Tylko przekręciłem.
Tak to wygląda przed przekręceniem.
Wersja do druku
Tylko przekręciłem.
Tak to wygląda przed przekręceniem.
Przecież domek rozmyty widać w tle, krawędź czerwonego dachu. Z tym, że w kropelkach musi być "do góry nogami" ;)Cytat:
Zamieszczone przez Jeronimo
Tak przepraszam za zamieszanie. Faktycznie na bombkach zobaczysz fotografującego, zakręciłem się, przecież krople są przeźroczyste. Przepraszam raz jeszcze za zamieszanie. Wszystko się zgadza.
:D
Dołożę coś świeżego!
Pozdrówka.
Świetnie Witia1, masz rękę do makro, powiedz, czy E-300?
:D
ON mi się ostał tylko!
Dzięki.
Pozdrówka.
Zapomniałem! "Z ręki", w ogródku - oczywiście z ZD35.
Pozdrówka.
WitamCytat:
Zamieszczone przez luc4s
Szablaki i ważki robiłeś z rana?
Ładne ujęcia.
Pzdr
Szablaka akurat w nocy, te mniejsze wazki popołudniu, one są mniej płochliwe. To są stare zdj, sprzed 2 lat. Niestety nie mam teraz czasu na łażenie po łąkach, a i w Krakowie jakoś o ważki ciężko :(Cytat:
Zamieszczone przez john100
Kapitalne ;p
heh musze w końcu pomęczyć tą 50 ;p
Przepiekne! Naprawde swietne. Ale ta ZD 50 ma bokeh, kurcze no. Swietne sa te kadry. Iryski, Jaszczurki, Pajaczek i Zabcia sa piekne. Swietne kadry i kapitalna GO.
suuuuper
Bardzo dobre ujęcia. Jaka przesłona była na zdjęciu nr 2 (jaszczurka)?
Jak dla mnie tak i to całkiem całkiem?
Dopiero po powiekszeniu w galerii fajnie wygląda ;)
:razz:
Portrecik jaszczurki jest świetny.
A "to" ostatnio" "cyknięte ED 50-200 (200mm)
Pozdrówka.
C˛ - bardzo, bardzo sie postarales. Ladne fotki, staranne, radujacy oko kolorystyczny przepych, ostrosc wszedzie tam, gdziekoniecznosc tego wymaga. Z zazdroscia (ta dobrze pojeta) obejrzalem.
pozdrawiam,
excel
ZD 35mm
Ktoś może wie co to jest? :)
Anioł :)Cytat:
Zamieszczone przez Mysikrólik
Kiedyś także trafiłem na tego osobnika, podtrzymuje pytanie.
pzdr
wygląda na ćmę albinoskę
Myśikróliku , jest to Piórolotek śnieżynka. Moim zdaniem jeden z piękniejszych motyli.Cytat:
Zamieszczone przez Mysikrólik
Fajna fotka.
Dziękuję za odp :)Cytat:
Zamieszczone przez puciu
--
C+ -> fajnie ta żabka wyszła :D
coś z mojej strony w temacie.
cykacz
ważka
pozdrawiam
dziekan,
Twoj cykacz i wazka skojarzyly mi sie z ambitna dusza pnaca sie do gory. Ladne, nieskazitelne, moim zdaniem, pod wzgledem technicznym fotki. Piekne kolorki, ladne oswietlenie. Nic dodac, nic ujac.
Pozdrawiam,
excel
dziękuje bardzo za miłe słowa - pół dnia latania za tymi owadami widać na coś sie zdało :]Cytat:
Zamieszczone przez excel
pozdrawiam
jeszcze jedna ważka na liściu:
Z jakiej odległości ustrzeliłeś tego pasikonika, czy co to tam jest?
5-10 cm nie więcej: 40-150+raynox gwoli ścisłościCytat:
Zamieszczone przez slaszysz
A jak długo się do niego zbliżałeś? :)
dziekan, zdradzisz dane exif. Ciekaw jestem. Wychodze z zalozenia, ze E-500 wykonane.
Pozdrawiam,
excel
rowerek w las i pół dnia podchodów :) 200 fotek z czego możę 20 jest udanych... ciężki kawałek chleba jednym słowemCytat:
Zamieszczone przez slaszysz
nic nie czyściłem wiec jak ściagniesz sobie fotkę wszystko powinno być napisane :]Cytat:
Zamieszczone przez excel
jak nie to podam
pzdr
Ten, ktory nigdy nie probowal focenia makro, nie wie o czym mowa. Zgadzam sie z Toba, ze to ciezki kawalek chleba - tarzanie sie po ziemi i inne takie przyjemnosci, ale efekt jest i to jaki. Twoje robale sa piekne.Cytat:
Zamieszczone przez dziekan
pozdrawiam,
excel
no nagroda jest jak widać życzliwe słowa i zadowolenie autora a to dużo !!!Cytat:
Zamieszczone przez excel
macro to inny świat... możę dlatego taki ładny i tak się podoba odbiorcą :)
jak widać E-500 + 40-150 + Raynox (za którego dałem 100zł) są na początek do macro super zestawem.
pozdrawiam i dziękuje za dobre słowo
Tak, mam. Dziekuje.Cytat:
Zamieszczone przez dziekan
Pozdr, excel
macro to super sprawa. co prawda można się spocić, ale frajda niezwykła :P
Cytat:
Zamieszczone przez excel
Witam
To wszystko można znieść, najgorsze jednak są komary, w słoneczny dzień wszystkie środki odstraszające działają do momentu aż się nie spocisz - wtedy koniec :cry:
Zresztą zawsze coś - komarów brak - mrówki Cię obejdą, podejdziesz blisko, wycelujesz - model odleci, a kiedy już wszystko będzie idealnie - powieje wiaterek listek zacznie się "bujać" na wietrze i po ujęciu ;)
Pzdr