Ciekawy wątek, interesujące zdjęcia pokazujecie, zaglądam tutaj regularnie. Szkoda, mało mam morskich, nie ma się czym pochwalić.
Wersja do druku
Ciekawy wątek, interesujące zdjęcia pokazujecie, zaglądam tutaj regularnie. Szkoda, mało mam morskich, nie ma się czym pochwalić.
Noo Waruga, Ciebie chyba nikt nie przebije ;)
Żeby wątek był wieloosobowy to też coś dodam
Fajnie to leci . kibicuję cichutko, podoba mi się .
Pozdrawiam AP.
Szwed prezentuje sie fajnie na trzeciej fotce, taki w marszu...:-)
---------- Post dodany o 08:19 ---------- Poprzedni post był o 08:15 ----------
http://www.3oceans.pl/konkurs/
Tutaj konkurs i atrakcyjne nagrody.
trzecia fotka świetna...szkoda że tak mało fotek jednostek w marszu...wtedy są najpiękniejsze !!!
Szwedzki w marszu pod pelnymi... w szkierach.
No to wchodzimy na gore...:-) Dar Pomorza rejs do Nakskov 1980.
Probny rejs Pogorii na Zatoce...1980 (pierwszy po wodowaniu)
Adaś czym wtedy fociłeś ??
Smiena 8M, foty nie sa rewelacyjnej jakosci, ale mam sentyment do tych zdjec :-)
...:-D na komunię taką dostałem !!!! :-D
Grot na s/y Copernicusie za takiej perspektywy...
Dar Pomorza pod pelnymi zaglami, kurs Nakskov (1980)
Instruktor na pokladzie a my na gore...szkolenie i jeszcze raz szkolenie, bo na morzu nie bedzie zmiluj...!
ale Ci zazdroszczę....kurcze....byłeś na jakimś dłuższym rejsie ??
Fajne te stare zdjęcia. Waruga a nie korciło cię wtedy by zostać w Szwecji?
Na Darze Pomorza piec tygodni a tak to zawsze dwa tygodnie, bo urlop ogranicza :-)
---------- Post dodany o 16:22 ---------- Poprzedni post był o 16:14 ----------
Mialem jeszcze okazje plynac na Pogorii w jej pierwszym rejsie z kpt.K.Baranowskim w roku 1980, Hiszpania, Portugalia...trzy miesiace, ale to juz inna historia :-)
Duet ....:-)
A do tak prozaicznych czynności jak mycie, spłukiwanie :oops: to jakiej wody się używa ? słodkiej czy tej co dookoła ?
woda jest racjonowana...na kartki ;-)
Slodkiej do mycia zabkow a do splukiwania (kingston) :oops: wody zaburtowej a i tez do mycia garow, naczyn oraz pokladu :-)
waruga, yac: świetne zdjęcia, zaglądam i podziwiam Wasze prace reguralnie.
pozdrawiam
Model jachtu ponizej pokazany wykorzystywany jest do szkolenia zeglarzy na stopnie, zeglarskie oraz bierze udzial w regatch. Siedzi sobie delikwent na pomoscie a instruktor kaze mu robic zwroty przez rufe, sztag itp. W ten sposob przyszly zeglarz ma mozliwosc wyczuc kierunek wiatru i bez stresu poczwiczyc nim wskoczy za ster prawdziwego jachtu.
Prom na kursie do Oslo 2009
Dla mnie tez to wyglada na "wirtualne..", ale facet zapewnial nas, ze da sie uczyc w ten sposob :-)
jakoś nie przemawia do mnie....
Tropic na takim jachcie na Bornholm pasi...:-)
Teraz dostalem oferte poprowadzenia rejsu w marcu na cieplych wodach... ale musialbym przucic prace, zeby plynac :-)
Mirek 54 przychodza do mnie oferty, ale jak sie urwac z pracy z dnia na dzien? Oni sa kapitana nie ufaja autopilotowi:-)
---------- Post dodany o 18:04 ---------- Poprzedni post był o 18:03 ----------
Malta-Ateny :-)
Na tym jachcie, ktory zalaczylem, to w zeszlym roku na Bornholmie bylem :-)
Mirek 54 bylem w zeszlym roku w Sassnitz rowniez, nic straconego nastepnym razem w Twoje okolice tez zaplyne :-)
Zawisza Czarny 2006
Zawisza Czarny 2006 po nocnych zmaganiach z silnym wiatrem.....
STZ Kruzensztern
Piękne - klasa :D
ADAŚ !!! @koriolan ma też sternika !!! załoga zaczyna sie klarować :-D