@czarmax Trzecie zdjęcie, kamienne lico , jakby ktoś się pokusił to na upartego można by stwierdzić że to pozaziemskie istoty zrobiły.
hheh :grin:
Wersja do druku
@czarmax Trzecie zdjęcie, kamienne lico , jakby ktoś się pokusił to na upartego można by stwierdzić że to pozaziemskie istoty zrobiły.
hheh :grin:
Dodając do tego inne foty z tego wątku m.in. te betonowe pierścienie i obrośnięte słupy od @koronax to w ogóle robi się wątek paranormalny :D
No mówię, rozpuścić trochę plot, naopowiadać bajek aby ludzie uwierzyli, wmówi się że to tereny wysokoenergetyczne i zdrowotne, wykupimy tereny, narobimy gadżetów i już interes będzie się kręcił a najlepsze robi się na naiwności ludzkiej, chociażby wystarczy spojrzeć na AmberGold ;)
Kilka ciekawostek z jesiennego spaceru ulicami Łodzi.
Przejeżdżałem koło tego miejsca tydzień temu, napis był już niestety zamalowany
ul. Uniwersytecka
ul. Uniwersytecka
Podwórko, a na podwórku "pomnik", dość chyba nietypowy
Podcienia nie działającej już drukarni na ul. POW
W Łodzi są naprawdę świetne murale. To ja pokażę jeden z Warszawy, na ul. Żelaznej. Warto przyjrzeć się tym literkom :)
Załącznik 82962
Wczoraj, pojechałem sobie po pracy, by rozładować napięcie z całego tygodnia, na mini spacer. Centrum Bytomia objechałem w koło.
Na poczatku, trafiłem na coś, co spowodowało, że nuciłem potem przez cały czas;
"Tramwaj przejechał mi przez śniadanie,
bezczelnie wjechał w mój dom,
przy stole zrobił sobie przystanek..."
Lini a 38, cyt: jest to jedna z najkrótszych linii tramwajowych w Europie, jej długość wynosi 1350 metrów, a czas przejazdu 6 minut. Jest w całości jednotorowa i nie posiada pętli torowych na przystankach końcowych. Linia tramwajowa na tej ulicy została zbudowana w 1913 roku i prowadziła do zajezdni miejskich tramwajów bytomskich. Początkowo kursowała nią linia III do Rynku, w latach 1933-1951 była to linia 33 do Kopalni Nowy Orzeł Biały (przemianowana na 35 w 1951 roku), a od 1982 roku do dziś linia nosi numer 38.
Więcej o tym TUTAJ.
A tu foty dziadka:
Załącznik 83016Załącznik 83017
No to ja coś z innej beczki. Zdjęcie zrobione przy kościele pw. Św. Antoniego Padewskiego
Ciekawe foty zamieszczacie...czlowiek nie zdaje sobie co moze zaobserwowac w swojej okolicy :-)
A to zamieszczę jeszcze jedną fotkę ze spaceru .
To chyba Citroen. :grin:
A ten kwiatek to naprawde sobie tak lezal....
Przyjmujecie jeszcze nowych do tego wątku ?
Mam nadzieje ze sie wkupie kilkoma fotkami ;-)
Takie językowe ciekawostki.
I jeszcze takie coś
Nadadzą sie ?
Tak to jest,gdy sie nie wyciera nosa...
Przypomnieliście mi o czymś ale muszę mieć aparat i dorwać pewien samochód, który czasami widuje. Jest to oklejony firmowy samochód i najlepsze jest logo firmy.
Bardzo fajne znaleziska @wuzet. Różnorodność językowa ma swoje plusy :) Mi się przy okazji przypomniał taki jeden plakat z festiwalu Szekspirowskiego w Gdańsku.
Załącznik 83071
Miał być Szekspir a tu d***
Temat zrobił się bardzo zabawny :)
Spacer brzegiem morza.
Załącznik 83132
Kolejne ukryte malowidła/ciekawostki językowe. W-wa ul. Nowolipki:
Załącznik 83133
Załącznik 83134
Najbardziej podoba mi się, że słynna kwestia Brudnego Harry'ego może zaczynać się od PLU!
Kiedyś spacerując po Times Square, natrafiłem na takie cuś
Od kilku dni na stacjach metra widze takie plakaty ... coś sie szykuje, jakieś ploty ?? ;-)
Podobieństwo czcionki jest łudzące... Canon i Nikon na pewno gdzieś tam są wśród sponsorów :D
Zawsze jest cos za plotem...
Tam w ogóle się starają, parę bloków dalej jest inne malowidło, choć stylistycznie skromniejsze powiedziałbym:
Załącznik 83374
Załącznik 83375Spiderman Załącznik 83376Tyle zostało Załącznik 83377Krzywo? Wiem.
Spacerek rikszą :) Nanjing Chiny.
Takiego mima kiedyś spotkałem
Mim cegiełka ;). Fajnie wyszedł w tą kratkę :)
Ciekawe czy wszystkie posągi czasem schodzą z postumentu żeby zatelefonować :D
W kwestii ciekawych szyldów proponuję z dzisiejszego spaceru:
Załącznik 83576
No to i ja coś dorzucę od siebie.
Spacerując z rodzinką po nabrzeżu w Splicie napotkaliśmy coś takiego
Załącznik 83577
Uliczny kwintet egzotyczny :grin: