Aleś zaszalał :grin: Jest co oglądać, super!
Wersja do druku
jagger świetne foty:grin:
murale zawsze mnie rajcowały... choć jeszcze bardziej uwielbiam szablony :-) to chyba najbardziej inteligentny sposób wyrazu ulicznych sprzejarzy... :-)
Szablony trochę już odeszły do lamusa. Szkoda.
Sama ongiś popełniłam 3 lub 4 :oops:
z przesłaniem...
Załącznik 89831
może i ja coś zapodam....
Załącznik 89832
Lankijska uliczna :)
Mural "historyczny". Łódź, ul. Piramowicza
Dorzucam jeszcze 3 stoczniowe. Każdy z innej bajki ;)
A ja jedno wrzeszczańskie, z muru dawnej szkoły okrętowej :)
Fajne to :)
A ja mam jeszcze ciekawostkę. Pierwsze zdjęcie z Tczewa, sprzed kilku lat. Drugie z terenu stoczni. Jest jeszcze mural na jednym z bloków na Zaspie (ul. Pilotów) ale... go nie zrobiłam :oops: Gdyby ktoś przechodził przypadkiem, z tragarzami, może zrobi? Ekipa m-city (http://www.m-city.org/m-city/realizacje/murales.html)
ja to żałuję że nie miałem aparatu 30 lat temu... mieszkałem na Pradze Północ w Wawie, ile tam było murali z reklamami... muchozol, pij mleko, społem itd... co druga kaminica miała taką elewację. Wszystko było zrobione w duchu socrealizmu. Kilka ich jeszcze zostało ale sypią się na głowy przechodniów, chwila i nie będzie już śladu.
mi to się taka akcja marzy by odtworzyć na Praskich kamienicach te wszystkie reklamy... pewno niejedna firma z farbami by chciała to sponsorować a niejedna ściana chciałaby być zagruntowana przed pomalowaniem... same plusy ;-)
A i przepisy bhp warte są przypominania :D
Mam takiego starocia z mego miasta (jeszcze się trzyma ostatkiem sił)
Kraków ul.Czarnowiejska, niestety, kilku już nie ma:cry:
Załącznik 89854Załącznik 89857Załącznik 89856Załącznik 89855Załącznik 89853Załącznik 89852Załącznik 89851Załącznik 89850Załącznik 89849Załącznik 89858
o tak - lubię te z Czarnowiejskiej
seria z Janem Pawłem II jest cudowna (jeszcze 2 inne widziałam - może nawet mam gdzieś w archiwum)
co do dziewczyny z 4 zdjęcia - szkoda że ją tak zapaskudzili - to było cudnej urody graffiti
Aga - ostatnie Twoje kapitalne :)
Fajnie się ogląda takie uliczne arcydzieła. :grin:
Aż mi się chce coś wymodzić...
Ja też zrobię małą galerię a la Łódź:grin:.
Tym razom Austria, Graz, park miejski
Załącznik 89859
rzeka Mur, wprawdzie graffiti nie było głównym tematem, ale...
Załącznik 89860
No to dorzucę okno z przędzalni Grohmana w Łodzi :)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...4&d=1369956783
Pozdrowienia ze Szczecina :wink:
Katowice Bulwary Rawy
Załącznik 89922
Hehehe. Edorka , świetne , Naprawdę świetne.
telewizyjnie ?
Załącznik 89923
dobre Tropic i edorka !! :)
Dwa zdjęcia murów z Oświęcimia. Odbywał się tam Live Festiwal Oświęcim. I w paru punktach miasta powstały graffiti z wizerunkami znanym osób z ich przesłaniem.
Dwa zdjęcia dałem do innego wątku . A dwa wrzucę tutaj.
Wielki Mur Berliński
Fajny pomysł na wątek/ciekawe zdjęcia.
Z Tobą Edorka poznaję Katowice po raz drugi, widać słabo się rozglądam. "Bulwary Rawy" fajnie brzmi, prawie jak Bulwar Zachodzącego Słońca :mrgreen:, szczególnie biorąc pod uwagę co tam płynie i jak pachnie (chyba że coś się ostatnio zmieniło) :grin:
Z dzisiejszego popołudniowego spaceru. Murale są namalowane z dwóch stron kamienicy stojącej samotnie na Puławskiej, w okolicach Metra Wilanowska.
Dzisiejsze - "Ludzie honoru" - Łódź, ul.Zbocze
https://forum.olympusclub.pl/attachm...8&d=1370036168
Pozdr
Świetne. Michał napisz czy to jest na Stokach, bo tak mi coś podobne:?::grin:
Stoki, jak najbardziej.
Mnie udalo sie malarstwo... 2.06.13, 20:39tropicOdp: "Sztuka uliczna"... wątek dla każdegoMade by Katowice...
Załącznik 90128 2.06.13, 20:45koronaxOdp: "Sztuka uliczna"... wątek dla każdegoCzęść ściany chyba runęła i tym samym część murala. A szkoda bo ciekawie wygląda.