-
Odp: Canon 5D III nadchodzi
Cytat:
Zamieszczone przez
szambonur
z całym szacunkiem dla kolegi "nyny" ale czytajac Twoje wypowiedzi wnioskuję że przyjąłeś sobie za życiowy punkt honoru wmówić wszystkim że nic innego poza szybkim autofocusem się nie liczy i tylko nikon w odsłonie każdej taki posiada... O tym wszyscy już wiemy i obiecujemy już nigdy więcej, (dla Twojego spokoju) tej świętej prawdy nie podważać...
I blad...
Jakbys sie zglebil moje wypowiedzi zobaczylbys, ze jednak tylko kilka puszek u N chwale za AF.
Kwestie tego ficzera podejmuje tylko wtedy, gdy dyskusja sie wlasnie o AF ociera, i gdy jest mowa o fotografii gdzie wlasnie ten cfancys baaardzo sie przydaje i pomaga dosyc mocno w pracy.
Zdaje sobie w pelni sprawe, ze nie wszystkim potrzeba hiperszybkiego, megacelnego AF w dodatku z szybkostrzelnoscia na poziomie karabinu maszynowego, czesto tez zaznaczam ze jest to moj punkt widzenia i niezwykle przydatny w fotografii jaka staram sie nieudolnie uprawiac.
pozdro
-
Ech znowu wojenki. Kolega Nyny nie napisał nic odkrywczego. Różnice w Af w c i n występują. Jednak fakt że Nikon ma lepszy powoduje u kol Nyny spokojny sen a kanoniarze zapewne muszą łykać hydroksyzyne :) . Z szybkością af w C i w N jest jak z kupowaniem Ferrari w Szwecji w mieście wszyscy jeżdżą 50 na autostradzie 110.
-
Chwila... czy ktoś widział specyfikacje Mk III? 5 stron odczuć towarzyszących kojarzeniu słów Canon-AF i Nikon-AF. Na zlot z takimi tematami.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Chwila... czy ktoś widział specyfikacje Mk III? 5 stron odczuć towarzyszących kojarzeniu słów Canon-AF i Nikon-AF. Na zlot z takimi tematami.
Nie chodzi o to, co kto widział a o to, co kogo podnieca :)
-
Nyny,porypały Ci się watki,czy fora?Przeprasazm za ton,ale kolego przesadzasz!Masz Nikona?To się nim ciesz i nie wmawiaj że jest najlepszy.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Adamss68
Nyny,porypały Ci się watki,czy fora?Przeprasazm za ton,ale kolego przesadzasz!Masz Nikona?To się nim ciesz i nie wmawiaj że jest najlepszy.
Proponuje zawnioskowac o karnego jezyka dla mnie.
Uwierz mi ja niczego nie wmawiam, rzeczysiosci i stanu faktycznego nie da sie wmowic, bo taki on jest po prostu, oczywiscie jesli chodzi o kontekst AF.
pozdro
-
Nyny!To jest wątek o Canon MK III,a Ty dalej o AF Nikona:shock:?
-
najlepszy AF (łapie bezbłednie w ciemnościach) ma HEXAR AF i nikon mu nie podskoczy. :) -skoro się ocieramy o AF to z obu stron.
A Canon?
Który to już "Właśnie ten na którego wszyscy czekali!" produkt nic nowego nie wnoszący?
Mydlące Lki przestaną na nim mydlić w myśl prawa o "zmniejszaniu do ..."
Kompaktowa DR (a sorry ostatnie kompakty są w tym względzie lepsze) również wzrośnie w stosunku do 5D?
-
Najważniejsze, że bedzie miał plastykę Full Frame i żaden paznokieć mu nie podskoczy, bo przecież przy f=1,4 paznokieć musiałby mieć f=0,25.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tymczasowy_
Najważniejsze, że bedzie miał plastykę Full Frame i żaden paznokieć mu nie podskoczy, bo przecież przy f=1,4 paznokieć musiałby mieć f=0,25.
