To może Janko Muzykant
11.
Wersja do druku
To może Janko Muzykant
11.
podoba mi sie zdjecie nr 6
pochwala nalezy sie za pomysl , to zestawienie starego z nowym
kontrast pokazujacy jak czasami przechodzac w miescie 2 ulice dalej mozemy zobaczyc inny swiat
natomiast wydaje mi sie ze za duzo tam kontrastow pomiedzy zbyt mocno naswietlonymi obszarami a ciemnymi tak jakby gorna czesc byla przepalona no i troszke duzo tam jest wszystkiego , drzewa , kable , dzwigi , rusztowania
moze warto bylo by zrobic ponownie to zdjecie jak juz skoncza budowe
zniknie dzwig i rusztowania no i moze przy innym bardziej miekkim oswietleniu (blizej zachodu slonca)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
jak dla mnie w takim zdjeciu brakuje dramatyzmu
bo skoro nazwales zdjecie Janko Muzykant to rozumiem ze chciales pokazac biednego chlopca ktory gra zeby zarobic pieniadze
nie mam doswiadczenia w fotografowaniu ludzi , ale patrzac na niektore fotografie z forum potrafia one poruszyc i pokazac jakis dramatyzm sytuacji , jakies emocje a mi tego w tym zdjeciu brakuje
zreszta dlatego sam takich zdjec unikam bo uwazam ze nie jest latwo wyczuc to cos co powoduje ze takie zdjecie oglada sie z zapartym tchem
oprocz tego kadr centralny troche nudny
a na plus swiatlo widac ze zdjecie robione blisko zlotej godziny
Sztorm analogowo
12
Sztorm cyfrowo
13
Sztorm analogowo bardziej mi się podoba, jest bardziej wiarygodny. :wink:
Z wszystkich dotychczasowych fotek najlepsza 6. Takie zestawienia mogą wyjść bardzo ciekawie, choć bałagan w kadrze niestety jest, ale w takiej sytuacji ciężko byłoby go uniknąć . Z ostatnich za rol6 analogowo bardziej mi się podoba.
Jak dla mnie "sztorm analogowo" jest ciekawe.
Mój pierwszy ptaszek
14
zdjęcie nr 5 (kwiat) najbardziej przypadł mi do gustu - pozdrawiam
Gdybym potrafił usunąć te plamki, byłby jeszcze ładniejszy :cry:
15. Grajek I
To może drugi
16. Grajek II
tu troszke lepszy , szkoda ze nie patrzy sie w obiektyw , swiatlo delikatniejsze.:)
a tu moja propozycja wczesniejszego grajka :-)
pare rzeczy pozmienianych., moze sie spodoba.
http://www.occur.pl/images/0245c46c/...9ee7d729a7.jpg
Się podoba bardzo.
Tylko nie wiem czym to zrobić.
Ten był zjawiskowy.
17. Grajek III
zgadzam się , ludzie w tle odrywają uwagę od grajka
Coś takiego ?!!
Jak to wszystko postrzegacie ?
Oj , popatrz na oryginal , po drugie robilem to napredce trzeba poczytac wszystko co sie napisalo , po trzecie nie tylko motylki - nie opowiadaj bajek ze nie mozna lepszej GO uzyskac , co do zas fetyszu to ty tak mowisz ciagle ..,nie wiem nie lubisz dobrej GO :wink:
Pozdrawiam cie cieplo.:):):)
18. Kwiatek II
Witaj
Powiem ci krotko a pisalem ci wczesniej o tym czemu tak zmasakrowales kwiat , zero swiatla, kadru , GO nic , kolorystyka wyblakla calkowicie sie zlewa z tlem ktore jest nie do przyjecia.
NIE MA NIC CO BYLO BY NA PLUS!!!!
Warsztat sie klania i branie uwag pod rozwage , moze to co napisalem jest nie co ostre ale nijak moje uwagi do tego co pokazujesz., zero ostrosci.
Pozdrawiam
P.S.
Helmuth znowu mi wytknie ze sie czepam GO ;-)
To wróćmy do pierwszego po poprawkach.
Troszke lepiej , tu przynajmniej ostrosc lepsza , kadr pozostawia wiele do zyczenia, GO juz oslawiona bez rewelacji .
Propozycja moja to : wez ten kwiat albo inny zrob go na zewnatrz recze ci ze bedzie o niebo lepszy , jesli ci swiatlo dopisze a sfotografujesz go rankiem lub wieczorkiem , bedzie milo popatrzec.Tutaj zasadnicza sprawa skupia sie na tym ze ten kwiat nie ma zycia jest taki nijaki , brak swiatla nie dodaje mu uroku tylko oszpeca , poza tym uczepiles sie tej sciany i robisz w tym klimacie gdzie nie masz mozliwosci pokazac go pieknie ani w lepszej juz GO ! ktora zapewne skrytykuje Helmuth :wink:
Pozdrowionka.:):):)
>> Dandelion
Dziękuję bardzo za cenne wskazówki, ale proszę
nie wspominaj w każdym wpisie Helutha.
Cenię was obu i nie chciałbym być źródłem sporu.
Jest trochę GO ?
19. Kwiatek III
Troszke jest :wink: ale i pikseloza jest , balagan w kadrze , szumy itp dziwactwa..., lepiej napewno niz wczesniej ale slabo ogolnie.
Czemu fotografujesz wiele kwiatow wez jeden tulipan , pomysl nad kadrem jak by go to ladnie pokazac , tak by nie bylo zamieszania w kadrze iloscia tak ja teraz., moze gdzies w domku jest jakies ladne swiatelko co wpada, moze trzeba jak jest za duzo roleta przygasic itd.
Dwa GO to nie slowo tylko , mozesz co 2 minuty dawac fote ale nie o to tu chodzi , zrozum tylko ze GO jest labilna ,nie stala , zalezy jak lezy czyli w roznej sytuacji , chwili , pomyslowi rozna nie ma uniwersalnej , bo na nia wplywa wiele czynnikow .
:grin:
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Ok , zatem bede czytal cenne uwagi , sam sie czegos naucze :wink:
Pozdrawiam.:grin::grin::grin:
To jeszcze taki widoczek.
20.
Lodeczka przy pomoscie na tle wysepki przyjemny widoczek.
Takie moje psowanie ;-)
http://img833.imageshack.us/img833/7435/nnnnx.th.jpg
:grin:
O matko - to z mojej fotki. Piękne. :shock:
Taką bramkę wstawiłem do galerii.
Tylko nie bijcie. :cry: