.
NO! Miejski 3 znakomity, przedstawienie w dwóch kolorach z szarością w roli głównej. Tabliczki nie wymazuj. Dodaje smaku tej fotce.
Jeszcze raz - bardzo dobra fotka.
Pozdrawiam
Grzesiek
Ostatnie naprawdę świetne.
Trójkąt ze skrzynki komponuje się z trójkątami na parasolce dziewczynki.
Nic bym nie zmieniał, jest OK.
Aga, bardzo udane zdjecie, mnie sie przynajmniej bardzo podoba. Dla mnie najlepsze uliczne jakie widzialem na tym forum (z tych co widzialem).
Dzięki za dobre słowa, cieszę się, że podpasowało :)
Obrazek miejski deszczowy świetne :). Ty chyba mieszkasz w "krainie deszczowców" ;)
Pozdrawiam
Deszczowy i w kolorze
Miejski 3 - świetne zdjęcie. Pozostałe miejskie wolałbym BW.
Aga,
Miejski 3 - doskonala fotka, kazdy komentarz zbedny. To wlasnie jej doskonalosc i moc - prostota, ktora krzyczy historia, krzyczy tym, czego na fotce nie widac.
Aga, moje uznanie.
pozdrawiam,
excel
Aga, zgodzę się z poprzednikami zdjęcie "miejskie3" jest bardzo ciekawe, troszkę mniej podoba mi się fotka "miejskie5" (chodzi mi o rozmytą postać). Miejskie3 miało swój klimat w 5-teczce tego brakuje.
Pozdrawiam
Pawcio
Za diabelsem - ta piątka jakaś taka..... nie podoba mi się. Oczy-wiście w opozycji do 3, jak pisałem wcześniej mioduśnej. Masz może 5 z nierozmytym dziecięciem i naprawionym parasolem ;)
Pozdrawiam
Grzesiek
'miejski 3' ma fajny klimat,podoba mi się.Co do podchodzenia do ludzi z Olkiem , to trzeba przełamać wstyd.Później się okazuje , że to Forumowicz i jest fajnie. :D
miejski 3 spowodował, że zatrzymałem się dłużej na tym zdjęciem bo zapada w pamięć a peany już były tak więc przychylam się do gratulacji, miejski5 ma jakby większy potencjał przez zarejestrowany ruch lecz pozostaje porządnym zdjęciem. Pozdrawiam.
Dzięki za peany ;) Gregorius, oczywiście mam kilka różnych ujęć tego na schodach ale wybrałam moim zdaniem najlepsze, zresztą... może jeszcze w wolnej chwili dokładnie przejrzę, czasem to "gorsze" okazuje się lepsze.
To był i tak udany wypad, bilans na plus. Byłam na strasznym głodzie "twórczym" (nawał pracy i choroba uniemożliwiały fotografowanie) i niemal w amoku popełniłam tę ostatnią sesję. Dzięki za wsparcie, widzę, że się opłaciło :D
niezależnie od okoliczności... ;)
laleczka świetne miejsce, pomysł i moment!
Laleczka -bomba.Masz dobre oko.Takie fotki wywołują u mnie usmiech....oczywiście radosci.Nie sztuka walnąć fotkę w Paryżu :D
Cześć Aga.
Laleczka wywołała uśmiech. Lecz odrobine szerzej (nazwa zmieściła by się w kadrze). Ale tak, poza tym OK. 3-maj tak dalej.
Pozdrawiam
Grzesiek
Mam mieszane uczucia co do tego kadru.
Scena mi się podoba, ale...
Rzeczywiscie mogłoby byc szerzej, z calym napisem. Scena ma duże kontrasty i gdy zrobilabyś szerzej byłoby chyba za ciemno po lewej. Z powodu kontrastów też, dziewczynka na pierwszym planie wydaje mi się ciut za ciemna. Gdyby rozjaśnić to w światłach będą przepaly.
Sam nie wiem, podoba mi się a sie czepiam... :?
Mam również szerszy kadr, może później wrzucę, ale jest tak jak mówi Wojtek - duże cienie po bokach, tak se to wygląda...
Eee tam, ważne że uśmiech wywołuje, co do kadru - sama nie do końca jestem zadowolona. :)
EDIT: Trochę inny kadr, a co za tym idzie - można sobie dopowiedzieć inne treści ;)
szkoda, ze nie dało się złapać całego napisu laleczka ale widzę, że był tam jakiś przeszkadzający budynek dający cień. Zdjęcie bardzo miłe w wymowie i wnoszące radość. Pozdrawiam. Teraz trzeba dopisać bo jednocześnie z komentem zaszły zmiany i odnosnie nich poczekałbym aż dziewczynka znajdzie sie trzy kroki dalej tak pod rysunkiem na ścianie
wartość zdjęcia pozostaje w wymowie taka sama. Pozdrawiam. Ale dałem, nie zauważyłem, że jest strona dalej z komentem Wojtka i Twoja poprawką. Takie są skutki niedobudzenia.
Może trochę inne oblicze mego miasta, bardzo kolejowego ;)
Aga, mam wrażenie, że ta praca jest smutna.
Trudno okreslić, w którą jedzie strone ale ten pociąg sprawia na mnie wrażenie, jakby odjeżdzał i zabierał ze sobą, kogoś mi bliskiego.
Może to ta mgła i nostalgia bijąca z kadru?
Podoba mi się.
Śladami bohaterów E. Niziurskiego
Pociąg podoba mi się, choć uciąłbym górę i krzaczora. Mam świra na punkcie ciasnych kadrów. Na swoich fotach rzezam wszystko, co uznaję za zbędne.
Na ostatnim słyszę: "Krzyk drobiu Więckowskiej nieświeży". :D Niziurski to był mój ulubiony pisarz w szczenięcych latach.
Miejski3 - bardzo porządne zdjęcie
qlki - doradzali Ci że zabawa, że dzieci, ze winny być kolorki a głowa to najlepiej jakby podzielić kadr na dzieeeeeeeeeeewieeeeeeeeeeć..............:-) To takie banalne.
qlki czarno-białe rewelka
Z budy do budy ;)
Prawdę powiedziawszy nie przekonuje mnie to zdjęcie. Nie wiem co chciałaś pokazać. Jeśli chciałaś pokazać postać, to dzieciak jest za mały w kadrze. Sama kompozycja też nie jest ciekawa IMHO.
Pozdrawiam
R.
"Śladami bohaterów Edmunda Niziurskiego" jest bardzo fajne, podoba mi się :) Również ja go uwielbiałem w dzieciństwie i czytałem wszystko jego co się dało. Czasem tęsknie za tym czasem, bo było wtedy tyle radości. Teraz już pewnie nie umiałbym tak odebrać jego książek, jak kiedyś. Choć, kto wie? Może trzeba spróbować?... :)
Na ostatnim niestety nie za bardzo widzę tę drugą budę i rzeczywiście coś z kompozycją jest nie tak. Fajne miejsce, z potencjałem, wykorzystaj go tak, jak na innych zdjęciach z drzwiami :)
Pzdr
Dzięki za komentarze. Co do kompozycji, założenie było ale chyba nie do końca wyszło - pasowało mi, że tak wszystko ładnie po ukosie się ułożyło. Miał być kolejny obrazek miejski, może faktycznie trochę za mało kreacji. :)
Łykaj, łykaj. Ja stary koń jestem i nie wstydzę się, że raz na kilka lat odświeżam sobie najważniejsze książki Niziurskiego. Klub Włóczykijów czytałem pewnie z 10 razy. :DCytat:
Zamieszczone przez suchar
Chyba rzeczywiście trzeba :) Ostatnio po przerwie znów czytam Pratchetta, więc może nadszedł czas powrotów :) Ja tam jestem fanem Marka Piegusa... ;)Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
aga, sorki za OT, ale to wszystko przez Twoją fotkę :) Trzymaj dalej z tymi fotkami miejskimi, motywem drzwi i małych dzieci z tornistrami, bo niektóre Twoje zdjęcia mają naprawdę naprawdę wyjątkowy klimat!
Pzdr
Suchar, Niziurski się nie przeterminowuje (no... może poza tymi najpierwszymi - Księgi Urwisów nie zdzierżyłam - socrealistyczne nudy) - dzieci dziś też chętnie czytają, przynajmniej moje. Dla mnie też Marek Piegus rulez :D
Tym razem obrazek miejski różowo-szary
Marysia...?! Niemożliwe...
Dawno mnie tutaj nie było....
"obrazek miejski różowo-szary" - cudo - Twój styl. Jak dla mnie 5. Coś o samotności, mieście, dzieciństwie. Porusza mimo bezruchu modelki...
"marysią..." - jakoś takie nijakie
pozdrawiam
grzesiek