-
Odp: [Fotopolis] Bezpłatne warsztaty z Olympusem i Cyfrowe.pl
Cytat:
Zamieszczone przez
piterek1
Jedyne co mnie rozbawiło, to mowa o "szumach". Udowadniano, iż to nie jest argument-tylko techniczne ograniczenia.
bo to jest techniczne ograniczenie, specjalnie nie ma co udowadniać
Cytat:
Czy kupując dany produkt, nie zwracamy uwagi właśnie na jego możliwości techniczne-no ta bene -majace wpływ na docelowy efekt (czyt. zdjęcie)?
Jedni MY zwracamy, a inni MY nie zwracamy lub zwracamy na coś zupełnie innego. Kwestia wysoce subiektywna.
Na docelowy efekt - zdjęcie - ma wpływ pomysł na nie, potem technika którą masz opanowaną i wiesz jak dojść do zamierzonego efektu. Tu dochodzimy do ograniczeń sprzętowych, które dla jednych są ograniczeniami a dla innych mogą byś środkiem wyrazu :].
-
Odp: Bezpłatne warsztaty z Olympusem i Cyfrowe.pl
Byłem jakiś czas temu na podobnych "warsztatach" Panasonika. Oczywiście marketingu było tam sporo, czego zresztą można było się spodziewać. Ale nie było to jakoś wyjątkowo nachalne - ot taki szybki przegląd oferty, napisany językiem folderów reklamowych. A oprócz tego, już zupełnie oddzielnie, była część merytoryczna o podstawach fotografii i w zasadzie jeśli ktoś nic na ten temat nie wiedział, to czegoś się tam pewnie nauczył. Aparatów starczyło dla wszystkich. Jedynie lokalizacja była słaba jak na warsztaty pt. "fotografia krajobrazowa".
-
Ojoj, narzekacie, nigdy nie byliście na podobnych warsztatach, czy to Cyfrowych, czy to typu Roadshow czy co tam jeszcze było? ;)
Marketing marketingiem, jednak jest możliwość za free pobawienia się aparatami, spróbowania, jak one działają w praktyce, a nie tylko polemizowanie na temat specyfikacji w internecie, a i trochę rad co do fotografowania się uzyska :-) To nie jest przecież darmowy kurs fotografii dla profesjonalistów... Tak na zdrowy rozum, jaka jest ich grupa docelowa? Ilu z uczestników to byli forumowicze / osoby zaawansowane? Chyba nie było aż tak źle sądząc po zdjęciach.
Ja tam nie wiem, ale czekam na edycję w Gdańsku :P Chociaż jeżyka pewnie nie przywieziecie jako modela ;]
-
To do zobaczenia- właśnie dostałem potwierdzenie.
-
Ja również, jak wyżej :-) Super!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
...Byłem kiedyś na podobnej akcji. Aparatów było zdaje się 5, a chętnych ze 100 osób. [...].
:lol: Brałeś udział w akcji, która była zaplanowana na grupę 20 - 30 osób. Pewna panienka, która kierowała całą organizacją (już nie pracuje w tej branży), na mój protest, że licznik na formularzu zgłoszeniowym ustawiony został na 99, odpowiedziała mi prosto w oczy, że nigdy nie przychodzi więcej jak jedna czwarta zapisanych! We Wrocku było wtedy 73 osoby. Wcześniej, w Katowicach mieliśmy na sali 91 osób - to dopiero był horror.
A tak na poważnie - mamy do dyspozycji 20 egzemplarzy nowych aparatów, ponadto obiektywy 12/2.0 i 45/1.8 po jednej sztuce na plenerze i w studio. Co do formy - popieram przedpiśców - wysoce praktyczne i merytoryczne warsztaty fotografii studyjnej, czy plenerowej, trwają nieco dłużej i nieco więcej kosztują. Uważam jednak, że możliwość kontaktu z nowym sprzętem też ma swoją wartość (nie mówiąc o dobrych kanapkach za friko):wink:
Jack
-
chrzanić kanapki- a Ty będziesz obecny w Gdańsku?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Koriolan
a Ty będziesz obecny w Gdańsku?
a kto ma niby prowadzić show?
https://forum.olympusclub.pl/konkurs...php?photo=3553
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Koriolan
chrzanić kanapki- a Ty będziesz obecny w Gdańsku?
Nie przesadzaj, jeśli smaczne to nie ma co sobie żałować :)
-
Przyjdę spróbować kanapek, a co! ;)
-
korolian, dogmaster,
Ja dostalem jak zwykle odmownie, niestety cyfraki mnie nie lubia, bo im nie wazelinie...
