-
Odp: Luźne gadki o konkursie Fotografia Listopada 2012r.
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
1. Nie mam dzieci w przedszkolu.
2. Do pracy jeżdżę drogą ekspresową - po bokach ekrany dzwiękochłonne - nic nie widać
3. A mój aparat jest już trzeci miesiąc w serwisie:evil:
I kto ma gorzej?!:-P
Mogę Ci pożyczyć analoga, a Nikon Polska znany jest ze swoich wybryków.
Na pozostałe przypadłości nie znajdę rozwiązania.
-
Są tacy co piękne zdjęcia komórką robią.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
w listopadzie jedną złotą godzinę spędzam w drodze do przedszkola z dzieciakami, a drugą w pracy... oby do wiosny...
pozdr
Złota godzina jest przereklamowana:wink:.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
dzarro
Jak wszystko zresztą....
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Nie odrobiłes lekcji - większość moich zdjęć powstaje w drodze do pracy, lub w czasie przejazdu z pracy do pracy. I to nie ma nic wspólnego z litością lub jej brakiem.
Moja droga do i z pracy to ciągły wyścig z korkami, czasem i godzinami otwarcia przedszkola. Dlatego chyba nie mam ani jednego zdjęcia, które bym zrobił właśnie wtedy... ale część zdjęć, nawet z tych, które są na forum powstały w czasie pracy :)
Mam nadzieję, że mój szef tego nie przeczyta (ponieważ jest z Czech, to wielkich obaw nie mam)...
Ale chyba pokierowałem dyskusję trochę na boczny tor w stosunku do tematu wątku - sorry :)
Pozdr
-
Cytat:
Zamieszczone przez
dzarro
Mocno się z tym pozwolę nie zgodzić.
---------- Post dodany o 10:25 ---------- Poprzedni post był o 10:24 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
...
Ale chyba pokierowałem dyskusję trochę na boczny tor w stosunku do tematu wątku - sorry :)
Pozdr
Po to są luźne gadki. jest OK.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Mocno się z tym pozwolę nie zgodzić.
Bo w pejzażu jest inaczej. W realiach miasta - to olbrzymia część jego obszaru jest w tej złotej godzinie w cieniu. Są takie miejsca, których prawdopodobnie nigdy nie dostaniesz w złotej godzinie - zawsze będą w cieniu. W dodatku, nawet w przypadku statycznych kompozycji, często nie ma sensu czekać na optymalne światło - bo jak już się pojawi to nie ma już bardzo czego fotografować. Ktoś zabierze samochód/rower, ktoś odsłoni żaluzje, które były w fajnym kolorze i tak dalej...
-
W mieście tez Ci się zdarza złota godzina - jak budynek ma front od północy/północnego zachodu to jedynie w złotej godzinie złapiesz go ze słońcem...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
strOOs
W mieście tez Ci się zdarza złota godzina - jak budynek ma front od północy/północnego zachodu to jedynie w złotej godzinie złapiesz go ze słońcem...
Jasne - ale położyłbym nacisk na "się zdarza". :wink: Poza tym rano "barwa" światła jest OK, ale przed zachodem - to już zależy od kontekstu, gustu i zapotrzebowania. To cudowne złoto czasem bardziej przeszkadza niż pomaga. Innymi słowy - nie ma reguł. Ja tam uwielbiam jak niebo jest zachmurzone - po deszczu zwłaszcza warunki robią się super.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
dzarro
Jasne - ale położyłbym nacisk na "się zdarza". :wink: Poza tym rano "barwa" światła jest OK, ale przed zachodem - to już zależy od kontekstu, gustu i zapotrzebowania. To cudowne złoto czasem bardziej przeszkadza niż pomaga. Innymi słowy - nie ma reguł. Ja tam uwielbiam jak niebo jest zachmurzone - po deszczu zwłaszcza warunki robią się super.
A te ciepłe róże i czerwienie i granaty rano? I czasami wieczorem? Wiem ,że zahaczam o niebieską godzinę , w mieście są jeszcze dodatkowo sztuczne światła... I jak sie to uda wszystko spasować obrazek wychodzi miodzio.
-
Każda nasza godzina może być złota :mrgreen: Ja miałam ostatnio "złote pięć minut" gdy złapał mnie grad. Słońca nie było ale dla mnie niczem sto słońc ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
strOOs
ja mam te zlota godzine kiedy chcem i muszem,a nawet jak nie musze a tylko se pochcialem troche.
