dobre...
---------- Post dodany o 07:37 ---------- Poprzedni post był o 07:18 ----------
W dolinie Bugu średniowiecze...
Wersja do druku
dobre...
---------- Post dodany o 07:37 ---------- Poprzedni post był o 07:18 ----------
W dolinie Bugu średniowiecze...
Ceny jak na lotnisku w Dublinie, czyli my płacimy cztery razy więcej by żyło sie lepiej. Po igrzyskach przyjdzie 25 VAT, wyższe podatki by żyło się lepiej. Przypomnę, że w Republice najniższa płaca jak w Tuskmenistanie 1500
ładna ceremonia otwarcia mistrzostw we Wrocławiu:
Hymn Rosyjski:
Widok z mojego miejsca:
Radość Ruskich po zdobyciu jednej z bramek:
Czeska kolonia:
Fajne foty, ale sama obecnośc na stadionie to juz przezycie. Będziesz miał niezapomniane wspomnienia- moje gratulacje. Foć jak najwięcej.
a to z wczoraj przed strefą kibica. dalej mnie nie wpuścili :( , twierdząc że mam profesjonalny sprzęt , i na nic się zdały tłomaczenia że to i to i tamto ehhhh
Głupkowate wymysły z tym sprzętem, a fotka ciekawa.
Ja ma makredytacje więc się nie martwie :D chociaż nei wiem czy we Wro się tak czepiają...
okazuje się że przed meczem na telebimie jest odliczanie do pierwszego gwizdka od 10 do 1:
po burzy nad stadionem pojawiły się kolory których kompakt nie zniósł : D
ale nim burza się skończyła komuś brakło uszczelek :shock:
RUSCY NA 4-1
i radość sąsiadów : )
witam,
takie mam widoczki z okien:
Załącznik 65733Załącznik 65734Załącznik 65735
pozdrawiam,
problemy robia z kazdym sprzetem z wymiennym obiektywem , aczkolwiek wielkosc tez robi znaczenie , nie wpuszcza tez czlowieka z plastikowa butelka wody ;-)
aczkolwiek podobnie jak kolega powyzej , mam akredytacje , wiec te problemy mam z glowy ;-)
jestem za to atrakcja dla innych fotoreporterow , patrza na Olympusa E-3 z wielkim zdziwieniem ,
spedzilem dzisiaj prawie caly dzien z kibicami z Irlandii , zeby wszyscy potrafili tak sie bawic jak oni , bylaby rewelacja ;-)
http://farm8.staticflickr.com/7082/7...0c1d9d_o_d.jpg
Świetne foty ajan i wspaniała pamiatka. Przykro mi, ze nie mogłem dojechac na ten mały zlot z Wami.
dziękuje BIKER za odwiedziny - a wszystkim pozostałym za zdjęcia - i proszę o więcej : )
cdn : D
Pozdrawiam : )
---------- Post dodany o 12:39 ---------- Poprzedni post był o 11:53 ----------
coś street'owego - nie mogłem się powstrzymać przed nadaniem klimatu : )
i powrót do normalności : )
cdn. : )
Ujęcia i tematy były ciekawe , zapraszamy następnym razem...
syrenka w barwach mistrzostw...
rynek starego miasta...
Ja lubię otwarcie nie incognito, więc na pewno zajrzę.
Pozdrowerki
fajne foty :-)
....jednak we wtorek prym będą wiedli korespondenci wojenni...
Tą wojnę to my musimy wygrać.
:cool:
to najważniejszy mecz w całym euro.
Ciąć równo z trawą, pilnować i samemu strzelić i stanie się cud.
Czy wygrywasz czy nie............
" Ołtarz czyjejś klęski " w Poznaniu godz. coś koło 14.00. :-)
bardzo podoba mi się stadion w Gdańsku - chyba symbol tych mistrzostw - może jest ktoś z wybrzeża i pokaże stadion oczami kibica ? : )
tymczasem polsko czeski wątek : )
cdn.
Kapitalne są te fotki.
jeszcze cieple , zdjecia z meczu Irlandia ... vs. Reszta świata
http://farm9.staticflickr.com/8016/7...732403_c_d.jpg
http://farm8.staticflickr.com/7217/7...e840f3_c_d.jpg
http://farm8.staticflickr.com/7104/7...417d88_c_d.jpg
I to jest własnie druga magia takiej imprezy.