Stracili klienta na zawsze, pojde do ojro konkurencji
pozdrawiam serrdecznie
Janek
-
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
bo to jest techniczne ograniczenie, specjalnie nie ma co udowadniać
Jedni MY zwracamy, a inni MY nie zwracamy lub zwracamy na coś zupełnie innego. Kwestia wysoce subiektywna.
Na docelowy efekt - zdjęcie - ma wpływ pomysł na nie, potem technika którą masz opanowaną i wiesz jak dojść do zamierzonego efektu. Tu dochodzimy do ograniczeń sprzętowych, które dla jednych są ograniczeniami a dla innych mogą byś środkiem wyrazu :].
Pewnie,że to jak podejdziemy do tematu zależy tylko od Nas. Mowa tu jest bardziej o samym podejściu firmy X czy Y do prezentacji i zachęceniu do kupna produktu X czy Y.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
korolian, dogmaster,
Ja dostalem jak zwykle odmownie, niestety cyfraki mnie nie lubia, bo im nie wazelinie...
pozdrawiam serrdecznieJanek
Na hasło "OLY-TALIB" pewnie wpuszczą. :-D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
...cyfraki mnie nie lubia, bo im nie wazelinie...
Ale na warsztaciki to by się chętnie poszło, co? A cała reszta, która się zakwalifikowała, to pewnie sami wazeliniarze ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Obraziłeś się za to, że zabrakło miejsc?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
korolian, dogmaster,
pozdrawiam serrdecznie
Janek
Miałem dziś kiepski humor, ale pod wieczór mnie rozbawiłeś. Zły Olek, niedobry Olek, nie wpuścił Janeczka na imprę. Koniecznie musisz z tego powodu wyprzedać wszystkie klamoty sygnowane przez Olympusa. :grin:
---------- Post dodany o 19:46 ---------- Poprzedni post był o 19:42 ----------
I jeszcze wykasuj z twardziela wszystkie foty zrobione Olympusem. Niech mają, dziady jedne. :grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Rafał Czarny
Miałem dziś kiepski humor, ale pod wieczór mnie rozbawiłeś. Zły Olek, niedobry Olek, nie wpuścił Janeczka na imprę. Koniecznie musisz z tego powodu wyprzedać wszystkie klamoty sygnowane przez Olympusa. :grin:
---------- Post dodany o 19:46 ---------- Poprzedni post był o 19:42 ----------
I jeszcze wykasuj z twardziela wszystkie foty zrobione Olympusem. Niech mają, dziady jedne. :grin:
W zyciu Warszawy Rafale!:) kocham Olka ale cyfraki sa be, oni wiedza dlaczego, nie bede tu pral brudow...
epicure,
A wiesz, ze bym poszedl, na Olka wlasnie bym poszedl, zapewne bym kogos znajomego spotkal i mogl pogaworzyc o wszystkim i o niczym...
Cyfraki dobrze wiedza kogo brac, zeby potencjalnie potem do sklepu do nich przybyl:)
pozdrawiam serdecznie
Janek
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
korolian, dogmaster,
Janek
Eeeee, znaczy, że ja wazelinię komuś?!? Albo też i Koriolan czy Dog master??:???::shock:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
kocham Olka
Obawiam się, że Rafał Czarny nie doceni tego. Ze względu na deklarowaną wielokrotnie zatwardziałą heteryczność może nie być nadmiernie rozentuzjazmowany tym coming outem i nie doceni odwagi ;)
-
Ja również będe w Gdańsku!.
Mam nadzieje że potrzymam troche pena w rękach. Dla mnie to bedzie cos nowego, bo ze studiem to nie mialem nigdy stycznosci :) A pena za jakis czas pewnie zakupie sobie :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
proximo
Ja również będe w Gdańsku!.
Mam nadzieje że potrzymam troche pena w rękach. Dla mnie to bedzie cos nowego, bo ze studiem to nie mialem nigdy stycznosci :) A pena za jakis czas pewnie zakupie sobie :)
Widzą? Tak wygląda poprawny target takich imprez, a nie Wy, fotoszpece ;)
-
czy to, że nie mogę zobaczyć pozostałych stron (mogę tylko 1 stronę) to tylko mój problem i mojego kompa czy dotyczy większej ilości użytkowników?
