Jutro o 20 zamykamy listę. Podbijam jak by ktoś nie widział przypadkiem.
Wersja do druku
Jutro o 20 zamykamy listę. Podbijam jak by ktoś nie widział przypadkiem.
Mój debiut w tej kategorii, ale chyba wyszło całkiem znośnie:
http://i1046.photobucket.com/albums/...aszyskomae.jpg
Przypominam że udział w głosowaniu biorą tylko zdjęcia dodane do galerii:wink:
Już poprawione, dzięki za 'przypomnienie' ;)
Moja wersja wygląda tak :) :
https://forum.olympusclub.pl/attachm...1&d=1273098100
Załącznik:
Głosujemy!
Do kiedy głosowanie?
Do czwartku około 20. W kolejnej edycji jest mini regulamin :-P
głosujemy!
Powtarzasz się.
marudzisz :grin:
No Panowie ale popis daliście, aż 16 oddanych głosów (2010/05/09 godz.22.23) a zdjęć 31 czyli i tym co wysłali to się nie chce
:(
ktoś wymyśla, ktoś inny poświęca czas na obróbkę a innym nawet się nie chce wejść i kliknąć
Chyba też powoli mi się już nie chce
A może podpiąć ten temat do belki zawiadomień na głównej? Żeby wątek, a tym samym głosowanie nie uległo zapomnieniu jak tylko zniknie z "Ostatnich postów" po prawej.
Głosowanie trwa do czwartku:wink:
Zrób dużo RAWów w Kielcach. Będziemy obrabiać :)
A ja w sumie do tej pory rzadko korzystałem z RAW. Ostatnio jednak częściej po ten format sięgam. Nad tym czy lepszy dla amatora jest RAW czy JPG można by się było długo rozprawiać.
Po prostu wszystkie są przepiękne i ciężko coś wybrać.
31 bardzo podobnych zdjec... cieżko się na to głosuje. Oj ciężko. Hmmm Może zamiast głosowania na jedno, zrobić ocenianie (skrypt ma taką opcję) i po określonym zdjeciu wybrać zdjecie z najwyższą średnią (a w przypadku równej - z największą liczbą najwyższej oceny)
IMO nie każdy kadr nadaje się do takiej zabawy. Powiedziałbym, ze ta sójka jest zwyczajnie za dobra i chyba nie zawsze umiejętności i wkład pracy edytora "zrobią różnicę"
Nie istnieje opcja by każdy miał powiedzmy 3 głosy do oddania?
To nie rozwiąze problemu...
W sumie dobrze, ze padło na takie zdjęcie na początku, bo pojawiły się problemy, które można rozklimić już na początku zabawy.
Prześpij się z opcją głosowania obecnego vs. ocieniania poszczególnych zdjęć :) W końcu to Ty tu jesteś szefem :D
p.s. przypominam się ze swoją propozycją by nie kadrować za bardzo zdjęć.
Obróbka to także kadrowanie lub kadrowanie to także obróbka.
Wszystko powinno być z umiarem. Nie róbmy dzikich ograniczeń.
Zakaz kadrowania jakoś mnie nie przekonuje, nie będziemy mierzyć kto ile wyciął.. Jeżeli ktoś zrobił ostrego cropa i jakość jest wg autora zachowana to niech bierze udział. Co do głosowania sam nie wiem, z jednej strony ocenianie każdego zdjęcia będzie odstraszało. Mam wrażenie, że w kolejnych edycjach liczba zdjęć będzie mniejsza i problem sam się rozwiąże.
Tę sprawę możemy obgadać w wątku regulaminu:wink:
Nie marudź, jak Ci tak sprytnie głosowanie podbijamy ;)
Serio, serio, nie mów, że nie uwierzyłeś.:grin:
Z kadrowanie to prawda. Kadrować jest dobrze już w celowniku - nie w programie.
No nie mów, że Ty nie kadrujesz żadnej foty w programie Adrianie.
Znam kilku zawodowców (żyją jedynie z focenia) i śmiech ich gorący ogarnia jak słyszą takie za przeproszeniem słodkie pierdzenie, że jest fotografia bez obróbki i co najlepsze - bez kadrowania, choć oni robią foty a nie siedzą na forach, ale to inna kwestia. Zresztą mnie też to śmieszy i cieszy - chyba że mówimy o fotkach cioci Heli wklejanych do albumu po grillu u wujka Heńka z okazji urodzin.
Ludzieeeeeeeeee opamiętajta się!
To nie konkurs fotograficzny, lecz dotyczący obróbki. Jeżeli przekadrowanie zmieni nasze spojrzenie, bądź ułatwi nam odbiór to efekt obróbki jest osiągnięty Jeżeli ja mam tu jakąś moc decyzyjną to kadrowanie zostaje :grin: