-
5 załącznik(ów)
dzieki serdeczne za wszystkie komentarze. w niedziele skoczylem na rower, zeby sie rozjezdzic po parapetowce kumpla, ale slonko tak ladnie zachodzilo, ze odpuscilem ganianie po duktach lesnych i rozlozylem sie ze sprzetem na lace. wiecej wyszlo z tego lezakowania niz fotografowania, ale bylo fajnie:)
wrzucam kilka bo jakos cieko mi wybrac wlasciwy. wszystkie kadry "sloneczne" pstrykniete Sonnarem 135mm f3.5. ostatnie to ZD 70-300 + lampa
-
Krajobrazowa dwójeczka - miód w gębie i palce lizać.
Sonarowe fotki - świetne, świetliste.
Pozdrawiam AP.
-
bardzo podobają mi zdjęcia krajobrazowe, prawdopodobnie z Bieszczad.
Nie podoba mi się tylko brak kontekstu zdjęcia. Bardzo proszę o jakiś krótki opis, miejsce albo przynajmniej region.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
droplet
bardzo podobają mi zdjęcia krajobrazowe, prawdopodobnie z Bieszczad. Nie podoba mi się tylko brak kontekstu zdjęcia. Bardzo proszę o jakiś krótki opis, miejsce albo przynajmniej region.
rozumiem i juz podaje krotki opis:
31- widok na Tarnice z Szerokiego Wierchu (Bieszczady)
32- widok na czeskie gory Stolowe z Radkowskich Skał
33- widok ze Szczelinca Wielkiego. w dole Pasterka
34- jw
35- widok na Tatry Bielskie (Pieniny)
nastepne dwa zdjecia 35,36 (pomylilem sie i mamy dwa razy mam 35) to oczywiscie polonina Wetlinska
-
3 załącznik(ów)
poprzednie byly 50,51,52,53,54
ponizej kilka jesiennych "slonecznikow"
55,56,57
-
Bardzo ładna ta złota, przedostatnia seria. Na ostatniej IMHO nawaliło tło - te słupki. Ale poprzednia super. :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mysikrolik
Bardzo ładna ta złota, przedostatnia seria. Na ostatniej IMHO nawaliło tło - te słupki. Ale poprzednia super. :)
to byla taka "poprawka" tematu. dziekuje za komentarze a jesli w weekend pogoda dopisze to postaram sie jeszcze cos cieplego wrzucic:)
-
Z przedostatniej wrzutki dwojka oraz piatka jak dla mnie :-)
-
bardzo miłe te łąki. Gdzie łąkujesz jeśli można wiedzieć?
-
Też jestem zdania, że przedostatnia, złota wrzutka prezentuje się bardzo fajnie :)
-
Mnie się spodobała gra słońca i cieni w przedostatniej.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Wieprz
bardzo miłe te łąki. Gdzie łąkujesz jeśli można wiedzieć?
wlasciwie cala Wawa. ostatnie to Pole Mokotowskie a te wczesniejsze to Kabaty. dziekuje wszystkim za komentarze
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Cytat:
Zamieszczone przez
Mcarto
Mnie się spodobała gra słońca i cieni w przedostatniej.
dzieki serdecznie. teraz ciezko o dobre swiatelko a to byl fajny wieczor:)
-
10 załącznik(ów)
Odp: cissic - rozne moje zdjecia
klika strzalow z okolic Wilkas. glownie E3 + sonnar, kilka jest z 14-54 - niestety puszka byla na sofcie 1.4 i 99% zdjec poszlo do kosza:(
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10
-
Cytat:
Zamieszczone przez
cissic
klika strzalow z okolic Wilkasow.
Wilkas... :)
-
P8012643.jpg i P8012671.jpg najlepsze, oczywiście moim zdaniem
-
Obejrzałam sobie wątek od początku i obejrzałam naprawdę z ogromną przyjemnością. Pejzaże są po prostu cudowne. Ostatnie łąkowo-słoneczne też bardzo ładne. Piękne warunki wybierasz do robienia zdjęć.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
via
Wilkas... :)
danke za poprawke:)
-
-
Krajobrazy piękne! Tylko takie małe zastrzeżenie mam. Na niektórych horyzont leci, co prawda minimalnie, w prawo albo lewo :roll:
-
Przypomniałeś mi czasy gdy zdobywałem pierwsze stopnie żeglarskie - w tym miejscu między innymi.
Pozdrawiam AP.
-
3 załącznik(ów)
kilka swiezych strzalow z Podlasia z okolic Michalowa. chyba robie sie lekko monotematyczny bo znowu polazlem z sonnarem na lake:)
-
ech....... Pięknie!
kwestia jeszcze tego jakie to szkiełko tak wyrysowało :)
ja mam tylko nadzieję , ze jak już tam będę to będzie przynajmniej tyle światła że nie będę musiała korzystać z wysokich czułości i tak sucho, ze mi aparat nie wysiądzie :)
no tak, ja chyba ślepa już jestem totalnie, albo tak się zapatrzyłam w obrazy że nie doczytałam :P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jarmana
ech....... Pięknie!
kwestia jeszcze tego jakie to szkiełko tak wyrysowało :)
ja mam tylko nadzieję , ze jak już tam będę to będzie przynajmniej tyle światła że nie będę musiała korzystać z wysokich czułości i tak sucho, ze mi aparat nie wysiądzie :)
obiektyw to Carl Zeiss Jena MC Sonnar 135mm f3.5 z gwintem na M42
http://slrlensreview.com/web/carl-ze...ns-review.html
-
Cytat:
Zamieszczone przez
cissic
w życiu czegoś takiego nie maiłam w rękach, ale zdjęcia zachęcają żeby sobie kiedyś sprawić :)
mam jednak pytanie do ciebie. Od dawna przymierzam się do kupienia przejściówki z 4/3 na gwint M42, czy ty też z takiego czegoś korzystasz? jesli tak to jaki masz?
