-
Odp: Nowa popRAWka 5/2012
Moim skromnym zdaniem wzięcie udziału w tej zabawie było jednoznaczne z akceptacją regulaminu. Bardzo mi się nie podoba podważanie zasad po fakcie. Jaki jest tego cel? Żeby wyszło "na nasze" ? Przecież to tylko zabawa.
-
Ludziska! Opamiętajcie się!
Nie umiecie się bawić? Przecież każda zabawa ma jakieś, na początku określone zasady. Nie można zmieniać zasad tylko dla tego, że nam tak wygodnie, Jeżeli mi reguły zabawy nie pasują- nie bawię się i już.
Dziadek, przy całym szacunku, muszę się głośno zdziwić:
Cytat:
Zamieszczone przez
Dziadek
Odnawiamy zdjęcia mz nie tylko technicznie ale również stylistycznie.
... moim zdaniem powinniśmy zachować spokój i wypracować wspólny konsensus,
Dla mnie to właśnie przykład źle pojętej demokracji, próba wymuszenia zmiany zasad w trakcie zabawy :|
-
Jest to wszystko jeszcze nowe i niedotarte.
Dla poprawy nastroju poddaję się regulaminowi i na dobry początek wstawiam zdjęcie z słupkiem milowym :)
Dzięki Mirku za ocenę, fajnie że czuwasz na bieżąco :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Dziadek
Tak jest! Pełna zgoda ale o zasadach, dyskutujmy przed lub po zabawie a nie w trakcie ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Dziadek
Dla poprawy nastroju poddaję się regulaminowi i na dobry początek wstawiam zdjęcie z słupkiem milowym :)
No proszę! I tak trzymać!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Tak jest! Pełna zgoda ale o zasadach, dyskutujmy przed lub po zabawie a nie w trakcie ;)
O wlasnie.No to moze z dniem dzisiejszym zakonczymy nadsylanie prac,te niezgodne usuniemy i zaczniemy glosowac.Niech wreszcie bedzie spokoj.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
O wlasnie.No to moze z dniem dzisiejszym zakonczymy nadsylanie
To jest właśnie zmiana zasad w trakcie :-P
Przecież na początku było powiedziane:
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Prace dodajemy do 14.04.2012 17:30
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
To jest właśnie zmiana zasad w trakcie :-P
Przecież na początku było powiedziane:
Ale ja tylko sugeruje.Bo wlasnie ogladam film o konkursach i tam dzis zamkneli mozliwosc nadsylania,to moze i my bysmy tak zrobili.:mrgreen::mrgreen::-P
-
a ja chce dodac nowa ze slupkiem i nie znaju jak :(
-
Cytat:
Zamieszczone przez
judasz
a ja chce dodac nowa ze slupkiem i nie znaju jak :(
Dodaj tak jak pierwszą resztę się zrobi. :-D
-
no wlasnie nie idzie laduje laduje i nic
udalo sie , pzdr. aaa i bawcie sie grzecznie , zasady to zasady , nawet w zabawie ,pzdr jeszcze raz :).
-
Panowie, czytam, czytam i oczom nie wierzę. Jak tu przy każdej popRAWce taki szum jak kodakowskiej CCD będzie, to ta zabawa weźmie w łeb. Absolutnie zgadzam się z tym, że w trakcie zabawy regulamin należy respektować i debatować nad zmianą ewentualnie po zakończeniu konkursu. A do tej edycji się nie dołączam, bo pojęcia o renowacji nie mam a czasu mi brakuje, żeby się uczyć :)
-
Niestety Tif jest tak słabej rozdielczości, że nie mam mowy o dokładnym retuszu. (330DPI wprawdzie ale przy fizycznej wielkości 5x5cm / ok 700x700pixeli)
-
Ja dodałem swoją poprawioną - mam nadzieję, że słupek wygląda na słupek;)
-
tak jak i u mnie :) niech to bedzie slupek a nie plama :) zobaczymy jak to bedzie ,pzdr.
-
Ja wrzuciłem nową wersję. Jak się bawić to się bawić a co ...
-
Dotychczasowe prace poprawione, bądź usunięte na wyraźne żądanie użyszkodników ;-)
Jutro kończymy dodawanie prac i zaczynamy głosowanie.