---------- Post dodany o 01:34 ---------- Poprzedni post był o 01:25 ----------
No cóż, nie widzę czy wszedł mój komentarz z informacja , że nie mogę przeglądać tego wątku, więc piszę w ślepo kolejny komentarz i jak się uda to zamieszczę screen komunikatu który mówi dlaczego nie mogę tego robić, a przyznam, że chciałabym zajrzeć dalej tylko nie wiem co mnie blokuje i jak to ominąć nie zmieniając ustawień zabezpieczeń. Pierwszy raz mam taki problem :( P.S. no i nie dodam fotki bo nie mam takiej możliwości tutaj muszę spisać ręcznie komunikat: "Nieprawidłowe przekierowanie Firefox wykrył, że serwer przekierowuje żądanie tego zasobu w sposób uniemożliwiający jego ukończenie. Problem ten może się pojawić w wyniku zablokowania lub odrzucenia ciasteczek" oczywiście jak ktoś doda odpowiedź w tym miejscu to nadal będę zielona w tej kwestii ponieważ jej nie zobaczę. Cały czas mogę oglądać tylko 1 stronę ;(
---------- Post dodany o 01:38 ---------- Poprzedni post był o 01:34 ----------
P.S.
odkryłam jeszcze jedną ważną rzecz...
Okazuje się że nie mogę przeglądać wątku wchodząc w niego ze strony głównej, ale jeśli ktoś doda aktualny komentarz i pokaże się to w pasku bocznym na forum to wtedy mogę wejść i przejrzeć watek....
Hmm
czy to normalne? czy może powinnam się udać do lekarza?
-
Właśnie wychodzę z biura i jadę do... Kto zgadnie dokąd?:-P
Pozdrawiam
Jack
PS. @PioRo: wziąłem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
Właśnie wychodzę z biura i jadę do... Kto zgadnie dokąd?:-P
Pozdrawiam
Jack
PS. @PioRo: wziąłem.
Trojmiasto ?
-
pokaż też proszę firmowe torby do Penów
do zobaczenia jutro
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Koriolan
pokaż też proszę firmowe torby do Penów
do zobaczenia jutro
Na obrazku...
Jack
P.S. Witaj Trójmiasto
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
Na obrazku...
Jack
P.S. Witaj Trójmiasto
Podobno masz już mieć nowy kawałek autostrady. Pozdrawiam AP.
-
Ekipa trójmiejska stawiła się w sobotę silna i zwarta, z osób, które znam osobiści, byli: Dog_master, Koriolan, PioRo, Yac, Zibi (z cyferkami mam kłopot:wink:). Jeżeli byli też inni OClubowicze, to nie wyczaiłem.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Podobno masz już mieć nowy kawałek autostrady. Pozdrawiam AP.
Faktycznie już miałem:grin: Piękna trasa, która się obecnie kończy na krajowej 10 w Lubiczu, już za Toruniem, za, jednie, 17,60
Pozdrawiam
Jack
-
eDzięki wielkie za warsztaty i spotkanie! Było bardzo fajnie, szczególnie podczas spaceru na Forty :-) Wrzućcie jakieś zdjęcia! (jakbym się tam gdzieś zaplątała to podrzućcie też, proszę :-)) Ja mam raptem parę, później też dodam :-)
A ja się do PENa nie przekonałam (mimo mega szybkiego AF! 100% ostrości w punkt!), ale za to przez przypadek niedługo odwiedzę Cyfrowych po pewien plecaczek ;)
-
Według mnie to była porażka. Nastawienie na reklame firmy Cyfrowe.pl . i aparatów Olympus. prowadzący nawet nie znał okolicy, poszedł z wlasna grupą na forty a reszta się wałęsała samemu sobie. Beznadziejna okolica. Praca z modelką... szkoda słów. 5 min. na nadajnik, światła sztywno ustawione, które nawet z opini forumowiczów byly źle ustawione. Warsztaty fotograficzne??? Chyba reklamowe!!!
-
Aldii,
Bravooooooo!!!
Chyba sie na jakis plener spikniemy i postawie CI browara za ten post!
pozdrawiam serdecznie
Janek
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Aldii,
Bravooooooo!!!
Chyba sie na jakis plener spikniemy i postawie CI browara za ten post!
pozdrawiam serdecznie
Janek
Zapomniałem dodać jakie tło było za modelką... pogniecione w kwadraty, szare i ponure. Pozdrawiam Ps. Byłeś też tam?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
aldii
Zapomniałem dodać jakie tło było za modelką... pogniecione w kwadraty, szare i ponure. Pozdrawiam Ps. Byłeś też tam?
Niestety albo i stety nie, poniewaz wlasnie za taka prawde wykladana prosto w oczy cyfraki dali mi bana na wszelkie "warsztaty" przez nich organizowane.
Jakos sie tym nie przejmuje, jak dobrze pojdzie moze w grudniu bedziemy robic swoje warsztaty, takie bez marketingu i lania wody
pozdrawiam serdecznie
Janek
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Niestety albo i stety nie, poniewaz wlasnie za taka prawde wykladana prosto w oczy cyfraki dali mi bana na wszelkie "warsztaty" przez nich organizowane.
Jakos sie tym nie przejmuje, jak dobrze pojdzie moze w grudniu bedziemy robic swoje warsztaty, takie bez marketingu i lania wody
pozdrawiam serdecznie
Janek
Jeśli będzie możliwość, to chętnie się przyłącze. Uczę się i każda wiedza jest dla mnie cenna. Dlatego jestem tak zniesmaczony tymi warsztatami, z których nic nie wyniosłem. Pozdr...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Organizowane przez Ciebie (Was) warsztaty będą darmowe, czy będziecie wyciągać kasę od naiwnych ludzi.
Jak czytam takie posty to nóż mi się w kieszenie otwiera. Pójdzie jeden z drugim na darmowe warsztaty i marudzi, że mu hotelu w Mariocie firma nie zapewniła. Olympus to nie jest święty Mikołaj, to normalna firma, która zarabia na siebie. A nie Fundacja Fspierania Fotograficznych Frustratów.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
aldii
Według mnie to była porażka. Nastawienie na reklame firmy Cyfrowe.pl . i aparatów Olympus. prowadzący nawet nie znał okolicy, poszedł z wlasna grupą na forty a reszta się wałęsała samemu sobie. Beznadziejna okolica. Praca z modelką... szkoda słów. 5 min. na nadajnik, światła sztywno ustawione, które nawet z opini forumowiczów byly źle ustawione. Warsztaty fotograficzne??? Chyba reklamowe!!!
No to fatalnie. Słyszałem, że kanapeczki też były średnie, a herbatka trochę za gorąca.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Rafał Czarny
Organizowane przez Ciebie (Was) warsztaty będą darmowe, czy będziecie wyciągać kasę od naiwnych ludzi.
Jak czytam takie posty to nóż mi się w kieszenie otwiera. Pójdzie jeden z drugim na darmowe warsztaty i marudzi, że mu hotelu w Mariocie firma nie zapewniła. Olympus to nie jest święty Mikołaj, to normalna firma, która zarabia na siebie. A nie Fundacja Fspierania Fotograficznych Frustratów.
To nie chodzi o frustrację i wiem że nic za darmo nie ma. Jednak jakieś minimum organizacji powinno być. Ja przez warsztaty fotograficzne rozumiem robienie zdjęć, naukę, zadanie jakiegoś tematu itp. i tego się spodziewałem - może się pomyliłem. Może nie ta impreza. Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
aldii
Według mnie to była porażka. Nastawienie na reklame firmy Cyfrowe.pl . i aparatów Olympus. prowadzący nawet nie znał okolicy, poszedł z wlasna grupą na forty a reszta się wałęsała samemu sobie. Beznadziejna okolica.
Nie istnieje coś takiego jak beznadziejna okolica. Rzekłbym, im bardziej beznadziejna, tym fajniej robi się zdjęcia, bo trzeba wykazać się inwencją.
Istnieje za to coś takiego, jak beznadziejny brak wykazywania się inwencją.
-
A wystarczyloby to nazwac jako "Prezentacje systemu m4/3 i 4/3 firmy Olympus" i bylby git.
Tez uwazam, ze slowo "warsztaty" jest tu na wyrost, jesli calkiem nie na miejscu.
Bylem na takim spotkaniu rok temu w Krakowie i pomimo, ze organizacja byla calkiem sprawna i ogolnie bez zastrzezen, to warsztaty toza duzo.
T.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
A wystarczyloby to nazwac jako "Prezentacje systemu m4/3 i 4/3 firmy Olympus" i bylby git.
Tez uwazam, ze slowo "warsztaty" jest tu na wyrost, jesli calkiem nie na miejscu.
T.
Dla wielu warsztatow warsztaty to tez jest na wyrost.:mrgreen::mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Dla wielu warsztatow warsztaty to tez jest na wyrost.:mrgreen::mrgreen:
Zgadza sie! Nawet za czesto.. niestety.
T.