Fajny pomysł, a po odwróceniu o 180 stopni wychodzi cyborg :-) od tyłu.
A przy patrzenia na 33 to ślinka cieknie (takie realne)
Wersja do druku
Fajny pomysł, a po odwróceniu o 180 stopni wychodzi cyborg :-) od tyłu.
A przy patrzenia na 33 to ślinka cieknie (takie realne)
36.
Pobudza kubeczki smakowe. Po prostu cieknie ślinka :)
Ostatnio z moimi chłopcami zabraliśmy się za malowanie to było wtedy kiedy na dworze bylo jeszcze szaro-buro i nie fajnie. Fotki były robione bez lampy przy świetle żarówki
39Załącznik 61051 40Załącznik 61052 41Załącznik 61053 42Załącznik 61054
39 w sam raz na Olimpiadę :D
Oczywiście. Największe osiągnięcia ludzkości powstały przez przypadek ;)
1 z pierwszego postu :):):) mioodzio :)
Pozdrawiam !!
To dorzucę jeszcze dwa kwiatki do oglądania. Zamieściłam je również w wątku Tropica o KWIOTKACH.
Zapomniałam ponumerować 43 i 44
Witam wszystkich znowu po długiej przerwie. Mam nadzieje że odwiedzicie mój wątek.
Chciałam wam podrzucić znowu kilka fotek do obejrzenia. Oczywiście przydadzą mi się jak zawsze cenne uwagi i rady bardziej doświadczonych kolegów i koleżanek
45 Załącznik 82454 46Załącznik 82455 48 Załącznik 82456 49 Załącznik 82457 50 Załącznik 82458
Mnie najbardziej podchodzi 49 tylko trzeba było ten malutki kawałeczek lądu z prawej zlikwidować i może inaczej przyciąć :)
najfajniejsze małe ekstremum z 50tki - a prócz tego kuleje Ci obróbka i wyspa z 48ki jakby przechylona ; )
No właśnie z tą obróbkątroche nienajlepiej u mnie. Staram się jak mogę ale umiejętności troche brakuje.
Witaj :) Ciekawie masz fotki, kwestia pewnego dopracowania warsztatu. Widzę, że kreatywność nie opuszcza ;)
Ja zaczęłam od 2009 roku tu na tym forum i dzięki tym wszystkim ludziom fotki stały się (tak pisano) lepsze ;)
Pamiętaj, żeby nie wrzucać zdjęć ot tak, a może coś i komuś ...
Przemyśl ;) dodaj najlepsze.
Pozdrawiam
A co myślicie o tym....?
51 Załącznik 83086 52 Załącznik 83087
Dziękuję Ci bardzo to bardzo konkretna wskazówka.
....Ty niedoświadczony hehehe
Witam ponownie w moim wątku. Znowu długo mnie nie było ale ponownie dojrzałam by przestać być biernym obserwatorem tego forum i pokazać kilka moich fotek. Jak zwykle bardzo proszę o uwagi co jest ok a co do kitu :oops:
53 Załącznik 103767 54 Załącznik 103768 55 Załącznik 103769 56 Załącznik 103770 57 Załącznik 103771 58 Załącznik 103772
Zdjęcia 55 i 56 bardzo mi się podobają.
A na zdjęciu 53 i 54 masz jakąś plamkę u góry po lewej stronie. Chyba miałaś coś na obiektywie i widać teraz na fotkach.:wink:
Dzięki. A z tą PLAMA masz rację..... teraz to już tylko PS może pomóc.
Moze troche inaczej wyostrzaj fotki na ktorych szczegol gra pierwsze skrzypce.Tym bardziej jak nie jest on w tym miejscu (mocne punkty)gdzie oko patrzy od razu.Elementy inne staraj sie obrobka pokazac tak aby ich nie bylo widac.
W krajobrazach jesiennych staraj sie kolor pokazywac spokojnie.O tej porze jest ich tyle,ze jeszcze podkrecanie ich powoduje przesyt wszystkiego.Wyciagaj swiatlo tam gdzie ono bylo Niech zdjecia robione w klarowny dzien nie beda mydlane z lekka mgielka,ktorej nie byl wtedy raczej.
Popatrz. Tak beda te kadry wygladac po tym co napisalem.
To tylko przyklad jak ja bym je widzial a nie zadne wytykanieZałącznik 103774Załącznik 103775
Spoko przecież po to tu zamieszczam te fotki. Podobają mi sie twoje zmiany zwłaszcza ta z dmuchawcem tylko powiedz mi teraz jak to zrobiłeś, bo obróbka też pozostawia u mnie wiele do życzenia. Czasami można by było jeszcze coś poprawić a mi zwyczajnie brakuje umiejętności.
No kapitalne wręcz panie Mirku. Te kropelki cudnie pokazałeś. :grin:
Chyba musze poszukać tego tutka bo ja tez używam górnoprzepustowego do wyostrzania ale ostrożnie bo wtedy wyłazi ziarno - "wyostrza" się jak cała reszta. Może coś robię nie tak....
Dzięx Saboor - obejrzałam :grin: no i n podstawie tego tutka i sugestii Mirka powstał taki twór
przed Załącznik 103820 po Załącznik 103821
Nie wiem czy nie przedobrzyłam z ostrością ... ?
Przyjżałem się tej drugiej wersji i jednak troszkę przeostrzyłeś
Mam nadzieję, że ktoś tu do mnie zajży znowu i napisze kilka słów. Liczę na wasze uwagi również co do obróbki.
Pozdrawiam i zapraszam do oglądania
59Załącznik 105548 60 Załącznik 105549 61 Załącznik 105550
Z tej trójki chyba nic nie wybiorę niestety...
59 to ciekawy motyw, promienie słońca dały szanse na złapanie czegoś fajnego ale... no właśnie tego czegoś brakuje
60 jest po prostu puste, tzn. ja tam nic nie widzę
61 trzeba by chyba popracować, jakieś takie też nijakie choć miejscówka z potencjałem jak myślę
kadrom brakuje właściwych propocji - lepiej - > 1/3 nieba + 2/3 treści ziemskiej = i wyjdzie prawie jedynka trygonometryczna ; )
Dzięki, że naskrobaliście kilka słów opinii w moim wątku. Na pewno wezmę to pod uwagę. Pozdrawiam
Ostatnio wybrałam się na spacer z moim staruszkiem zenitem 58 mm. Oto co wyszło:
62 Załącznik 116866 63 Załącznik 116870 64 Załącznik 116871
Co o tym sądzicie?
trójeczka (64) to na tapetę na pulpit byłaby dobra :)
Malarsko wyszło, 62 i 64 mi się podoba.
64 - świetne.
Pozdrawiam.
Dzięki za odwiedziny. To jeszcze jedno zrobione z podpiętym zenitem
65 Załącznik 116883