Byłem w Danii w zeszłym tygodniu i nie zauważyłem by ktoś robił taką wiochę jak u nas - chorągiewki na samochodach, flagi na żywopłotach i balustradach. Wracając przez Niemcy widziałem już kilka polskich samochodów z flagami. Jak wylecimy z grupy to pewnie skończy się i " patriotyzm "
yac drużyny na mistrza to my nie mamy, kiedyś wylecimy, zresztą nie my jedni.Ja myśę że to bardzo dobrze, że jest taki nawrót do barw narodowych. Prwda wielu je schowa po mistrzostwach, a ja nie. Nie czuję się głupszy od amerykanów, a dla nich barwy to świętość. Szkoda że my tak nie mamy.
Kilka ujęć z wczorajszego meczu
Hiszpanie są tak fajnie kolorowi - dobrze się na nich patrzy : ) - dzięki Koriolan za wrzutę : )
ja mam kilka ciekawostek:
piękna część czech : D
koników przed stadionem było wielu ! - z kupnem biletu na czechy-rosja nie było problemu - aczkolwiek widziałem że potencjalni klienci wybrzydzali co do cen. (Szukam po czesku to mocno niecenzuralne słowo)
deszcz przed meczem
i pikatne kulisy : D
kolejka
uwijanie się w ukropie
cennik stadionowy
i maskotki : D
jutro mój ostatni mecz czyli czechy - grecja : )
Fajne zdjęcia, oddają klimat imprezy. :grin:
Ceny kosmiczne ale cóż... Euro nie jest często i trwa krótko...
Mam pytanie (dla tych co weszli na stadion - niezależnie od miasta):
Jaki aparat udało Wam się wnieść i czy ochrona nie robiła problemów?
Jestem ciekawy jak rozumiany był zakaz wnoszenia "profesjonalnego" sprzętu foto.
mi się udało wnieść bez problemu ultra kompakcik SP-570UZ - steward mnie poinstruował że max. torba to 25x25 i aparat bez "długiego" obiektywu - cokolwiek miał na myśli. Widziałem lustereczka entry level canona i nikona ale raczej z kitami - nikt zresztą się nie starał "chwytać" boiska a bardziej pamiątkowe wzajemne ujęcia : ) Czuje że z E-3 z gripem bym nie wszedł : )
Pozdrawiam
Na takich imprezach (i np. duzych koncertach) sprzęt profesjonalny jest rozumiany jako ten "z wymienną optyką". Tak jest przeważnie w regulaminie. Zatem teoretycznie peny też nie :mrgreen:
Wniosłem powiedzmy "mały kompakt" :wink: czyli OM-D+45/1,8 w torbie Samsonite
http://reviews.cnet.com/carrying-cas...-32550909.html .
W drugiej ręce torba reklamowa z napojami. Nawet nie zaglądali.
Z regulaminu stadionu wrocław
http://www.stadionwroclaw.pl/tl_file...n Stadionu.pdf
Zabrania się wnoszenia i posiadania na terenie obiektu, w szczególności:
l) "kamer i aparatów fotograficznych oraz innych tego typu urządzeń rejestrujących dźwięk lub
obraz, za wyjątkiem przeznaczonych do ściśle prywatnego użytku;"
hmm..
wydaje mi sie tez ze widzialem zapisy , ze osoby bez akredytacji moga robic zdjecia tylko na potrzeby prywatne , nie moga ich publikowac publicznie , ale juz nie pamietam czy dotyczy to strefy kibica , czy calego obszaru pod wladza UEFA , jak ktos chce niech doczyta dokladniej , poprostu cos mi mignelo na ten temat
a teraz z innej beczki , dzisiaj w strefie kibica w Poznaniu , zaspiewala pani Malgorzata Ostrowska , bylo ciezko bo to moja muzyka z mlodosci i chcialo sie chociaz noga potupac w rytm muzyki , a z drugiej strony robilem zdjecia ...
pozniej pojawily sie Jarzebiny i Koko Euro Spoko
mam dziesiątki zdjęć z dziś z meczu i fanzony: ) ale jestem na tyle zmęczony że wrzucę tylko drobinkę a resztę jutro po pracy : )
foty z meczu czechy - grecja : )
: )
Wiecie co ...
Świetne foto !!!
Gratulacje i pozdrowienia.
Bardzo fajne zdjęcia w tym wątku, takie spontaniczne. Ukazują radość kibiców. Ktoś tu pisał o patriotyzmie. Dlaczego Polacy pojmują patriotyzm=martyrologia. Dlaczego nie można tego patriotyzmu kojarzyć z radością, że żyjemy w kraju nad Wisłą, gdzie wiele rzeczy się udaje (nie wszystko oczywiście), jak chociażby to "nasze" EURO 2012. Ludziska cieszmy się z tego, co się udało. To co nam Polakom nie wyszło, to czego nie zdążyliśmy zrobić, zrobimy jutro lub pojutrze. Polacy! Więcej optymizmu.