Zaczynam dostrzegać i czuć inne rzeczy w B&W. I szumy z ziarnem już nie wydają mi się takie niezbędne.Dzięki serdeczne za komentarze.:grin:
Pozdrawiam!
Wersja do druku
Zaczynam dostrzegać i czuć inne rzeczy w B&W. I szumy z ziarnem już nie wydają mi się takie niezbędne.Dzięki serdeczne za komentarze.:grin:
Pozdrawiam!
Ostatnie wyszło bardzo fajnie. :grin:
Rozmowa z nieznajomą...
Bardzo fajnie ci to wyszlo.
Pozwolilem sobie na maly eksperyment , skoro w tytule jest rozmowa z nieznajoma to bardziej wyeksponowalem glowne obiekty ;-) czyli dzieciaki ,taki klimacik wyszedl , moze sie spodoba.
http://www.occur.pl/images/0245c46c/...530e36cdf0.jpg
:)
Trochę bałem się mocniej ingerować i widzę że niepotrzebnie,fajne:).
Pozdrawiam!
On jej serce, Ona mu...
Historii ciąg dalszy.
:) to jet fajne,dobrze ta historyjke ciagniesz z tymi tytulami zdjecia,moim zdaniem wbrew pozorom tytul dozo dodaje do zdjecia :) pzdr.
ps. fotka fajna i ma sens w polaczeniu z ta pierwsza.
Bardzo sympatyczna historia opowiedziana zdjęciami. :grin:
Fajna historia faktycznie w tych dwoch fotach , swietnie sie sledzi ze tak powiem te opowiesc moze bedzie i trzecia odslona. :)
On zagląda w Jej oczy a Ona w jego...
No widze ze idzie ta historia w dobra strone :)
oj idzie idzie ,jest fajnie ,pzdr.
ps . zeby za dobrze nie bylo,szkoda ze raczki poucinane :) .
W ostatnim faktycznie przeszkadzają trochę poucinane rączki, ale poza tym ujęcie jest bardzo ciekawe.
Żeby nie było tak różowo dynamika całej sytuacji została zahamowana, wymiana baterii:cry: i coś mi umknęło...
Burza myśli i jakby dalej od siebie...
o ile zdjęcia mi się podobają (ostatnie najbardziej) o tyle niestety kolor mi nie podchodzi. taki zielonkawy.
Witam
Bardzo fajnie przedstawiona nowa znajomość latorośli .
Pozdrawiam ziomala .:grin:
Dziękuję że tutaj zaglądacie:grin:.
I dzięki za ziomalskie pozdrowienia! Pozdrawiam również:grin:!
Oczywiście CDN....
podciagnij ta opowiastke bo ciekawie sie to sledzi , tylko na litosc boska :) nie baw sie w ortopede :) i nie amputuj konczyn.
ps. bede cie tymi szczegulami meczyj ,jak mnie meczono az zalapiesz jak i ja zalapalem ,acz nie do konca jak sie czasami okazuje ,pzdr.
Ona
"Może znikniemy na chwilę?"
On
"A co z rodzicami?
Bardzo udana seria. Miło się ją ogląda. Ostatnie bardzo mi się podoba. :grin:
też mi się podoba ostatnie ale przeszkadza mi ten zielonkawy odcień
na wszelki wypadek gdyby ten ciekawy wątek miał się rozwinąć nazbyt dynamicznie, zwracam uwagę, że modele wyglądają na mniej niż 15 lat ;)
Konkurencja się dosiadła?
Witaj
Pomijajac kadrowanie o ktorym juz pisales ze w tym momencie nie zwracales na to uwagi to zwroc jeszcze uwage na balans bieli , foty wpadaja ci w kawowy koloryt.:) , no chyba ze poprawisz w programie.Wiem ze bylo ostre swiatlo troche masz tam jasnosci za duzo ale ty to wszystko wiesz wiec ja ci tylko gitare zawracam ;-)
Poza tym seria swietna jak juz wspomnialem ,no konkurencja , konkurencja ale chyba fascynacja ta pierwsza zdecydowanie silniejsza nawet okiem nie zerknal :-) chodz moze dalszy rozwoj jeszcze mnie zaskoczyc. :idea:
Pozdrawiam
jednemu pod kawe,drogiemu/ej pod zielen,to kto ma zle monitor ustawiony bo mi tylko czer i biel pokazuje :)
Jak zwal tak zwal - zielen/kawa ale nie czarno-bialy.
Oryginał
http://www.occur.pl/images/0245c46c/...44309f8e40.jpg
B/W
http://www.occur.pl/images/0245c46c/...b3e5dbe663.jpg
Judasz zerknij sobie , bo ja widze zasadnicza roznice to jest chyba B/W a tamto raczej nie... :-) :wink:
no tak,teraz widze roznice,z tym ze u mnie na monitorze to terazlekko w niebieski sie zaciaga,ale zwalam cala wine na monitor u siebie w lapku,nie pierwszy raz mnie oszukal z kolorami :) pzdr.
Po powrocie z pracy do domu widzę że na ostatnim te jasności jednak troszkę za mocne.Zdjęcie puściłem na monitor w pracy więc ryzyko było.Aby rozwikłać sprawę kolorów to od samego początku balans kolorów w Gimpie, żółty w dół co daje delikatne kolorki "żółtej zieleni" w B&W. Taki był pomysł na serię i tego się trzymam, choć oczywiście można to zrobić też na inne sposoby.Ja nawet nie oglądam zdjęć na laptopach bo zbyt często zaczynam mieć wątpliwości co do ich kolorów itp.Kalibracja monitora to już inna sprawa.
Pozdrawiam serdecznie!:grin:
p.s.C.D.N.
Nie mogę się połapać z Twoimi zdjęciami. Któreś mam na uwadze, ale numeracja woła o pomstwę do nieba. Ogólnie masz słabych nauczycieli widzę, słabego obserwatora. PZD
Dziękuję za cenne uwagi i pozdrawiam!:)
wojciech wiem o co w tej uwadze chodzi ,i tu nie ma sie co czepiac kogokolwiek :) jako obsewrwator widze i dostrzegam bledy nawet jako bardzo poczatkujacy w fotografi ,np. jak juz pisalem poucinane raczki i nozki ,przepaly na zdjeciach , na niektorych balagan w kadrze itp itd.
ale fotki ktore pokazales ,odbieram w sposob historyjki,reportarzu , i w tych fotkach interesuje mnie tylko jak sie rozwinie akcja historyjki a nie supertechniczna strona fotografi,i takie zdjecia mi sie podobaja .
ps.warto poczytak troche o tym i tamtym jesli myslisz zrobic sobie z foto powazne hobby , kazdy kiedys zaczynal i kazdy musie sie nauczyc na wlasnych bledach ,zawsze beda ludzie ktorym sie twoje zdjecia beda podobac , i ludzie ktorym nie. tak bylo jest i bedzie ,
ps2. najwazniejsze ,rob to tak jak tobie sie podoba i powoli oswajaj sie z czescia techniczna fotografi a postepy szybko zauwazysz.
pozdro i szacun !
W przerwie "groźny portrecik".:)
Witaj Wojtku
Fajnie bo juz lepiej ze swiatlem pomimo ze tego swiatla nie bylo az tak dobrego co jest zauwazalne na focie, moja sugestia to to ze mogles ustawic dzentelmena nie na wprost drogi gdzie w tle widzimy bloki czy jakis budynek a wlasnie bardziej z zieleni i wtedy szukac odpowiedniej GO , rowniez skontrastuj troche zdjecie i nie kadruj po srodku .
Ja jak zwykle jak sie czepie to koniec, trzeba mi wlac i tyle :-}
Pozdrawiam