-
Mirek, czasem to i złota minuta wystarczy do takiego chcenia :D
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
dzarro
chcieć to móc
> móc to mieć......
Cholera to nie skojarzenia przecież....:roll:
-
No nie, co jakąś fotkę chcę zgłosić, to już mnie ktoś wyręczył. Dajcie mi szansę!!! :)
Pozdr
-
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
No nie, co jakąś fotkę chcę zgłosić, to już mnie ktoś wyręczył. Dajcie mi szansę!!! :)
Pozdr
Musisz być szybszy, czujniejszy i bardziej przebiegły :cool:.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
sie mi udało :)
Robicie konkurs kto szybszy? Tego bym się nie spodziewał....
-
A ta duma jeśli zgłoszone zdjęcie wygra? Bezcenna :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Robicie konkurs kto szybszy? Tego bym się nie spodziewał....
Ja podejrzewam, że niektórzy, znaczy się zgłaszany ze zgłaszającym, robią ustawki. Człowiek wstanie na chwilę od komputera po kawę a tu juz bum i pozamiatane.
-
Jak na połowę miesiąca to zgłoszeń nie jest zbyt dużo. W dodatku nieliczne osoby zdjęcia zgłaszają - więc może się okazać, że finalna stawka będzie wypadkową gustów +/- 10 forumowiczów. Z tego względu ja na razie się wstrzymałem z dalszymi zgłoszeniami choć widzę nowe ciekawe kandydatury. Może jakąś propagandę trzeba wprowadzić - jak z kalendarzem?
-
Nie ma dużej liczby zgłoszeń?
Wręcz przeciwne odczucia mam...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
dzarro
Jak na połowę miesiąca to zgłoszeń nie jest zbyt dużo. W dodatku nieliczne osoby zdjęcia zgłaszają - więc może się okazać, że finalna stawka będzie wypadkową gustów +/- 10 forumowiczów. Z tego względu ja na razie się wstrzymałem z dalszymi zgłoszeniami choć widzę nowe ciekawe kandydatury. Może jakąś propagandę trzeba wprowadzić - jak z kalendarzem?
Nie musisz się powstrzymywać, wierzę w gusta i kompetencję naszych Jurorów. Poza tym jak już zgłosisz, to i tak odrzucam kolejne (powtórzone zgłoszenia).
-
Ja czekam do końca miesiąca. Odnotowuję sobie co ciekawsze zdjęcia, ale najlepsze podam dopiero, jako zobaczę wszystkie.
-
Fotografia Grudnia 2012r. - wyniki i gratulacje.
W tym wątku zgłaszamy swoje propozycje do Fotografii Grudnia 2012 spośród fotografii opublikowanych na forum od 01.12.2012 do 31.12.2012r.
Tutaj proszę tylko zgłaszać linki i autorów.
Zakończenie zbierania propozycji to 24.00 07.01.2013r. Zatem ok. 2 tygodni po Końcu Swiata.
Wątek z "Luźnymi Gadkami..." pozostaje ten sam.,
Zapraszam do uczestnictwa w Grudniowej edycji.
AP.
-
Zapraszam do wymiany uwag na temat bieżącej Grudniowej Edycji Konkursu.
AP.
-
Odp: Luźne gadki o konkursie Fotografia Listopada i Grudnia 2012r.
Ok, miesiąc minął, więc trzeba wytypować zdjęcie. Dobrze, że mam czas do 7-go ;)
Nie tak. Do siódmego są zgłoszenia, typowanie jest do 14-stego.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Ok, miesiąc minął, więc trzeba wytypować zdjęcie. Dobrze, że mam czas do 7-go ;)
Nie tak. Do siódmego są zgłoszenia, typowanie jest do 14-stego.
Teraz sie zgadza.
-
No przecież się poprawiłem :D Ale miałem na myśli zgłoszenie zdjęcia, prawie się nie pomyliłem ;)
-
Odp: Fotografia Grudnia 2012r. - Wątek do zgłaszania propozycji do konkursu.
-
-
-
-
-
-
-
-
zastanawiam się czy nie fajnie byłoby z tych zdjęć miesiąca zrobić dodatkowo galerie na pierwszej stronie każdego miesiąca ??
moze była o tym mowa ale nie bardzo jestem na bieżąco ostatnio :)
-