O qrcze. Wyglada MEGA ZAJEFAJNIE. Wrecz idealnie. Miodzio. Chmurki jak na zamowienie.Quote:
Originally Posted by apa-sf
Printable View
O qrcze. Wyglada MEGA ZAJEFAJNIE. Wrecz idealnie. Miodzio. Chmurki jak na zamowienie.Quote:
Originally Posted by apa-sf
po głębokich zastanowieniach zrezygnowałem z polara i zamówiłem samą połówkę, ale właśnie jestem na etapie zmiany zamówienia :D :D :D, jeszcze czekam na rawa od mariusha :)Quote:
Originally Posted by kisi
11. Fajne auto pod fajnym domem
Poprzednie chmurkowe w pięknym stylu podane, równowaga barw, plaża, woda, niebo - cudownie, wręcz folderowo oddana. Co do Porsche, chciałoby się je mieć w takich klimatach, no ten pojazd. Natomiast co do zdjęcia, miałem wątpliwości co do rzucanych na ścianę budynku cieni. Ale teraz już wiem, że tam gdzie jeździ się takimi samochodami, światło właśnie tak się układa. Piękna fota, mogłaby być reklamą tego auta, gdyby stała obok niego piękna kobieta w zwiewnej sukience na szpilkach, i to Ci powiem.
10 bardzo udana. Ciekawe jakby to wyszło samym szarym połówkowym bez polara.
pozdrawiam
apa-sf, możesz nam zaserwować zdjęcia w podobnej scenerii jedno z szarym a drugie bez ? Wiem że z tego samego miejsca możę być ciężko.
10. mnie urzekła :p jedno z ładniejszych 'nieb' jakie widziałem. szkoda tylko, że takie malutkie
Błąd. Kolega ktora posiada szaroa polowke i polara na cokinie powiedzial ze najwazniejszy jest polar, pozniej szara poloweczka. Najlepiej oba pracuja w tandemie. Polar piekie podkreca kontrast i likwiduje odbicia swiatla i zadna szara polowka ci tego nie da. Spojrz na te piekne chmurki wyeksponowane na tle tego błękitu - to wlasnie robota polara.Quote:
Originally Posted by fotomic
dlatego zmieniłem już zamówienie ;)Quote:
Originally Posted by kisi
Po przyklad tego samego ujecia z i bez polowki zapraszam tutaj: https://forum.olympusclub.pl/topics7...0188.htm#99246
a w tym temacie wracamy do sedna, czyli do smarowania moich fot ;)
dziekan: niebo nie byloby tak atramentowe i chmury stracilyby na glebi.
olifant: na flickr dla userow dostepna jeszcze wersja 1024 ;)
piotr/grzes: racja, teoretycznie jakies 3h pozniej ulozenie cieni bylo by korzystniejsze (bez tego wielkiego drzewa na scianie, ale w praktyce pozniej przylecialy granatowe chmury.
Piekna pani sie pojawila :D aczkolwiek z uwagi na wiatr i temperature (max 10st) na zwiewnej sukience miala jeszcze kilka warstw ;)
12. Uprzejmość przede wszystkim
Moja pierwsza próba konwersji do B&W :)
Dobre, dobre. Podoba mi sie. Streetphoto, to jest to ;) Dobrze zlapany kadr, wykazales sie spostrzegawczoscia. Konwersja do b&w rowniez mi odpowiada, choc moze jeszcze ciut wiecej kontrastu by sie przydalo. Wrzucaj wieksze!
Pzdr
Swietnie złapana scena - głęboki namysł i... pełnia władzy - funkcjonariusz X, poprosze dowodzik. Gratuluję fotograficznego spojrzenia, refleksu i umiejętności szybkiego kadrowania. Ta fotka jest nie tylko zgrabna, ale i jest jakąś scenką rodzajową ładnie zakomponowaną. Umieszczenie wodopoju na pierwszym planie sprawia, że scenkę podpatrujemy z bokowca, nie zauważeni czekamy co się za chwile stanie. Uznanie wielkie. To jest to.
Pzdr, TJ
Dzieki za mile slowa :) jedyne co o ostrosc - mialem jeszcze drugi strzal jak zyleta, ale tam straznicy juz mnie wyczuli i sie gabili nie w ta strone, ze tak powiem :mrgreen:
suchar: zapomnialem, ze przy fotach poziomych skrypt forum robi resize, juz wrzucilem nieco wieksza wersje.
Świetna fotka z wielu powodow o ktorych np. pisal Tadeusz.
Ja jednak bym ja interpretowal inaczej, kolo spradniony, wody brakło w kraniku obok wiec byc moze Panowie mu poleją :P
13) Jak dla mnie nic specjalnego. Dziob statku ot i tyle.
14) To zdjecie z kolei bardzo mi sie podoba. Uwazam, ze BW nadaje klimat. Ehhh... jak ja dawno nie bylem nad morzem.
Cześć
Moim zdaniem dwa dobre zdjęcia - może "ciut ciut" ciemne, ale mozna to wybaczyć - w pierwszym ciekawy nietypowy kadr - wyrzuciłbym tylko te barierki, drugie bardzo fajne, jakieś wciągające.. ;)
Pzdr
12. bardzo zabawna, chlopaki czekaja az sie koles obudzi by sie nie napracowac zbytnio - godziny pracy lecą :-) 14. baaardzo mi sie podoba, pocztoweczka jak zloto.
PS. dzwigaj statyw!!
Pzdr.
12 super, ale trafiles momecik.
Peniek: zeby dzwigac statyw, trzeba najpierw go miec ;) Do wakacji sie uzbiera na cos porzadnego - nie chce jakiegos zlomu kupowac.
15. Wewnątrz planetarium
Trochę roboty tutaj było, niedoświetlone, zaszumione (E300 i ISO800), zupelnie nie taki balans bieli i żeby było łatwiej poruszone (strzelane z łapy). Efekt, myślę, że całkiem niezły :)
16. Muzeum Miasta Gdynia
17. Plaża miejska w Gdyni
ostatnie super kadr i B&W znakomicie pokazuje klimat.
pzdr
17tka rewelacyjna :)
Świetne 17te!
17 :) fajna keja tylko jak do niej dojść :)
Obie fotki ciekawe.
Mi 17 sie bardzo podoba. świetny klimat. Można by ewentualnie chmury troche podrasować, ale to tylko taka luźna refleksja.
I ja przyłączę się do zachwytów nad 17 - super. A chmurkom wyostrzyłbym toszkę brzegi :-)
17. bardzo fajny kadr :)
16. jako milosnikowi roznych geometrycznych ksztaltow fotka jak najbardziej mi sie podoba, jedynie co przeszkadza mi to drzewko z prawej, takie zdjecia najlepiej prezentuje sie bez zbednych elementow - rozpraszaczy, tylko proste linie i ostre plamy jasnosci i ciemnosci :)
17. super fotka
No no ostatnia świetna. Dobrze że nie kolor (chyba), Chociaż dla porównania może wrzucisz kolor ?
23 niby nic a to naprawde fajna fotka
Też się zgadzam, prawdopodobnie jest jeden błąd - brak ramki, ale i tak zdjęcie się broni bez niej.Quote:
Originally Posted by szklarz
Pzdr
hmmm a mi jakoś ten horyzont w połowie srednio podchodzi... choć john100 może mieć rację - ramka ładnie dopełniła by kompozycję.
fajna fotka, ciekawie dopełnia biała winieta