I zeby jeszcze bez kolejki mozna bylo kupic.I napis na pasku zeby w nocy swiecil.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Adamss68
Trochę sobie zażartuje, a przy okazji mały OT. Nyny odreagowuje klubowy kanał IRC. Ciągle go atakuje "kultową matrycą Kodaka" i tym, że "E-500 starcza do wszystkiego". Chyba stwierdził, że Nikon musi mieć też coś kultowego. Wypadło na AF. Choć faktycznie czasami jest nieco lepszy... od E-500 ;). Koniec OT.
Swoją drogą, od połowy zeszłego roku już się spodziewają tego Mk III, http://fotoblogia.pl/2011/09/27/cano...ark-iii-u-bram. Jego pojawienie się próbują nawet wróżyć z reklam. Czy w którymś z wątków ktoś nie miał pretensji o żenujące przecieki?
-
Tak wiem Hades, tylko E1 i matryca Kodaka da mi to czego nie da mi nic innego, jest tak magiczna, ze sobie nawet nie zdaje z tego sprawy :p
Wracjac do kanuna, tak jak juz wczesniej pisalem, jestem strasznie ciekaw filmowania, bo co jeszcze mozna poprawic w tym co jest z II.
pozdro
-
wszystko -absolutnie wszystko tylko również z tego nie zdajesz sobie sprawy? :grin:
-
Szerzej rozstawione punkty, to podstawa, reszty mogą nie zmieniać. AF spokojnie wyrabia, ale ja mam chyba taki urok osobisty, że modelki nie uciekają, więc nie potrzebuję pierdyliona ostrych fotek w ruchu na sekundę :)
-
Bo do modelek nie trzeba super szybkiego AF (chyba, że robimy uciekającą pannę młodą), ale do innych dziedzin fotografii bywa taki układ przydatny.
No ale reporterzy mają 1D i wszyscy są szczęśliwi.
-
W takie cuda, jak aparat wszstkonajlepiejrobiący, to ja nie wierzę. Piątki są do landszaftów i szeroko rozumianych portretów. Tu brakuje mi szerzej rozstawionych punktów AF. Dokładność wystarcza mi nawet na bocznych. Do reportażu brałbym 700D, do wkładania do kieszeni Pena. Pitolenie o szybkim AF mam gdzieś, bo nie biegam za modelkami, ani one zbyt szybko nie uciekają. Gdyby uciekałay, to bym nie biadolił, tylko brałbym N. O jedynkach i trójkach nie myślę, bo to nie moja liga.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nightelf
Bo do modelek nie trzeba super szybkiego AF (chyba, że robimy uciekającą pannę młodą), ale do innych dziedzin fotografii bywa taki układ przydatny.
No ale reporterzy mają 1D i wszyscy są szczęśliwi.
Tu masz oczywiście racje,5D i 5DII to typowo studyjne aparaty.Co nie znaczy,że nie można nim robić innych zdjęć.AF nie powala,aczkolwiek środkowy jest przewidywalny:wink:.Co mnie niezmiernie w....wia,to pomiar światła,ale idzie się przyzwyczaić.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Adamss68
Tu masz oczywiście racje,5D i 5DII to typowo studyjne aparaty.Co nie znaczy,że nie można nim robić innych zdjęć.AF nie powala,aczkolwiek środkowy jest przewidywalny:wink:.Co mnie niezmiernie w....wia,to pomiar światła,ale idzie się przyzwyczaić.
O pomiar światła Ci w piątce nie pasuje:shock::?::mrgreen:
a tak na poważnie, to nie znaczy również, że nie można nim zrobić np. pokazów lotniczych:-P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
rafrr
a tak na poważnie, to nie znaczy również, że nie można nim zrobić np. pokazów lotniczych:-P
Pokaz mi pilota co wsiadzie do Canona i poleci.To nie drzwi od stodoly.:-P:-P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
rafrr
O pomiar światła Ci w piątce nie pasuje:shock::?::mrgreen:
Pewnie że można!Ale,musi być przyjaciel,pogoda,mało napięta atmosfera....i piwko...wieczorem:-P.A smoloty muszą jeszcze latać:wink:.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
...co jeszcze mozna poprawic w tym co jest z II.
