Jak nie otworzysz ... :mrgreen:
Wersja do druku
Nigdy tak nie mow.Ten sprzet to nawet nie wie,ze jest do robienia zdjec.
Zawsze powiedz,ze bylo inaczej i chcialas poprawic.Ze te drzewa to Sama domalowalas,bo tak naprawde to byla kopia z malego slaidu,bardzo zniszczonego.
I naprawde to tam bylo tak lub tak a moze jeszcze inaczej.Wazne,ze horyzont prosty i ostry.
O.ooZałącznik 88502Załącznik 88503Załącznik 88504
Mirku... Jak ty pięknie to nazwałeś inna :) Fajnie by to brzmiało... "Kochanie jesteś dzisiaj jakaś taka inna" zamiast, "Jakaś taka nie pomalowana dzisiaj jesteś..." :)
Widzisz Mirku a mnie ta dinozaurowa epoka bardzo odpowiada. Mężczyźni przepuszczający kobietę w drzwiach, potrafiący się ukłonić zdejmując kapelusz i ucałować dłoń. To zupełnie coś innego niż dzisiejsi panowie wyprani z galanterii zasłaniający się równouprawnieniem...
Brakuje (nam kobietom) prawdziwych dżentelmenów, którzy rozumieją prawa kobiet zarazem dbając o nas... :) ech jak bardzo brakuje...
ja nie wiem czy takie off topy godzą temu wątkowi ;-)
CHDK to takie "dodatkowe" oprogramowanie - można sobie dodać wyświetlanie histogramu, dokładnego poziomu baterii, wykrywanie ruchu, timelapse itp. Wgrywa się to na kartę pamięci, polecam pogooglać. Co do MF - wciska się parę razy "guzik z kwiatkiem" na wybieraku aż wypadnie na MF, potem ok i pojawi się skala i lupa ostrości. Prawo/lewo ustawia ostrość, na pasku pokazane jest mniej więcej na jaką odległość jest aktualnie ustawiona.
http://www.fotografuj.pl/Article/CHD..._Canona/id/106
Głowna zaleta to, że umożliwia zapis w RAW. Co prawda trzeba to jeszcze konwertowac do .dng. Mam ten "ulepszacz" w kompakciku a610.
Dziś jedna parafia kwiotkowa :)
Wiem co jest źle... światło, kadr w 15 i pewnie jeszcze kilka innych spraw, o których jeszcze nie wiem ale to moje próby z MF w tym moim aparaciku... da się to oglądać? :)
15Załącznik 88677 16Załącznik 88678 17Załącznik 88679
Trzeba posiedzieć i bedzie fajnie, mniszek wymęczony:
to ten TwójZałącznik 88685__Załącznik 88687__Załącznik 88686__Załącznik 88688 reszta męczona.
Aa jak szczelasz kwiatka, to niech słupek i pręciki będą w Go jak płatki.
Nie patrzysz gdzie trzeba.
http://chdk.wikia.com/wiki/A530
Można sobie dograć skrypty i język polski.
dzięki, czasem jestem zakręcona ;)
Dziś drugie podejście do różowych płatków i dmuchawca... z niespodzianką :)
18Załącznik 88737 19Załącznik 88738
18 bardzo fajne!
[QUOTE=edorka;952767co z nimi mam zrobić?[/QUOTE]
Ja to bym kosiarka ich potraktowal.A na powaznie to nie rob im nic.Cwicz,kazdego po kilkanascie razy.Pokazuj je tak jak nikt do tej pory nie pokazywal.
Czy te mlecze widzisz ja sa zolte??,albo jak dmuchawce wygladaja?.Takich w necie jest pelno,i na 95% zolty swieci jak zarowka.
Ja zawsze w ostrym sloncu,w poludnie i jakos mi tam sie kiedys uda.
Nie wiem w jakim programie graficznym pracujesz. Pobawić się trzeba suwakami ;) Tak na szybko --> :grin:
prawdę mówiąc nie robiłam z tym zdjęciem nic...takie mi się podobało.... zastanawiam się czy każde zdjęcie trzeba poprawiać, ulepszać? w pewnym sensie to jak poprawianie natury a jak wiadomo to niemożliwe.... fotografia ma podobno zatrzymywać "ten" moment w kadrze.... jak ma się do tego zabawa suwakami? :roll:
jakoś nie wierzę ;)
Nie każde ale na początku, zanim się nauczysz dobierać właściwą ekspozycję to większość. Ulepszać niekoniecznie :)
Bo to nie poprawianie natury tylko poprawianie zdjęcia. Jeżeli na zdjęciu, natura jest nienaturalna, trzeba zdjęcie poprawić aby dokładniej tę naturę pokazywało.
---------- Post dodany o 19:47 ---------- Poprzedni post był o 19:45 ----------
Że mu się czasem uda?
Ja...bo tam w niemcach światło jest osiem razy lepsze....dla tego !!
---------- Post dodany o 19:43 ---------- Poprzedni post był o 19:30 ----------
http://www.swiatobrazu.pl/zwycieskie...zem-29798.html
endorfinka! ekhm.. edorka, Obijasz się!