No właśnie jak tak się dalej zagalopuję, to potem mam dylemat czy nie przesadziłem i z reguły odpuszczam :)
Wersja do druku
No właśnie jak tak się dalej zagalopuję, to potem mam dylemat czy nie przesadziłem i z reguły odpuszczam :)
Takie tam, dwa drzewka z dziś...
18.
19.
---------- Post dodany o 19:33 ---------- Poprzedni post był o 19:26 ----------
No i jeszcze schodki
20.
---------- Post dodany o 21:26 ---------- Poprzedni post był o 19:33 ----------
Właśnie przyjechałem z szybkiego wypadu po zdjęcie. Efekt poniżej. Kombinowałem jak koń pod górkę, ale lepiej ostrości nie udało mi się złapać.
21.
Żeby było trudniej - w odwrotnej kolejności :P
Nocna panorama nie - zbyt nieostra i w ogóle mało widać.
Drzewko z hubami - wywalił bym bardziej zbyt zaświetlone niebo z prawej
Drzewko 2 - takie zwyczajne.
Drzewko 1 - ten skosik mi się podoba.
Z panoramą to kombinowałem z manualnym obiektywem z Zenit-a, ale jeszcze nad tym popracuję :)
A co do drzewek, to wiem, takie tam drzewka ;)
Polska złota jesień - dzisiejszy ranek był wspaniały, a w końcu mamy już listopad :)
22.
uups - zasubskrybowałem Twój wątek :)
uuups było dlatego, że nie zauważyłem Twojego wątku. A co do strachu to sam się boję :P
To teraz trochę odgrzewanych fotek. Dwa pierwsze zrobione w Rabce na rannym spacerze z Reksem, a pozostałe z Karpacza.
23.
24.
25.
26.
27.
Koniecznie muszę w Sudety się wybrać, bo bardzo dawno tam nie byłem. A to górki warte grzechu :)
Troszkę przydałoby się podostrzyć po zmniejszeniu ;)
Dziś parę fotek z porannego spaceru. Wiem dość monotematycznie, ale jakoś nie ma czasu na specjalne wypady na razie. Wszystkie pod słońce robione. Chciałem popróbować jak to wyjdzie.
Pod swiatelko zrobione i niestesty swiatelko popsulo :-(
No wiedziałem, wiedziałem :)
Ale i tak jeszcze z tym powalczę.
Będę musiał znaleźć inne miejsce, bo tam jak się człowiek obróci, to zaraz bloki z osiedla się w kadrze pojawią i już całkiem kicha by wyszła.
Albo kombinuj czy nie dasz rady zlapac i przytrzymac.chyba,ze jakiegos kwiatka i one w tle,ale to tylko jak poczatkujacy jestes.Załącznik 57010Załącznik 57012Załącznik 57011:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Mirek, zabijasz normalnie - no jesteś niesamowity :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
No to ja poproszę, bo to będę miał punkt odniesienia :)
Niedaleko mojego bloku, na łąkach przez całe lata była sobie jak to nazwali urzędnicy zapadlina. W sumie to nikomu to nie przeszkadzało, a i skorzystać było można, bo zimą dzieciaki na sankach jeździły. Teraz ratusz wpadł na pomysł, żeby rekultywować teren (pewno za jakiś czas kolejną Stonkę postawią :| ) i teraz dzień w dzień mamy zasypywanie dziury w ziemi, wywrotki, ciężarówki i zwykłe dostawczaki z ziemią, gruzem i czym popadnie.
28.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...7&d=1321138352
Ciekawie to wyszło. Masz więcej zdjęć?
W pierwszym momencie myślałem że to jakaś dolinka w tatrach z mgiełką. A tu - darmowe wysypisko sobie zrobili.
No niestety, prezydent się dziurą w ziemi zainteresował. Pewnie nie ma gdzie wywozić gruzu i ziemi z tych okolicznych budów, gdzie obwodnicę i A1 robią, to sobie znaleźli i pod hasłem "rekultywacja terenu" pozbywają się nadmiaru ziemi. Byle tylko kolejnego sklepu później w tym miejscu nie postawili :|
Dosłownie wysypisko, bo na początku ekipa próbowała jakieś świństwa wylewać i wieczorami taki smród był, że nos dziurkami do góry wykręcało. Potrzebna była interwencja policji i straży miejskiej, to teraz przynajmniej nie śmierdzi.
Zdjęcie robiłem akurat w momencie, gdy wywrotka gruz i ziemię zrzucała. Parę innych mam, ale nie są zbyt imponujące. Problemu jednak nie będzie, bo mam to jakieś 200m od bloku :| więc rzut beretem i kolejne zrobić można ;)
Druga sprawa, to RawTherapee - dość ostro poszalałem.
U Bodzipa na zdjęciach jeszcze niedawno piekna zima była. Na śląsku stety/niestety już tylko pozostałości po niej zostały, ale są widoki na rychłe przyjście wiosny.
29.
30.
31.
W górach jeszcze jest śnieg :)
mam wrażenie że zdjęcia są "mgliste" - oglądałem na dwóch monitorach i na bardziej "zdolnej matrycy" odczucia są jeszcze bardziej spotęgowane. Celowy zabieg?
Nie, robione na szybko z ręki, bo mojemu psu takie "pozowane" zdjęcie to tylko jak śpi da się zrobić. Z drugiej strony, nawet nad nimi nie pracowałem, mimo że w RAW-ie robione.
Dziś rano tak przez przypadek złapane. Trochę szkoda, że wyszło nieostro. W sumie to miał być Reksio jak ze zboża wychodzi, a on kuropatwę przepłoszył i o mały pic mielibyśmy rosół na obiad ;)
Przyłapana na alejce w parku
Załącznik 66897
Jeszcze trochę i sianokosy się zaczną