Oj, długą listę poprawek mógłbym zgłosić.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Oj, długą listę poprawek mógłbym zgłosić.
Nie wyrywaj fragmentow z kontekstu bo zmieniasz istote wypowiedzi.
Pisalem majac na uwadze filmowanie, ktore wg mnie jest mocna strona drugiej 5. Innych mocnych stron niestety nie widze, przykro mi ale tak juz jest i moze ten fakt nowa 5 numer III zmieni.
pozdro
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Adamss68
Pewnie że można!Ale,musi być przyjaciel,pogoda,mało napięta atmosfera....i piwko...wieczorem:-P.A smoloty muszą jeszcze latać:wink:.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Pokaz mi pilota co wsiadzie do Canona i poleci.To nie drzwi od stodoly.:-P:-P
Jak będzie mało napięta atmosfera i piwko, to zawsze będą latać:wink:, jeśli będzie ich odpowiednia ilość to nawet Mirkowi latającego Canona pokażę:mrgreen:
Żeby nie było całkiem OT,
mam nadzieję, że Canon nie przesadzi z MP.
-
Mirek!Słyszałeś/widziałeś?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Adamss68
Mirek!Słyszałeś/widziałeś?
Tak.Ja tez tam bylem.Tylko co innego palilem.
-
Mirek!Od sześciu lat nie palę:grin:Żle mnie zrozumiałeś,na następne pokazy....zapraszam,razem z moim kolegą:wink:.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Tak.Ja tez tam bylem.Tylko co innego palilem.
A mówiłem chłopakom, żeby wszystkim dali to samo...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nightelf
A mówiłem chłopakom, żeby wszystkim dali to samo...
Mieli inne zrodla,i nie wymieszali.A teraz powaznie.Canon to canon,wiadomo firma.Jednak wezcie pod uwage z kim ta firma bedzie pracowac.Juz niedlugo,juz niebawem.Jak narazie pierwsza sikorka.Załącznik 59173 Wiecej nie moge powiedziec.
-
Mirku..., sprytnie spreparowany exif...;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Pisalem majac na uwadze filmowanie, ktore wg mnie jest mocna strona drugiej 5. Innych mocnych stron niestety nie widze, przykro mi ale tak juz jest i moze ten fakt nowa 5 numer III zmieni.
pozdro
Ja widzę, np. brak żółtaczki na zdjęciach i trzymające się gumy :)
pozdr
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tomek s
Ja widzę, np. brak żółtaczki na zdjęciach i trzymające się gumy :)
pozdr
To mnie chyba jakies wyjatkowe szczescie spotkalo, bo ani jednego ani drugiego nie uswiadczylem:)
pozdro
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
To mnie chyba jakies wyjatkowe szczescie spotkalo, bo ani jednego ani drugiego nie uswiadczylem:)
pozdro
Braku żółtaczki i trzymających gum? Trzeba było Canona kupić :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Braku żółtaczki i trzymających gum? Trzeba było Canona kupić :)
Kurde.Nie ma nic bardziej stresujacego jak spadajaca guma.A jeszcze zoltaczka do tego.Kto wtedy o kupowaniu mysli,jeszcze canona do tego.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Kurde.Nie ma nic bardziej stresujacego jak spadajaca guma.A jeszcze zoltaczka do tego.Kto wtedy o kupowaniu mysli,jeszcze canona do tego.
Pytanie, co jest większym problemem - żółtaczka czy nie trzymająca guma? Z pierwszego można się wyleczyć, drugie źle rokuje na przyszłość.
-
-
A ja nawet jedynki nie mam. Jak ten świat pędzi do przodu ;).
-
mam marzenie -Canon 5D Mark III :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mynameisnobody
mam marzenie -Canon 5D Mark III :mrgreen:
równolegle z Ricohem? czy zamiast?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
równolegle z Ricohem? czy zamiast?
Równocześnie oba zapewne.
Kiedyś się zastanawiałem nad 5D mark I
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Nie do tego, a od tego. :mrgreen: