-
Odp: Brazylia okiem klikacza
Cytat:
Zamieszczone przez
klikacz
A skąd pewność, że mało ;)
Nie mogę Was przecież zasypać wszystkim ;)
Nie wiem, Możesz nie Możesz - Dawaj na blozga.
-
Ostatnia wrzutka rewelacyjna!!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
klikacz
A skąd pewność, że mało ;)
Nie mogę Was przecież zasypać wszystkim ;)
"oj tam-oj tam" dawaj wszystko a ile tego może być nie więcej jak z 20 setek ;)
PS
zapytam z czystej samczej ciekawości - dużo sprzętu targałaś na wycieczce czy raczej minimalistycznie?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
micky
"oj tam-oj tam" dawaj wszystko a ile tego może być nie więcej jak z 20 setek ;)
PS
zapytam z czystej samczej ciekawości - dużo sprzętu targałaś na wycieczce czy raczej minimalistycznie?
EP3, EP1 IR, 14-42, 45, 40-150, sigma 19
-
pies na rowerze mnie rozwalił, ładne zdjęcia, szczególnie podobają mi się wodospady
-
Cytat:
Zamieszczone przez
klikacz
EP3, EP1 IR, 14-42, 45, 40-150, sigma 19
no powiem, że skromnie i odważnie jak na taką wyprawę, w sumie EP1 IR to specyficzny sprzęt - masz zaufanie do sprzętu wujka Olka;)
podobnie jak "dziama0" podoba mi się pies na rowerze super ustrzelone foto
-
Cytat:
Zamieszczone przez
micky
no powiem, że skromnie i odważnie jak na taką wyprawę, w sumie EP1 IR to specyficzny sprzęt - masz zaufanie do sprzętu wujka Olka;)
Po 6 latach używania sprzętu cyfrowego Olka a wcześniej analogowego mju II nie mam najmniejszych powodów żeby nie ufać Wujkowi.
-
Świetne zdjęcia a najbardziej podobała mi się ostatnia wstawka z wodospadem - uwielbiam podobne miejsca bo są niepowtarzalne. Zaaazzdroszczę wyjazdu:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
micky
podobnie jak "dziama0" podoba mi się pies na rowerze super ustrzelone foto
Obecnie w zasadzie wszedzie mozna kupić zapasowy sprzet. W sumie to nie widze konieczności brania "zapasu", no chyba, że człowiek jedzie na co najmniej kilka dni do jakiegoś buszu.
Zjecia mi sie podobają, zwłaszcza te nie IRowskie ;-). Zycze kolejnych takich wypraw :-)
-
Kapitalne! A zasypuj zdjęciami, zasypuj... Nikt nie będzie miał Ci za złe ;)
-
Piękny kraj i miejsca odwiedziłaś, czekam na kolejne kadry.
Pozdrawiam.
-
Dobra... oprócz tego, że jeszcze szczęki z ziemi nie podniosłem, to już wpisałem sobie taką wycieczkę na listę planowanych wypraw ;-)
ale powiedz mi w jakim okresie roku najlepiej tam pojechać, żeby aż tyle zobaczyć i tyle się działo!!!!!?????
Nie powiem... Twoje opisy bardzo pomagają umiejscowi te zdjęcia na mapie i zaplanowanie odwiedzenia tych wszystkich miejsc. Po raz kolejny przekaz fotografii zwiększa się wielokrotnie poprzez słowo pisane....
Dzięki za inspirację!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
omox
Dobra... oprócz tego, że jeszcze szczęki z ziemi nie podniosłem, to już wpisałem sobie taką wycieczkę na listę planowanych wypraw ;-)
ale powiedz mi w jakim okresie roku najlepiej tam pojechać, żeby aż tyle zobaczyć i tyle się działo!!!!!?????
Nie powiem... Twoje opisy bardzo pomagają umiejscowi te zdjęcia na mapie i zaplanowanie odwiedzenia tych wszystkich miejsc. Po raz kolejny przekaz fotografii zwiększa się wielokrotnie poprzez słowo pisane....
Dzięki za inspirację!
Omox
Myślę, że cały rok dużo się dzieje. Na sambę idzie się do lokalu. Pod koniec karnawału nie warto jechać bo jest znacznie drożej w tym i tak BARDZO drogim kraju
-
Cytat:
Zamieszczone przez
klikacz
Omox
Myślę, że cały rok dużo się dzieje. Na sambę idzie się do lokalu.
A foty wrzuca do wątku, albo do galerii. Weź mnie nie Nadwyrężaj cierpliwości!!!!
-
Latem - czyli teraz, jest upiornie gorąco. Słońce opala nawet jak jest za chmurami. Przekonałam się na własnej skórze. Przez chwilę nieuwagi. Do tej pory schodzą mi płaty skóry. Przy mojej jasnej karnacji i polskich blokerach słońce zwrotnikowe robi co chce.
Latem bywają nagłe i intensywne opady deszczu. Przeżyłam tam burzę. Robi wrażenie. Aż biało się robi wieczorem.
Zimą (wiem z opowieści przewodnika) uciążliwe są straszne wiatry na wybrzeżu oceanu.
---------- Post dodany o 14:30 ---------- Poprzedni post był o 14:24 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
A foty wrzuca do wątku, albo do galerii. Weź mnie nie Nadwyrężaj cierpliwości!!!!
Saboor błagam cierpliwiści. Nie nadążam z obróbką i selekcją. W poniedziałek zacznę wrzucać nowe foty.
-
Kurde,napisalas,ze to drogi kraj.Mnie mowila osoba(raczej nie klamala),ze ceny jak u nas.Napisz pare przykladowych cen??
Fotki sliczne.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
klikacz
Saboor błagam cierpliwiści. Nie nadążam z obróbką i selekcją. W poniedziałek zacznę wrzucać nowe foty.
Ech... Umiesz Dzierlatko starego za serce chycić... czekam tedy, poniedziałku.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Kurde,napisalas,ze to drogi kraj.Mnie mowila osoba(raczej nie klamala),ze ceny jak u nas.Napisz pare przykladowych cen??
Fotki sliczne.
3dolary szklanka wody mineralnej, 4dolary małe piwo w knajpie. 100dolarów pokaz samby.
Po wodę chodziłam do supermarketów. Tam już ceny podobne do naszych.
-
Fotka z psem- rewelacja, znad wodospadów- coś pieknego. Wypada tylko na kolejne mieć nadzieję.:grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
klikacz
3dolary szklanka wody mineralnej, 4dolary małe piwo w knajpie. 100dolarów pokaz samby.
To niestety minus pewnych atrakcyjnych turystycznie a zarazem dzikich i niebezpiecznych krajów. Wszystkie lokale w atrakcyjnych miejscach trzymają fason i ceny a do tańszych czestokroc b.oryginalnych turysci się nie zapuszczaja.
Nie znosze takich miejsc i dlatego sobie darowalem min. Egip i Meksyk.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
klikacz
Aaaa.Czyli nic sie nie zmienilo,Tak jak u nas.Cora byla dwa lata temu cztery tygodnie.Wyszlo jej tak jak u nas ,wynajela mieszkanie,zaplacila czynsz i w pewnym sensie sami sie zywili.Wyszlo jej tyle co w domu,no moze troche wiecej,ale nie duzo.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
A tu Cię zaskoczę. Wrzucam króciutki filmik z pokazu samby
http://www.youtube.com/watch?v=RMJvWxEQLuM
---------- Post dodany o 11:30 ---------- Poprzedni post był o 11:21 ----------
Oraz capoeira
http://www.youtube.com/watch?v=IXwlayyEZ7M
-
Cytat:
Zamieszczone przez
klikacz
A tu Cię zaskoczę. Wrzucam króciutki filmik z pokazu samby
Noo zaskaczać to Ty umiesz! Fajne, a teraz Ładuj IRki i nieIRki.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
a teraz Ładuj IRki i nieIRki.
już są w wątku o Argentynie
-
Cytat:
Zamieszczone przez
klikacz
już są w wątku o Argentynie
Tak nie można!!! Na hop-siup raz tu, raz tam.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Tak nie można!!! Na hop-siup raz tu, raz tam.
