-
Odp: Photoshop Lightroom 4 beta
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Ah i jeszcze.. Do osoby obdarzajacej mnie minusem .
T.
No popatrz-nie podpisal sie.Kurde.Pomysl pozytywnie.Student jak skonczy studia to zaczynajac przy CS5 bedzie konczyc na CS9.Zmieni kilka razy puszki bo bedzie swiadom,ze sprzet do ogranicza.A i tak CS5 pozniej mu tych rawow nie otworzy z nowych puszek.Przecie zawodowiec kupujac PSa odpisze se cala kwote od podatku i ma go w sumie za darmo,chyba ze dorabia po cichu.Pozostala jeszcze grupa pozno odnalezionych artystow po kursach jedno wieczorowych-Ci niech placza i placa,wszak sztuka wymaga lez i wyrzeczen:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
No popatrz-nie podpisal sie.Kurde.Pomysl pozytywnie.Student jak skonczy studia to zaczynajac przy CS5 bedzie konczyc na CS9.Zmieni kilka razy puszki bo bedzie swiadom,ze sprzet do ogranicza.A i tak CS5 pozniej mu tych rawow nie otworzy z nowych puszek.Przecie zawodowiec kupujac PSa odpisze se cala kwote od podatku i ma go w sumie za darmo,chyba ze dorabia po cichu.Pozostala jeszcze grupa pozno odnalezionych artystow po kursach jedno wieczorowych-Ci niech placza i placa,wszak sztuka wymaga lez i wyrzeczen:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
No tak. Oczywiscie sie z tym zgadzam. Ale jakis niesmak, na poczatku pozostaje.. Dobra olac to, wracam do tutoriali z obrobki fot :)
T.
-
Odp: Olympus OM-D E-M5
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
No a ja sie czuje oszukany. Bo dlaczego studencik po zakonczeniu studiow moze korzystac z PSa i kase na tym robic, a ja jako normalny musze zaplacic 4k PLN?
Bardzo nie halo.
T.
Hmm ... rozumiem Mr.T miałem podobną sytuację, dotyczącą ceny "narzędzi", co prawda w innej branży, ale kwestia analogiczna ... tyle,
że ja potraktowałem to, jako moje prywatne, osobiste frajerstwo.:grin:
Nie dopatrzyłem, trudno gapowe się płaci. Ot i po problemie! :-D
-
Dzisiaj czwórka oficjalnie przestała być betą - myślicie że warto wydać kaskę na upgrade z 3.6 ?
-
Z tego, co widać, to warto. Zmiany są duże, możliwości jeszcze większe, a dużo to nie kosztuje.
-
ten program w wersji 4 wprowadza większą poprawę w jakości obrazka niż przeskok 2 generacji syfrankowych pustaków.
Zdecydowanie warto!
-
Heh:???: wprowadzili też nową cenę - 135 Euro za pełną wersję:shock:. Do niedawna LR 3 był sprzedawany za 250-300 euro!! Ja kupiłem LR 3 za ok 110 euro i myślałem że to superokazja bo nowy wchodzi.
-
nie jesteś sam -teraz tylko 75€ i już masz legalną 4kę.
Ja poużywam sobie 30dni a potem ściągnę hacka.
Kupowałem już 1nkę za 299€
Potem upgrade do 3jki za 99€
Zapłaciłem im więcej niż dzisiejsi "świerzy" nowi użytkownicy a byłem królikiem doświadczalnym.
Więc jak sobie poużywam hacka to będziemy "kwita".
Program warto zanabyć -wprowadza duże zmiany na lepsze w traktowaniu świateł.
Różnica jest istotna = powrotu nie ma.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mynameisnobody
Zapłaciłem im więcej niż dzisiejsi "świerzy" nowi użytkownicy a byłem królikiem doświadczalnym.
Program warto zanabyć -wprowadza duże zmiany na lepsze w traktowaniu świateł.
Różnica jest istotna = powrotu nie ma.
Tak sobie liczyłem, że po zakupie ew. upgradu będę miał program za połowę ceny... Najgorsze jest, że jeszcze jedna osoba skorzystała z "promocji"
Muszę sprawdzić LR4 i jej możliwości - dla mnie superprogramem do obróbki jest Capture One ale cena, brak zarządzania biblioteką i nadpisywanie własnych folderów mnie zniechęca.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mynameisnobody
Kupiłem w "promocji" LR3 za 95 funtów, bo chciałem mieć w końcu legalny program.
