Piękne foty!Jak zawsze.Nie sądziłem,ze masz tak dużą kolekcję.Gratuluję wystawy.Aż "strach" pomysleć co by było gdybyś miał bardzej wypasiony sprzęt :-)
Wersja do druku
Piękne foty!Jak zawsze.Nie sądziłem,ze masz tak dużą kolekcję.Gratuluję wystawy.Aż "strach" pomysleć co by było gdybyś miał bardzej wypasiony sprzęt :-)
Szczerze gratuluję świetnych zdjęć, a także podziwiam konsekwencję i cierpliwość, które to cechy chyba są niezbędne by móc pochwalić się tak udanymi kadrami ze skrzydlatymi stworzeniami w roli głównej. Pozdrawiam
Przyłączam się do poprzedników. Gratuluje wystawy i pięknych zdjęć.
A co do ZD 70-300... Jak to ktoś kiedyś napisał: żeby zrobić dobre zdjęcia do aparatu musi być podłączony sprawny fotograf :wink: i Twoje zdjęcia bardzo dobrze to pokazują. Dobry fotograf to podstawa.
Gratuluję wystawy! Piękny dorobek. Obejrzałem kilka razy z wielką przyjemnością. Drapieżniki wspaniałe, ale największe wrażenie zrobiły na mnie pięknie ustrzelone, rzadkie maluchy: zniczek, podróżniczek i sikorka czubatka (żadnego z tych ptaszków nie udało mi się jeszcze zobaczyć w naturze:cry:). BTW: grubodzioby jakieś chude w Twoich stronach:wink:.
Życzę kolejnego udanego sezonu.
Gratuluję i podziwiam. Olek
rol6
voovoo2
Ggrzesiek
adambieg
hijacintus
alastor
miło, że tu zawitaliście, :)
hijacintus - podróżniczka mam co roku w tym samym miejscu, sikorkę czubatkę słyszę bardzo często, do poidełka przyleciała, do karmidełka już nie. Ze zniczkiem to był strzał w 10-tkę, został zwabiony dźwiękiem, tylko raz mi się udało.
Dziękuję za Wasze opinie.
Pozdrawiam
Fantastyczne fotografie. Gratuluję.Zawsze zastanowiało mnie, ile dobrych zdjęć średnio przypada na każdą godzinę spędzoną na czatach... na pewno nie jest to więcej niż 1.
hombre77 - Twoje wnioski trzeba by mocno przeanalizować, bez systematycznych notek trudno ocenić ;). Zdarza się tak, że w czasie 2, 3 godzin nie wyciągam aparatu, innym razem, w ciągu 15,20 minut, można zrobić kilka, nawet dziesiąt zdjęć, z których każde jest poprawne i nadaje się do pokazania.
Są gatunki z którymi "walczyłem" kilka lat, a inne przychodziły niespodziewanie, można rzec bez wysiłku - wiele zależy od szczęścia.
Pozdrawiam
Kurde.Nalezalo sie od dawna.Namarzles sie,nalezales(sam) ,zeby nam pokazac.Trzymaj tak dalej.
Gratulacje , chylę czoła mistrzu Kasprzyk
Gratuluję zdjęć i tego ,że pokazałeś ,iż do końca nie liczy się klasa aparatu i obiektywu ,a równie ważny jest fotograf i jego kunszt i cierpliwość.
Zwłaszcza w foto przyrodniczym.
Od zawsze podziwiam Twoje umiejetnosci, cierpliwosc i zaciecie do fotografowania ptaszorow.
Gratuluje wystawy i pozdrawiam.
Ciekawe zdjęcia. Gratuluję wystawy. Co prawda nigdy nie rozumiałem przyczyn dla których ludzie siedzą w tych śmiesznych, ciasnych budkach i całymi dniami odżywiają się kanapkami z serem ale z tym większą przyjemnością obejrzałem Twoje zdjęcia.
Wspaniałe zdjęcia! Nie ma takiego żeby mi się nie podobało :roll:. Powodzenia życzę, i nowych modeli do kolekcji :wink:.
Dzięki takim zdjęciom jak Twoje, człowiek się dowiaduje, że w Polsce też jest mnóstwo pięknych, kolorowych ptaków. Trzeba je "tylko" umieć wypatrzyć :)
Wiele z ich nazw, obiło się gdzieś, kiedyś o uszy ale dopiero w takich wątkach można nazwę połączyć z obrazem.
Gratuluję.
Przypomne tylko,ze zaczynal skromnie we watku pokaz ptaka tym wpisem"""Nie mam się czym chwalić, ten pierwszy, oby nie ostatni :razz:
Mam plan na czatownię :wink: w zasadzie pseudo czatownię - druga fotka, to pierwsze próby - ta kaczka się ciągle przyglądała i zastanawiała się czy podpłynąć bliżej..., następne może będą miały więcej odwagi :smile:
pzdr"""""
:) to mnie zaskoczyłeś, ale nadal rządzi Twój kot w karmniku :)
Jak się widzi takie rewelacyjne zdjęcia to ma się ochotę samemu przestać focić. Niedościgniony wzór. Gratuluję.
Chyba zacznę bardziej obserwować naszą przyrodę. Pozdrawiam.
Witam.
Przyroda jest piękna i w Twoich fotografiach to widać.
Gratulacje
Gratulacje wielkie. podziwiam wytrwałości. Pozdrawiam
klikacz, Daniel_, Cyklop, grisza34 Miło Was tu gościć, dziękuję za przychylne wypowiedzi ;)
Pozdrawiam
Gratulacje i wytrwalosci zycze:)
Zwlaszcza wytrwalosci i przywiazania do ZD70-300, a szkoda bo ogranicza ptasiarza w znacznym stopniu;)
pozdro
Dziękuję panowie.
Zdaję sobie sprawę, że ten obiektyw to nie szczyt techniki, jednak w stosunku cena/jakość wypada na 6-tkę ;)
Oczywiście wychodzę z marzeniami w przyszłość, inny sprzęt, jednak jeszcze nie teraz, a kiedy to nastąpi... ciężko powiedzieć.
Pozdrawiam
Brawa na stojąco. Pozdrawiam.
Super zdjęcia. Zazdroszczę cierpliwości i gratuluję wystawy!
tyrkand, ahutta - dziękuję.
Cierpliwość, to nie jest moja mocna strona ;) jak nic się nie dzieje, to długo nie wytrzymuję, nachodzą wtedy człowieka różne myśli, przede wszystkim krąży w głowie pytanie co ja tu robię....! ;)
Pzdr
Boshshsh, nie wiem jak to się stalo ale przegapilam Marek Twoją wystawę... Ja? Twoja wielka fanka?
Normalnie mi wstyd... :oops:
Eno, ja 1/100 nie wiem tego co się dzieje tu na forum, także luzik :)
Pozdrowienia
Wiedziałam, że się nie pogniewasz :roll:
piękne fotki!Gratuluję!Pozdrawiam!
Miło to słyszeć :)
pozdrawiam
Brawo :esystem:
Gratuluje Ci :) naprawde szacunek :) Musze przeprosić moje70-300 chyba :)
G R A T U L A C J E i W I E L K I E D Z I Ę K I za te P I Ę K N E F O T Y :mrgreen:
Podziękował :)
Fotki cudne:esystem:
Od dawna z przyjemnością oglądam Twoje ptasiory. Świetne zdjęcia. :) Mam nadzieję, że jeszcze nieraz nas zaskoczysz.