kolejne:
pzdr
Wersja do druku
Jesli juz robisz czarno biale to postaraj sie o wiecej szczegolow w bieli.Biel na focie czarno bialej to nie biala plama bez wyrazu.Jak konwertujesz do BW to patrz na przejscia koloru,niech on lagodnie zmienia szara tonacje(przypatrz sie dokladnie rece P mlodej).Tam rowniez skraplanie by sie przydalo,z takiego ramienia dwa razy z otwartej i masz dosc na kilka tygodni:wink:.
...a czym odzyskać szczegóły na JPEG? poziomami pan to zrobił? p. Mirku?
W Rawie umiem, tylko nie zwracałem do tej pory na to uwagi, a te zdjęcia są już dawno obrobione.
Skraplanie nie raz było użyte podczas obrabiania zdjęć z tej sesji :grin:
ale zdarzają się babole, jak ten wytknięty.
Postanowione - od następnych zdjęć, obiecuję mniej przepaleń.
dzięki!
Ja sie odniose ogolnie do wszystkich fot slubnych.
IMHO calkiem dobre. Bez szalenstw, ogolny pozion powyzej sredniej z dostrzegalna tendencja wzrostowa :) Jest pare ciekawych, niebanalnych kadrow.
T.
zbliża się i moja uroczystość ślubna wiec jestem w temacie twoje zdjęcia na prawdę są niezłe a niektóre kadry robią bardzo dobre wrażenie gratuluje i pozdrawiam
To mój drugi sezon ślubny, a 3 z aparatem w dłoni. Czuję spokój czytając, że zdjęcia są powyżej średniej z tendencją wzrostową ;) Cały czas wierzę, że z roku na rok będzie lepiej. Ogromne dzięki za komentarz :)
Dzięki Maciek, miło mi. W takim razie życzę tobie wszystkiego najlepszego, skoro termin tuż tuż ;)
Klienci zadowoleni?
I o to chodzi. Tu jednym sie spodoba, a innym nie, normalna sprawa.
Rob swoje z Bogiem.
pozdrawiam serdecznie
Janek
cały sprzęt jest napisany na blogu, w zakładce częste pytania (cyt. )
"PYT. : Jakim sprzętem fotografujesz?
ODP. : Body które używam to Canon 5D (dwie sztuki). Obiektywy jakie posiadam: Canon 20mm 2.8, Canon 35mm 1.4, Canon 50mm 1.4, Canon 85mm 1.8 oraz Samyang 8mm 3.5. Całość pokrywa ogniskowe w których czuję się najlepiej. Do tej pory najczęściej używane były 50mm i 85mm, ale od niedawna jestem zakochany w moim nowym słoiku: 35L.
Wyposażenie uzupełnia lampa Canon 430EXII - pomimo, że bardziej przepadam za światłem zastanym niż błyskowym".
dzięki jeszcze raz :)
Uwagi Mirka bardzo trafne.
Przychylam sie do opinii Tomka- tendencja zwyżkowa. Unikaj podstawowych błędów- białe bez przepaleń, no i najważniejsze panna młoda musi byc piękna i niekoniecznie przy pomocy skraplania :wink: Dla panien mniej urodziwych, czy mniej szczupłych można trzymać "bezpieczniejsze" kadry.
Muszę jednak podkreślić coś co najbardziej przykuło moją uwagę w twoich fotkach. Z powodzeniem stosujesz wieloplan a to fantastyczny srodek wyrazu. Nie przesadzaj jednak z tym efektem. W fotkach 14 i 18 świetnie się sprawdza, natomiast w 15 juz źle wpływa na odbiór zdjęcia.
Zachwyca 11 gdzie świetnie złapałeś moment.
Mariusz miał w swojej wypowiedzi dużo racji, choć gorzkiej.
Rób swoje tak jak TOBIE się podoba. Moim zdaniem wiesz już czego chcesz, teraz do przodu :grin:
Powodzenia:grin:
no to jedziemy dalej,
nie wiem czy dobrze policzyłem ale teraz będzie zdj. nr. 22 ;)
23
24
25
Więcej na blogu:
http://papierkowski.blogspot.com/201...-slubny-w.html
Podoba mi się trzepak i zdjęcie przez szprychy.
Światło na głowach za mocne jak na moje przyzwyczajenia - przedostatnie, ostatnie - fatalna sceneria.
Pozdrawiam AP.
Trzepaczek genialny :)
nr 23 przez szprychy - świetne :)
To fejk! Tipsów nie ma!
PS
ładne
Dla mnie szprychy cool :-)
ogladalem strone i bloga
super oko :)
Witajcie po małej przerwie. Dzięki wszystkim za komentarze i zapraszam na kolejne obrazki:
Więcej na blogu pod poniższym adresem:
http://papierkowski.blogspot.com/201...-slubny-z.html
Szprychy super!
---------- Post dodany o 19:12 ---------- Poprzedni post był o 19:11 ----------
No i trzepak też niczego sobie.
Bardzo podobają mi się zdjęcia 26, 27, 33, 34 - fajne kadry, momenty, technicznie bardzo dobrze. Foty 30, 31 - niespecjalnie - nie wiem czy to kwestia obróbki, tylko światła zastanego czy czego ale jest jakoś szorstko, coś niedobrego dzieje się z cieniami (idą w czerń) i kolorem. 28, 29 - sposób konwersji do b&w też jest nie po mojej myśli - ciemne te foty, smoliste.
na 34 fatalnie dobrany gorset rozłożyłby chyba każdego fotografa. Ehh oni przed ślubem się nie oglądają w tych sukienkach?
w życiu bym na ślub w sukience nie poszedł.
PS
na 29 chyba z tyłu ten sam efekt muffinki.
Ostatnie z ostatniej serii słabe, nie wiadomo o co chodzi - nie pasuje do reszty. Pozostałe fajne, chociaż szkoda, że na 34 ostrość nie jest na twarzy panny młodej.
A 33 podoba mi się najbardziej.
1. W stresie w 99% się chudnie.
2. Przy tanecznych podskokach, to nie wiadomo jak dobrze byłby skrojony gorsecik, to tak czy siak coś tam się z niego wysunie ...
Natomiast inną sprawą jest selekcja fotek do prezentacji ... ja takowej (34) bym nie pokazał (nawet młodym, a co dopiero w necie).
W stresie w 99% przypadkach nie patrzy co się je, nie pilnuje posiłków, a często Młode ostro się odchudzaja przed zakupem sukienki, więc taki zamęt powoduje dość szybkie jojo.
http://slub-wesele.com/show_art.php?id=139
Gosh, ale OT :D Choć w sumie fotograf powinien wiedzieć, zęby nie pokazywać takich zdjeć, na które Młoda powie, o fe.
Wątpię.
Mi bardziej chodziło o to, że kiepskim (fatalnym) doborem kroju/rozmiaru itp. można popsuć nawet dobrą robotę Papiera.
I nie wydaje mi się, że to akurat jojo. Ani szybkie ani wolne.
PS
gdy będę duży chciałbym zostać brafitterką i muszę kreować popyt. Stąd moje durne posty o biustonoszach.
ojjoj, ale się narobiło ;)
na waszą pociechę napiszę, że pani młoda jest zdjęciami zachwycona. Nie usłyszałem żadnego zarzutu że jest fe, wręcz przeciwnie. Może akurat taki klient się trafił, któremu to nie przeszkadza. Osobiście dziękuję wam za wskazówkę, bo szczerze powiedziawszy nie zwróciłem nawet na to uwagi.
Dzięki wszystkim za komentarze! a teraz poniżej klika plenerowych klatek z zeszłego weekendu:
36
37
38
39
40
i bonus:
po więcej zapraszam na BLOGA
pozdrawiam.
Wszystkie dobre :)
Ostatnie najlepsze. Te mroczne klimaty jakoś nie dla mnie.
Wszystkie super ! ;)
Ha! Pisałem, że tak będzie!
Wiele pracy jeszcze przede mną zanim uświadomię społeczeństwo na tyle by moja kariera brafittera nabrała rozmachu ;)
Ostatnie fajne - tak jak pisał Karol. Chyba spróbowałbym jemu założyć też orzeszka. Może czarnego. Albo na krzyż - jej czarnego, jemu białego. Mz lepie by to pasowało niż Stahlhelm :)
Bonus ekstra :-)
Fajny zawód masz na oku. Sam czasami chciałbym, by zajmować się zawodowo piersiami :D
Nawet nie wiecie jak młoda broniła się przed tym białym orzechem. Sukces, że w ogóle go założyła.
On natomiast cały czas chodziłby tylko i wyłącznie w tym czarnym hełmie. Podejrzewam, że zamiana nakryć głowy nie wchodziła w grę.
Dzięki wszystkim, pozdrawiam!
Cała seria bardzo mi się podoba, a bonus jest najlepszy. Świetny pomysł na zdjęcie. :grin:
Tym razem nie seria, a jeden najulubieńszy strzał
jak ktoś jest ciekawski reszty, niech zagląda na bloga:
http://papierkowski.blogspot.com/201...-w-sadzie.html
A teraz trochę większa ilość ślubnych kadrów:
Jak zwykle zapraszam na bloga, po więcej:
Ania i Michał - plener ślubny we Wrocławiu
Wyciagaj wiecej szczegolw z sukni mlodej a mniej z jej ciala.Robisz akurat odwrotnie.Nie wprowadzaj dziwnych winiet w rogach jak tam sa rece czy inne czesci ciala,wyglada jak by zaczynali siniec.
Porownaj klikajac To z napisem to Twoja wersja bez napisu moja probka ze zmianamiZałącznik 55802Załącznik 55803