Jakbym zrobił tak jak Ty, to za 95 funtów miałbym pirata. Szlag by to trafił, teraz albo stara wersja, albo 76 euro w plecy.
Poprawka: Nie 75 euro w plecy, a 110+76-134=52 euro. Byłoby na harszle do nart, albo sondę lawinową, albo małą lornetkę :( ;)
-
Jeśli ktoś z Was chciałby LR 4 w ojczystym języku, to spolszczenie jest [ciach]]
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
La_Pasta
Jeśli ktoś z Was chciałby LR 4 w ojczystym języku, to spolszczenie jest[ciach]]
Ściągnąłem pierwszy plik z listy mój Norton 360 zidentyfikował w nim wirusa... Bądźcie ostrożni.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Ściągnąłem pierwszy plik z listy mój Norton 360 zidentyfikował w nim wirusa... Bądźcie ostrożni.
Co moze byc (i najczesciej tak jest) falszywym alarmem.
I tak najlepiej sciagac takie aktualizacje z serwerow producenta.
T.
-
To tak apropo tego spolsczczenia.Log ponizej
Wersja bazy: v2012.03.03.04
Windows Vista Service Pack 2 x64 NTFS
Internet Explorer 9.0.8112.16421
mirek :: MIREK-PC [administrator]
Ochrona: Wyłączona
2012-05-30 12:45:15
mbam-log-2012-05-30 (12-45-15).txt
Typ skanowania: Niestandardowe skanowanie
Zaznaczone opcje skanowania: System plików | Heuristyka/Shuriken | PUP | PUM
Odznaczone opcje skanowania: Pamięć | Rozruch | Rejestr | Heurystyka/Dodatkowe | P2P
Przeskanowano obiektów: 1
Upłynęło: 4 sekund(y)
Wykrytych procesów w pamięci: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)
Wykrytych modułów w pamięci: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)
-
Norton wykrywał wirusy nawet w mojej porannej kawie, więc go zmieniłam na inny program :)
A spolszczenie jest napewno czyste.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
La_Pasta
Norton wykrywał wirusy nawet w mojej porannej kawie, więc go zmieniłam na inny program :)
A spolszczenie jest napewno czyste.
Całkiem możliwe, że miesza również w kawie, ale chroni mnie i firmową sieć w różnych wersjach od ponad 10 lat. Wolę antywirusa za ostrożnego jak takiego z dziurami.
I nie zarzucam niczego temu plikowi, żebyśmy się dobrze zrozumieli.
Pozdrawiam AP.
-
Co niektore antyviry i sledzace trojany aplikacje wykrywaja jako szpiega,virusa opcje w programie do sledzenia tzw"zeru,pozywienia"Po naszemu mowiac.Jesli w programie jest opcja-w przypadku pojawienia sie nowych plikow odezwij sie z ekranem powitalnym,to juz co niektore ustawienia wykrywaja to jako szpiega,wirusa,trojana.
Ale lepiej dmuchac jak chuchac.Co prawda najpierw to mamy wirusa a pozniej szczepionke,zeby jeszcze ta szczepionka przywracala to co namiesza virus to juz bysmy mieli jak w niebie.Usunac wirka to nie problem,problem to przywrocic to co on popsul.
-
No i "mój" AVG też "wy... kolegował" to spolszczenie :)
Mówi się trudno i ... kombinuje się "po ichniemu" :)
Pozdrawiam.
-
Czyli teraz co, żeby kupić tego nowego Lightrooma trzeba zapłacić za wersję 4, a potem dopiero ściągnąć aktualizację do 4.1?
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Czyli teraz co, żeby kupić tego nowego Lightrooma trzeba zapłacić za wersję 4, a potem dopiero ściągnąć aktualizację do 4.1?
Dokladnie tak - ale tak trzeba bylo chyba zawsze robic? Klucz pasuje do wszystkich wersji 4.x a sprzedawana (poki co) jest wersja 4.0
-
Cytat:
Zamieszczone przez
witia1
No i "mój" AVG też "wy... kolegował" to spolszczenie :)
Mówi się trudno i ... kombinuje się "po ichniemu" :)
Pozdrawiam.
Czyli nie tylko norton ma takie zapędy...