Saboorku Drogi, tytuł jest Brazylia okiem klikacza, więc nie chciałam wciepać do wątku Argentyny ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
klikacz
Saboorku Drogi, tytuł jest Brazylia okiem klikacza, więc nie chciałam wciepać do wątku Argentyny ;)
No dobrze, tylko Uprzedzaj o takich, fajnych niespodziankach. :lol:
-
:) I za taki pokaz 100 zielonych ??????????
Łoj czekam na więcej i pozdrawiam.
-
Zdjęcia super , jak inni "zazdraszczam" takich wypraw i możliwości fotografowania TAKICH miejsc......
Ja niestety najdalej byłem na Węgrzech jeden raz i to jeszcze za PRL-u. Teraz parę razy na Słowacji... Dlatego moja zazdrość jest jak najbardziej "szczera" :wink:
Na jednym zdjęciu widziałem indiańca z koniem, a przecież indianie nie wymyśleli konia.................:roll: znaczy.... koła chyba...:roll:
No jakoś tak z transportem związane :wink:
-
wspaniałe zdjęcia wodospadu,cudowne.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
witia
:) I za taki pokaz 100 zielonych ??????????
Witia, niestety dopiero jak zapłacisz to widzisz jak to wygląda. Ciekawość człowieka zżera. Być w ojczyźnie samby i nie pójść na pokaz..
Wydajesz kasę i okazuje się, że to chałturnicy...
Co innego Buenos Aires i pokaz tanga. Za te same 100 dolców masz wspaniałą kolację w restauracji, wino, deser. A potem pokaz profesjonalnych tancerzy
i występy śpiewaków z opery. Niestety nie można robić zdjęć.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
klikacz
Witia, niestety dopiero jak zapłacisz to widzisz jak to wygląda. Ciekawość człowieka zżera. Być w ojczyźnie samby i nie pójść na pokaz..
Wydajesz kasę i okazuje się, że to chałturnicy...
Co innego Buenos Aires i pokaz tanga. Za te same 100 dolców masz wspaniałą kolację w restauracji, wino, deser. A potem pokaz profesjonalnych tancerzy
i występy śpiewaków z opery. Niestety nie można robić zdjęć.
Dzięki za info.
Ale i tak Ci zazdroszczę :)
Pozdrawiam.
(Dlaczego +sika dać nie mogę ????????????)
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Zdjęcia super , jak inni "zazdraszczam" takich wypraw i możliwości fotografowania TAKICH miejsc......
Ja niestety najdalej byłem na Węgrzech jeden raz i to jeszcze za PRL-u. Teraz parę razy na Słowacji... Dlatego moja zazdrość jest jak najbardziej "szczera" :wink:
Na jednym zdjęciu widziałem indiańca z koniem, a przecież indianie nie wymyśleli konia.................:roll: znaczy.... koła chyba...:roll:
No jakoś tak z transportem związane :wink:
Widać Ci pisane tylko Austro-Węgry... Tylko dla kogo te Balice pobudowano?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
No dobrze, tylko Uprzedzaj o takich, fajnych niespodziankach. :lol:
Miałam uprzedzać, to uprzedzam. Zakładam wątek o Urugwaju. Malutki, bo wypad jednodniowy ale to inny kraj, więc nowy wątek.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
klikacz
Wodospady ekstra taki, hardcor...:-)
-
3 załącznik(ów)
-
Super widoczki, zazdroszczę :)
-
ależ ta nasza ziemia jest wspaniała, gratuluje.
ja muszę rozdać trochę punktów innym użytkownikom ..... (ale będzie wisiał w pamięci podręcznej)
-
Piękne miejsce i fotki fajne, ale IR-enka jest świetna.
Gratuluję i pozdrawiam.