-
korzystam z tego adaptera:
http://allegro.pl/adapter-olympus-4-...745844733.html
jesli mam byc szczery to coraz rzadziej kozystam ze swoich "ZD". podstawa dla mnie jest OM 50mm f1.4 i wlasnie ten Sonnar. oczywiscie zawsze mam ze soba cos z AF, ale jakos wole te stare szkielka
---------- Post dodany o 19:21 ---------- Poprzedni post był o 19:16 ----------
pamietaj tylko, ze stare obiektywy troszke inaczej pracuja pod swiatlo. napewno ucza tez pokory:)
stara optyka to czesto genialna jakosc za smieszne pieniadze
-
i znów wielkie dzięki za informacje. będę przeglądać za chwilę, po małej przerwie, a na razie zmykam na trochę.
Pozdrawiam serdecznie
-
Zwłaszcza ostatnie urzeka pięknym światłem. Co do starych, manualnych szkieł to zgadzam się. Ja mam sentyment z kolei do pentacona 50 mm f/1.8.
-
slicznie dziekuje jolly. przymierzalem sie do tego pentactona, ale jakos padlo na Zuiko
-
Podoba mi się ostatni rzut na polanę - Wyostrzałeś tą fotę czy ten sonnar jest taki ostry ?
-
10 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
glee
Podoba mi się ostatni rzut na polanę - Wyostrzałeś tą fotę czy ten sonnar jest taki ostry ?
Sonnar jest naprawde ostry. oczywiscie po zmniejszeniu dalem delikatna maske wyostrzajaca, ale to normalne i czesto wrecz wskazane po "resajzie". ponizej kilka strzalow BW z Bialegostoku bez tego zabiegu. podciagnalem tylko kontrast:
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10
-
Wybieram jedynke oraz szostke :-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
waruga
Wybieram jedynke oraz szostke :-)
heh wiedzialem:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
cissic
poprzednie byly 50,51,52,53,54
ponizej kilka jesiennych "slonecznikow"
55,56,57
I te 55,56,57 Słoneczniaki-debeściaki!
---------- Post dodany o 15:19 ---------- Poprzedni post był o 15:16 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
cissic
Sonnar jest naprawde ostry. oczywiscie po zmniejszeniu dalem delikatna maske wyostrzajaca, ale to normalne i czesto wrecz wskazane po "resajzie". ponizej kilka strzalow BW z Bialegostoku bez tego zabiegu. podciagnalem tylko kontrast:
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10
Tutaj: 1, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 10 mi się podoba
-
Cytat:
Zamieszczone przez
cissic
Pytanie o ostrzenie : masz wystarczająco jasny wizjer, czy ostrzysz na LV ?
-
z tej czarno białej wrzutki z Białegostoku to mnie urzeka 1,5,6,7,8 z czego 1 i 7 są już ulubionymi :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Dzuiko
Pytanie o ostrzenie : masz wystarczająco jasny wizjer, czy ostrzysz na LV ?
kiedys uzywalem E-510 z takim konwerterem:
http://allegro.pl/konwerter-1-35x-u-...748543569.html
bylo calkiem ok, ale po paru minutach manualnego ostrzenia mialem mroczyki przed oczami i czesto z tego powodu uzywalem LV. niestety ekrany w Olkach sa lekko slabe i w sloneczny dzien czesto nic nie widac. w E-3 wizjer jest duzo lepszy i ostrzenie przychodzi mi znacznie latwiej. niestety ekran ciagle jest lipny:(
dziekuje wszystkim za komentarze:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
cissic
kiedys uzywalem E-510 z takim konwerterem:
http://allegro.pl/konwerter-1-35x-u-...748543569.html
bylo calkiem ok, ale po paru minutach manualnego ostrzenia mialem mroczyki przed oczami i czesto z tego powodu uzywalem LV. niestety ekrany w Olkach sa lekko slabe i w sloneczny dzien czesto nic nie widac. w E-3 wizjer jest duzo lepszy i ostrzenie przychodzi mi znacznie latwiej. niestety ekran ciagle jest lipny:(
dziekuje wszystkim za komentarze:)
Faktycznie, robiłem próby z E-3 i moim ulubionym OM 50/1.4. Zupełnie inna kultura wizjera, masz rację.
I jeszcze coś : masz może doświadczenia z OM 100/2.8 ?
-
niestety nigdy nawet nie trzymalem tego szkla w reku. moze kiedys:)
-
7 załącznik(ów)
-
Bardzo ładna mgiełka na tych pierwszych. Roślinka bardziej podoba mi się w kolorze. Dwa ostatnie na tle całej serii wypadają tak sobie.