TUTAJ strona dystrybutora na Polskę produktów Adobe ze spolszczeniami do Lightroom 4 i 3.
Pozdrawiam AP.
-
Witam, dla zainteresowanych tą książką: ''Adobe Photoshop Lightroom 4. Podręcznik dla fotografów'' (tylko PDF) i tylko dzisiaj do kupienia po 9,90 w księgarni eBookpoint, trochę ciężko się zalogować, chyba zbyt dużo kupujacych
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Karol
Udało się komuś kupić?
Strona otwiera się z taką prędkością, że szlak człowieka może trafić :roll:
Próba logowania https://secure.ebookpoint.pl/users/rejestracja.cgi
teraz działa :shock:
-
Kupić to się udało, tylko trzeba poświęcić trochę czasu, promocja jest tylko dzisiaj i objętych tą promocją jest 700 tytułów. Znajduje się tam jeszcze parę książek o fotografii. Próbuję kupić jeszcze 2 pozycje, myślę że to trochę potrwa.
-
Mnie wyszukiwarka produktów nie znajduje nic z Adobe
-
Są tam dwie pzycje Photoshop CS3, CS4, ""Photoshop od pomysłu do realizacji"", "Photoshop Elements 10, perfekcyjna edycja zdjeć ze Scottem Kelbym."
-
Zakupiłem, ale teraz próba wejścia na stronę kończy się tak: Ups! Przeglądarka Google Chrome nie mogła się połączyć ze stroną ebookpoint.pl
:roll:
-
Mi nawet nie bardzo wychodzi wejście na stronę księgarni.
Serwery im nie wyrabiają.
-
Na fejsie przepraszają za tą sytuację.
-
Przed chwilą udało się kupić. Poklikałem kilka razy i przeszło, wcześniej (po południu) za cholerę nie chciało. Jak na razie jest problem z pobraniem zakupionych ebooków.
-
Cytat z ich FB:
Tym z Was, którym nie udało się kupić dziś ebooków damy oczywiście możliwość ich zamówienia w cenie 9.90. Do najbliższego piątku prosimy o maila na adres: promocja01012013@ebookpoint.pl wraz z informacją, jakie książki chciałaś/chciałeś nabyć.
-
Widac taki sprytny marketingowy hit - zeby spopularyzowac strone nie tracac za duzo na promocji ... Mnie sie nie udalo zakupic mimo ze udalo mi sie wrzucic do koszyka - transakcja byla juz po polnocy. Ale jak patrze na ich normalne ceny to nie wroze im zbyt duzego sukcesu - ebooki kosztuja drozej niz ksiazki gdzie indziej
-
9,99 zł zamiast 99,90 zł - świetna oferta. Inna sprawa, że nie wiem czy bym w ogóle był zainteresowany tą książką gdyby nie zamieszanie z dostępnością oferty. E-Mail do obsługi sklepu poszedł.
-
Email poszedł na LR4 i PSE10 :) Zobaczymy czy się uda.
-
Ponad pół godziny zajęła mi rejestracja i kupno jednego ebooka. Do nadal nie udało mi się go ściągnąć :D Wyszukiwarka nadal nie znajduje tego co ręcznie znalazłem i nabyłem :] PROFESJONALNY serwis, brafffo.
-
Wiesz, ebooki wciąż są w Polsce niszą. Jeśli książka "techniczna" kosztuje te same pieniądze w ebooku i w "papierze" to wolę papier.
Beletrystyka jak się sprzeda w ilości KILKUSET sztuk to wciąż jest dużo (większość ludzi "kupuje" na chomiku itd...) i ten rynek nie jest przygotowany na takie "napory".
Ale dobrze, że się rozkręcają - każdy "większy" miał po kilka wpadek w swoim życiu - najważniejsze to wyjść z nich z twarzą.
-
za fb:
"Obiecaliśmy wczoraj, że udostępnimy listę ebooków objętych noworoczną promocją. Oto ona: http://ebookpoint.pl/kategorie/promocja.
Ci z Was, którzy do nas napisali na wskazany adres otrzymają w ciągu najbliższych kilku dnie kody rabatowe uprawniające do zakupu ebooków w promocyjnej cenie. Będziemy je stopniowo wysyłać na Wasze skrzynki mailowe. Wielka prośba o wyrozumiałość, liczba maili jest… duża."