Odp: Co robicie żeby się fotograficznie rozwijać ?
Poza czytaniem i ogladaniem zdjęć na OC biore aparat na rowerowe wedrówki i w wybranych miejscach robie zdjecia. Następnie bedę chciał do tych miejsc powrócić i wykonać je jeszcze kilka razy przy innym oswietleniu, porach dnia. Mam nadzieje, że pomoże mi to zrozumieć rolę światła w fotografii, a różne kadry tych samych miejsc również pomogą w przyszłym kadrowaniu.
Z kadrami mam ten problem, że mam mały i nieczytelny wyswietlacz i teoretycznie dobre kadry w momencie wykonywania zdjęcia w domu na monitorze wychodzą przecietnie. Wiem, że aparat sam zdjęć nie robi i nawet iphonem można zrobić dobre zdjęcie (kadr) ale jednak jak mam okazję zrobić zdjęcie aparatem z wizjerem to efekt kadrowania jest o niebo lepszy :-(
Patrzę na ręce najlepszym.
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Nadal nie moge sie przelamac do streeta, chcialbym zrobic 100 faces, na pewno znacie temat ale jakos nie potrafie z butami sie wpychac czasem w sfery wrecz intymne zarezerwowane dla prywatnosci.
Mam kolegow, co na odwage sobie golna i wtedy atakuja temat.
Janeczek i bez kielicha da radę robić streeta i jeszcze z tego czerpać przyjemność. Łamanie prywatności? też nie wszędzie się wpycham.
Rok czasu zajęło mi wychowanie u siebie pewnych odruchów i ogólnie zapoznanie się z pracą na ulicy. Teraz potrafię strzelić centralnie fotkę tak, że osoba fotografowana praktycznie nie zdaje sobie z tego sprawy ew. myśli, że chyba to jednak nie ona była celem;)
Muszę jeszcze ćwiczyć warsztat i nauczyć się szybciej wyłapywać odpowiednie "momenty".