36
37
38
39
40
Wersja do druku
Zdjęcia ciekawe, aczkolwiek makijaż mnie odrzuca. Dawaj kolejne :)
Z założenia miały być dość hmm mroczne w klimacie na lekki goth itd:) ale jak przykuwają uwage-znaczy efekt osiągnięty:)
to moze z innej beczki teraz:
41
Dzięki:)Następną zabawę w sesje chcę zrobić w delikatniejszym Makeupie, wszystkie stylizacje robi moja dziewczyna(mam dyplomowaną wizażystkę w domu to muszę korzystać ile wlezie nie?).
Odpowiem cytatem z fabryki bombek-"Też":D
Noo i stuknął 50ty wpis w moim wątku;) To trzeba coś pokazać nowego, modelka Ola, pierwszy raz przed aparatem:)
4344
Modelka,powiadasz??.No dobra.:wink::-P
Ale do rzeczy.Moze jak wstawiasz na forum to profil koloru zrob taki jaki jest uwazany jako co najmniej normalny.Tobie napewno sie wszystko slicznie barwi i drukuje,ale inni(ja)widza co najmniej dziwne kolory,przebarwienia,pomieszanie z poplataniem.Przynajmniej u mnie zaczyna mrugac czerwone swiatelko z napisem "wroc do rawa i jeszcze raz..."
Panie Mirek, krytykę przyjmuję jak zwykle z pokorą:) Modelka-w sensie że pozuje, a nie że wiąże z tym jakieś plany, ot jakiś trzeba nazywać ten ludzki obiekt przed obiektywem, nie czepiajmy się terminów-bo to niepotrzebne. A co do kolorków-skalibruje jak się tylko dorwę do kalibratora, widać oko mam krzywe do barw;)
A emote widziales??
A teraz jesli chodzi o ostatnie.Kit jest fajny,ale z tej odleglosci sie raczej nie sprawdzi."buzka" wyjdzie nienaturalnie "pulchna"Trzeba by troche pokorygowac.Czemu taka przyslona???
Jak na te pierwsze zabawy przed obiektywem to nawet nie jest zle.Nie bede sie wymadrzal i podawal jego nr seryjnych i wersji.Ale tym DXO 8 Pro to powinienes wiecej wyciagnac,duzo wiecej.Napewno z czasem Ci to sie da.
Widziałem i też żartobliwie odpowiedziałem przecież;)Jaki więc obiektyw-rozważałem zakup 35mm Macro,ale też chyba przerysuje? Mam manualnego 85mm-ale w tym wizjerze,nie wyostrzę, nie w pomieszczeniu, nie da rady-chyba ze sobie halogen jakiś do aparatu przykręcę, bo jest ciemny jak...
Przysłona-ano dlatego ze jak dawałem mniejszą to przepalało,na kilku metrach jakie mam w chałupie-ani lampę odsunąć ani dać już mniejszej mocy-lampa idzie po minimum mocy, czasem nie nadrobiłem,leci na 1/160, więcej ni wyduszę żeby zgrało się z lampą.
Uczę się, chętnie słucham porad, może kiedyś będzie lepiej.
Ostatni kadr nie przypada mi do gustu ;/
ale te "ciaśniejsze" na 38 i 40 i 37 są oo wiele przyjemniejsze dla mnie :)
na 36 ta ręka adamsa :P odpowiednia do klimatu :)
Jednak jesli piszesz że to styl goth .. to może jednak umrocznić je ?
Pozwoliłam sobie na przedstawienie mojego zamysłu : Załącznik 84666
Ta para na 42 zdjęciu też mi się podoba ;) Tajemnicze ;)
Portret męski - nie mam się czego przyczepić :P
Ahh i ten kot na 35 ... ahh wywarł na mnie wrażeniee ;)
A i 44 ... pozycja jakaś dziwna ... (jak do zbierania ryżu :P )
Ale edycja - bomba ;)
Dzięki za ocenę moich wypocin:) Twoja wersja zdecydowanie dodała tej fotce klimatu:) Pobawię się w miarę możliwości pozostałymi żeby coś z nich jeszcze wyciągnąć w takim stylu:)
Każda krytyka nakreśla jakiś nowy cel-więc i tak dziękuję:)
Przebrnąłem przez wątek i mi się spodobało. Najbardziej chyba portret męski. Masz pomysły i starasz się je realizować. Odnośnie technicznej strony się nie wypowiadam bo jestem w tym za cienki :-)
Portrety są udane. Jedyne do czego bym się przyczepił w 36-41 to zbyt agresywne wyostrzanie - poza tym kolorystyka mi odpowiada. 43 i 44 są odrobinę miększe i to jest ok. Tam tylko kompresja się wkradła i tu i ówdzie jakieś artefakty wyskoczyły.
Na 45. też widzę jakieś przebarwienia. Nie wiem czy działają na plus czy minus, ale chyba nie dyskwalifikują. Może warto z takimi kolorkami poeksperymentować, szczególnie, że z wcześniejszych zdjęć wynika, że to lubisz.