Pozdrawiam
Saboor
-
A czy ja mogę jeszcze podmienić bo cóś przeoczyłem?????? jak nie to trudno ale daj znać.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
A czy ja mogę jeszcze podmienić bo cóś przeoczyłem?????? jak nie to trudno ale daj znać.
Jedziesz data jest opisana.
Cytat:
Zamieszczone przez Saboor
Prace dodajemy do 14.04.2012 17:30
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Dotychczasowe prace poprawione, bądź usunięte na wyraźne żądanie użyszkodników ;-)
Z tym "szkodnikiem" to chyba nie była do mnie aluzja:wink::)
W następnej odsłonie podobnego konkursu postaram się podporządkować regulaminowi.:)
Pozdrawiam.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Jutro kończymy dodawanie prac i zaczynamy głosowanie.
Pozdrawiam
Saboor
Saboor - przesuń terminy w tej poprawce na poniedziałkowe , po zlocie masz ze sześć godzin powrotu do domu , nie ma siły byś zamykał po jeździe , nocą galerie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Saboor - przesuń terminy w tej poprawce na poniedziałkowe , po zlocie masz ze sześć godzin powrotu do domu , nie ma siły byś zamykał po jeździe , nocą galerie.
Aj Aj.Nie bedzie przecie regulamina w trakcie zabawy zmienial:mrgreen::mrgreen::mrgreen:Najwyzej nie pojedzie:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
A nie ma laptopa:-P:-P,przecie na kolanach moze go trzymac i zmieniac :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Saboor napisz,ze masz lapka:wink:
-
Saboor nie ma lapka ! Saboor nie ma lapka ! Saboor nie ma lapka ! Saboor nie ma lapka ! trala la
Ale mi odwaliło pięknie. Chyba za długo w pracy siedzę przy kompie........:roll:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Saboor nie ma lapka ! Saboor nie ma lapka ! Saboor nie ma lapka ! Saboor nie ma lapka ! trala la
No to hjuston ma problem,abo postapi przeciwko sobie,abo nie pojedzie,abo kupi lapka,abo pozyczy(wiem kto ma,abo zamknie po nocy ostatkiem sil.
-
No na chwilę was zostawić samych :mrgreen:! Ta jest Mirek54, se kupię lapka, rzutem na taśmę zamknę popRAWkę i padnę, a nim skonam,
gdzieś na bezdrożach, ostatnim tchem spytam cichutko: gdzie jest krzyż ... ekhm znaczy zwycięzca. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Nie andtor2, to nie aluzja, to żartobliwy zwrot. :-D Możesz spać spokojnie.
---------- Post dodany o 19:31 ---------- Poprzedni post był o 19:30 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Ale mi odwaliło pięknie. Chyba za długo w pracy siedzę przy kompie........:roll:
A ja ci nie pokażę bo się wstydzę .... lapka! :-D
-
To się uspokoiłem i będę spać spokojnie:)
-
Zaczynamy głosowanie!
Głosujemy do 21.04.2012 17:30
-
2 załącznik(ów)
Nie miałem okazji przyjrzeć się pracom, ale dziś obejrzałem wszystkie i mam pytanie:
Co to ma wspólnego z konserwacją zdjęcia??
Załącznik 62892__
Załącznik 62893
edit: cytat z regulaminu
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
/.../
naprawiamy -> naszym zadaniem jest przywrócenie świetności, RAW-om, które „się spsuły”, skanom starych fotografii – to wyższy poziom, nie tylko retusz ale i pełna restauracja kadru. W tym wypadku obowiązuje zachowanie 100% zawartości zdjęcia w zdjęciu i zmiana czy usunięcie jakiegokolwiek
2. Podczas dodawania, zamiast nazwy zdjęcia wpisujemy swój Nick
3. Zdjęcia dodajemy do czasu podanego przez osobę organizującą konkurs.
4. Obróbka powinna polegać na, ogólnie rzecz biorąc, retuszu zdjęcia.
A - Nie robimy montaży z innymi zdjęciami
B - Nie przycinamy więcej niż 15-20% (nie dotyczy edycji nasze wizje)
C - Nie dorysowujemy elementów.
/.../
Wybacz Dziadek, ale ... sam zwracasz uwagę na przestrzeganie porządku,
a regulamin dotyczy wszystkich, którzy biorą udział w popRAWce - bez wyjątków.
-
Wiem co zrobi - zgarnie (zachachmęci, pożyczy na wieczne oddanie) mój po zlocie.
Ale będę pilnował, zatrudnię dwa wilczury Dziadkowe i zagryzą ten wraży typ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
-
Zaglosowalem./.../.:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Saboor edit: cisza przed wyborcza.
-
Saboor, ale powiedz sam, przecież to piękne jest :mrgreen:
-
Cytat:
Saboor, ale powiedz sam, przecież to piękne jest :mrgreen:
Ciekaw jestem czy takie piekno na Ajana wplynie dodatnio.Boje sie,ze z takim podejsciem do retuszu to wiecej zdjec nie dostaniemy.Mam nadzieje,ze sie myle
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Nie miałem okazji przyjrzeć się pracom, ale dziś obejrzałem wszystkie i mam pytanie:
Co to ma wspólnego z konserwacją zdjęcia??
Załącznik 62892__
Załącznik 62893
edit: cytat z regulaminu
Wybacz
Dziadek, ale ... sam zwracasz uwagę na przestrzeganie porządku,
a regulamin dotyczy wszystkich, którzy biorą udział w popRAWce - bez wyjątków.
[/LEFT]
Przyjmuję decyzję w pokorze i poczekam z dyskusją na zakończenie głosowania.
Czy meldowanie na kogo będę głosował jest tu dopuszczalne?
Właściwie to lobbing powinien być dozwolony. Nie umiem nic znaleźć na ten temat w regulaminie :)
-
Hehe ... to jest to, co często robię dla klientów -- pokażę przykłady w poniedziałek, bo nie mam na kompie w domu ... czasem trzeba 10 godzin popracować nad zniszczonym zdjęciem...
-
Nie nie jest, nikt do tej pory nawet nie próbował. Bo to bez sensnu.
To tak jak przesłuchanie świadka przez obronę/oskarżenie sugerujące odpowiedź.
---------- Post dodany o 19:37 ---------- Poprzedni post był o 19:35 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
irek50
Hehe ... to jest to, co często robię dla klientów -- pokażę przykłady w poniedziałek, bo nie mam na kompie w domu ... czasem trzeba 10 godzin popracować nad zniszczonym zdjęciem...
Irek, czekam na ciebie w następnej edycji, mam nadzieję - nie zawiedziesz.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Nie nie jest, nikt do tej pory nawet nie próbował. Bo to bez sensnu.
To tak jak przesłuchanie świadka przez obronę/oskarżenie sugerujące odpowiedź.
---------- Post dodany o 19:37 ---------- Poprzedni post był o 19:35 ----------
Irek, czekam na ciebie w następnej edycji, mam nadzieję - nie zawiedziesz.
------------------------
Właśnie zrobiłem poprawkę dla dziadka, który nie widział swojego ojca... miał tylko bardzo zniszczone zdjęcie - dało się odtworzyć twarz po cierpliwej obróbce :)
-
Ja swoją wersję też wrzuciłem, mnie się podoba, jest wg regulaminu...
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Ciekaw jestem czy takie piekno na Ajana wplynie dodatnio.Boje sie,ze z takim podejsciem do retuszu to wiecej zdjec nie dostaniemy.Mam nadzieje,ze sie myle
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ajan
Ja swoją wersję też wrzuciłem, mnie się podoba, jest wg regulaminu...
Ajan.Ja sie odnioslem do tego jednego podejscia co wypadlo.Do tej artystycznej malowanki,cos jak zlej kolezance z IIa na jej fotce igla oczy przedziurkowac z zawiedzionej milosci.
-
Jeśli mogę coś zasugerować w następnej edycji (jeśli się odbędzie) proponowałbym do retuszu dać bardziej zniszczone zdjęcie co by można się wykazać i mieć coś do roboty:) Na przykład coś w tym stylu: http://img840.imageshack.us/img840/3517/03orginalny.jpg
-
Podoba mi się :)
Tu dopiero "malarze" będą mogli poszaleć :D