zwierzątko nieostre.
synek fajny choć wydaje mi się że mógłby być troszkę ostrzejszy. szczególnie oczy
Wersja do druku
zwierzątko nieostre.
synek fajny choć wydaje mi się że mógłby być troszkę ostrzejszy. szczególnie oczy
Witam. Twojego synka widziałbym w pionowym kadrze skoro to portret i można więcej wyostrzyć .
Lama czy tam to zwierzątko ostrości brakuje
A co powiecie o tych fotkach.
6Załącznik 53205 7Załącznik 53206 8Załącznik 53207 9Załącznik 53208 10Załącznik 53209
11Załącznik 53210
Wczoraj wieczorem wybrałem się do portu na spacer - niestety fala zalała mi buty....
12Załącznik 53222 13Załącznik 53223 14Załącznik 53221
po pierwsze 6 i 7 brakuje prostego horyzontu. 7 przepalone niebo
8 główny temat tj. kolumny nieostry. i niepotrzebne są te krzaki na pierwszym planie.
9 byłaby fajna gdyby na filarach mostu była ostrość. mnie wydaję się że jej tam nie ma
10 chyba najlepsze. fajnie złapany moment. fajne kolory
11 nie nie nie. obróbka jest straszna
z portowych podoba mi się tylko 12 aczkolwiek szkoda że obciąłeś dół łodzi
Seria grecka - w całej rozciągłości zgadzam się z przedmówczynią :lol: , w porcie:
12 - mogłeś się cofnąć, albo zrobić w pionie
13 - jakieś takie bezpłciowe, gdyby było mocniej obrobione bo kolory są typu sprane gacie (a może to mój monitor) :?:
14 - nie wiem o co chodzi (czytaj: nie czuję klimatu)
Pozdrowienia:
Tadzik
Mam także w pionie
Załącznik 53363
zdecydowanie lepsze
12. z portowych jak dla mnie najciekawsza - oczywiście w wersji pionowej. :wink:
Na temat ostatnich fotek zgadzam się z przedmówcami co do błędów. Natomiast 10. jestem zachwycona. Strasznie mi się podoba mogłabym mieć nawet taką tapetę na pulpit :grin:
Całkiem przyjemne kwiatki. :grin:
Kwiatki ładne, przeszkadzają tylko trochę te nieostre w tle i obcięty płatek od góry. Może warto je odsunąć i powtórzyć fotkę:wink:
Dzieki za "dobre słowo"...:lol:
wydaje mi się że zdjęcie jest do końca ostre. chyba że nie wyostrzyłeś po zmniejszeniu?
troszkę przeszkadza mi chaos na zdjęciu
Powiedzcie, czy powinienem prostować zdjęcie według wieżowca? Pytam dlatego gdyż przechyla sie wtedy horyzont. W zdjęciu 20 wyprostowałem tylko wieżowiec w PS.
17 Załącznik 54167 18 Załącznik 54168 19 Załącznik 54172 20 Załącznik 54215
...pod spodem kilku panów
21 Załącznik 54169 22 Załącznik 54170 23 Załącznik 54171
Proponuje najpierw wyprostować horyzont a potem korygować perspektywę. Na zdjęciu 20 wszystko leci w lewo. Dobrze, że statki są przycumowane:wink:.
23. z ostatnio wrzuconych najbardziej mi odpowiada. Bardzo ciekawy portret.
...rodzinka....
26 Załącznik 54777 27Załącznik 54779
Grunt to rodzinka. :wink: Portet Twojego syna bardzo mi się podoba.
po krótkiej przerwie
28 Załącznik 55208 29Załącznik 55210 30Załącznik 55209
Dwojeczka swietna :-)
Zdecydowanie najlepiej trafiona dwójka ;)
Witam. Zdjęcie Marty szczerze jakoś mnie nie poruszyło. Wszystko jest ok. Portret jak się patrzy. Ale twarz wydaje mi się być za ciemna (mało światła)
tak jak by stała w cieniu jakiegoś krzoka czy cuś. Ale ogólnie fajne
Zgadzam się z Andrzejemsjz. Fajna modelka, ale zbyt słabo oświetlona twarz. Kadr jest również niestety zbyt centralny.
Zdjęcie Marty ma dwa defekty - pierwszy już opisywany to światło dające fatalne cienie na twarzy, drugi defekt jest związany z Martą - nie poprawione ślady po opalaniu się jej w bikini.
Pozdrawiam AP.
Dzieki za rady. Zdjęcie robione przy mocnym świetle slonecznym. Rozumiem, że doświetlenie lampą twarzy by pomogło?
Nie koniecznie musisz użyć lampy. Wystarczy najprostszy ekran. Efekt światła odbitego.
Słonecznik
32 Załącznik 55774
niestety widać "aberracje" po obróbce - prócz tego można by było lekko odszumić ; ] kwiaty najlepiej wychodzą na białym i czarnym - dobry pomysł leciutko gorsze wykonanie : )
Teraz chyba lepiej...
32 bis Załącznik 55775
Widziałem wcześniej w galerii. Bardzo ładne!
Slonecznik podoba sie :-)
Cień w słoneczniku dyskwalifikuje go u mnie.
:shock: