Nr 18 powiesił bym sobie na scianie zamiast obrazu olejnego podobnej treści.
Zdjęcie jest poprostu lepsze.
pozdrawiam
Wersja do druku
Nr 18 powiesił bym sobie na scianie zamiast obrazu olejnego podobnej treści.
Zdjęcie jest poprostu lepsze.
pozdrawiam
Dzieki za komentarze.Skoro można to pokażę dwa zdjęcia z KM D5D
Cytat:
Napisał Farensbach https://forum.olympusclub.pl/images/...s/viewpost.gif
Nie wiem czy można tu pokazywać zdjęcia z innych systemów.
I dwa z tej samej sesji z E 420.
Przestudiowałem wątek ;) B.ładne krajobrazy ;)
Bardzo fajna wrzutka. Trudno sie zdecydowac na jedno zdjecie. :grin:
Pięknie...pięknie...mnie też trudno się zdecydować, świetny klimat!
Odniosę się ogólnie do twoich zdjęć.
Bardzo udane i jedne z lepszych na tym portalu.
Duże brawa, czekam na więcej.
Piękna ta wrzutka : ) Cudowne kadry, delikatne tonacje...cudeńka po prostu : )
Bardzo, bardzo udane! Gratuluję!
Pozdrawiam : )
Fajnie fotografujesz, tak minimum a wiele się dzieje na Twoich krajobrazach. Z ostatniej wrzutki bardziej wolę w poziomie. W pionach jakoś wydaję mi się za ciasno po bokach. Pozdrawiam
normalnie nr 20 wyszedł elegancko
20 i 21 (dobry minimal) wymiennie I/II miejsce bo trudno mi się zdecydować, oba zdjęcia bardzo dobre. 22 zabrakło powietrza z prawej dla motywu pnia. 23 na trzecim miejscu.
21.22 ladne fotki.
ja tez nei przepadam za pionowymi kadrami jeśli chodzi o krajobraz
ale ogólnie całościowo bardzo dobry strzał...
nie ma "syfu" który odciągał by uwagę
spokój i cisza z nich się wyłania - a to lubię :)
Dzięki wszystkim za wizytę i pozostawienie po sobie śladu.
Ostatnia seria była nieco archiwalna. Teraz coś na czasie. Zdjęcia z zeszłej niedzieli. Poranek jeszcze zimowy w Kampinoskim PN.
24 i 25 bardzo ładne. Używasz może jakiegoś filtra połówkowego?
Na 26 widać że wiosna idzie .
Będzie jeszcze piękniej.
pozdrawiam
Rewelacyjne, jest pod wielkim wrażeniem :):):)
Poranek w Kampinoskim PN... jest co podziwiac.
Pierwsze z serii jest fantastyczne. :)
24 i 25 mają niesamowity klimat, ze wskazaniem na 25...jak gorejące drzewo! : ) 26 i 27...idzie wiosna! : ) Naprawdę bdb kadry, mają niezły klimat! Gratuluję : )
Pozdrawiam : )
Pierwsze dwa cudowne. Spokojne kadry i ladne kolory :grin:
25 i 26. Bardzo ładne. :) Cała seryjka fajna.
Bardzo fajna seria. Malownicze miejsce. Widać, że wiosna się zbliża, na szczęście, nareszcie. Rewelacyjna kolorystyka na zdjęciach 24 i 25. Przemyślany kadr, bardziej podoba się 24 ze względu na mnogość barw. 26 bardzo bardzo podoba mi się ze względu na kadr, bardzo udany, nietypowy z pięknym niebem. 27 niestety odstaje troszkę od reszty, może za ciepłe kolory, sama nie wiem.
Dziękuje za uwagi i komentarze :-)
Kilka zdjęć z Kampinosu. To chyba już ostatnie tchnięcia zimy.
28.
29.
30.
31.
32.
28 najlepsze, ładne światło miałeś.
Pozdrawiam
rumpel
Zdjęcia ciekawe, opinie klubowiczów różne, widac patrzymy na to samo, a widzimy inaczej. Mnie się podobają. Technika się rozwija, wiec pewnie niedługo na forum można bedzie podziwiać prace w duzych MB lub GB plikach.
Pozdrawiam i zacięcia migawki z wrażenia życze
Rysiek_O
Kampinos zima...28 oraz 29 jak dla mnie.
28 i 29 - faktycznie zacne :wink:
Za przedmówcami. :)
Z przyjemnoscia poogladalem twoje prace, klimat mi lezy, bardzo ladne i przemyslane kadry.
Nic nowego pewnie nie wymysle, oczywiscie 28 i 29 najfajniejsze z ostatnej wrzutki, ale w 29 ciachnij lekko na dole i zobaczysz, ze jest lepiej. :grin:
ładne światło masz w kadrach, jeśli dajesz więcej "powietrza" to się bardziej podoba.
Dzięki za wpisy i komentarze. Jak widzę większe zainteresowanie wzbudzają szersze kadry, a ja chciałem się dowiedzieć coś na temat odbioru trzech "leśnych", a zwłaszcza ostatniego, bo nie do końca jestem przekonany do tego zdjęcia. Ale wiem w takim razie, że brak komentarzy oznacza że mniej przypadły do gustu ;-)
Masakrer faktycznie jest lepiej - dzięki :-)
Dam jeszcze jedno szersze z tego wypadu.
33.
Bardzo klimatycznie. Gratulacje!:grin:
33 - świetny kontrast między ciepłym niebem, a zimnym pierwszym planem.
Ciesze sie, ze moja skromna opinia sie przydala.:grin:
Co do drzewek, to aby takie fotki zwracaly uwage musi byc tam albo jakies bardzo fajne swiatlo, albo jakis ciekawy motyw, albo warunki pogodowe sprawiajace, ze zwykle drzewka zamieniaja sie w cos cudnnie nadzwyczajnego.
Pozdr.
A ja napisze, ze bardzo, ale to bardzo mowi do mnie nr 30. Tylko moze jakby odciac wiecej dolu, tak zeby trawy/gruntu nie bylo widac. Te drzewa, na ktorych sie tak pieknie stopniuje zamglenie... fantastiko. Takie inne.. nie trywialne.. :)
T.
Kampinos...ciekawe miejsca wypatrzyles do focenia.
Jak uda Ci się ciekawie pokazać krzaki to będę do Ciebie mówił mistrz:-). Sam tez próbuję, ale rzadko kiedy efekt jest godny pokazania. Trudny temat, ale warto walczyć.
ps. mało oryginalny będę, bo ciepło-zimne najbardziej mi się podobają (28,33).
pozdrawiam
ps. się powtórzę, ale lubię te Twoje krajobrazy, bo są takie "wychodzone". Znasz teren, wiesz gdzie i kiedy się wybrać.
33 ladnie skrojone, masz ze sloncem i calkiem bez tylko z poswiata?