Tak Piątkowo (zresztą jak wszystkie z tej wrzuty), Na Wiechowicza (nie wiem czy to Śmiałego). Szkoła jest też na pewno na Śmiałego wzdłuż Księcia Mieszka za salonem Nissana
Wersja do druku
Tak Piątkowo (zresztą jak wszystkie z tej wrzuty), Na Wiechowicza (nie wiem czy to Śmiałego). Szkoła jest też na pewno na Śmiałego wzdłuż Księcia Mieszka za salonem Nissana
Jeszcze jedno wygrzebałem ze spaceru:
10. Psy też lubią chodzić do szkoły
Sorry za krytykę, ale...
- lepiej byłby gdybyś kadrował z poziomu tabliczki, a nie ze swojej wysokości :wink: (ta sama zasada odnosi się do fotografowania dzieci)
- kadr zbyt centralny (można byłoby to ujęcie lepiej zakomponować).
O widzę, że lubisz chadzać po mieście z aparatem. Obejrzyj sobie więc - moim zdaniem - ciekawy wywiad na ten temat: http://www.szerokikadr.pl/fotograf_m...filip_springer może znajdziesz jeszcze jakieś inspiracje :)
WIELKIE WIELKIE WIELKIE Dzięki! Nie dość, że wybitnie interesujący wywiad to jeszcze część zdjęć i miejsc jest z Poznania i dobrze je znam! Wielki +
To nie jest kryptoreklama. To jest portal prowadzony przez Nikona i jednym z zadań tych filmów jest propagowanie tej marki :)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Bardzo się cieszę, że wywiad Ci się spodobał :)
Jako, że inni mają tzw "dziurę HDR", a ja kupiłem książkę Fotografia Czarno-biała oto pierwsze efekty "dziury B&W"
11, 12, 13 Gołębie :P
Po długiej nieobecności, wrzucam coś z Malta Festiwalu
Ponieważ było dużo ludzi fotografujących, to oni stali się tematem moich zdjęć
Zdjęcia 14, 15, 16, 17
Fajnie wyszło :) A ten na ostatnim zdjęciu to chyba pierwszy raz lustrzankę w ręku trzymał. Na zombie kadruje...
Nikt nawet nie napisze:
"Beznadzieja" czy "Sprzedaj aparat"?:cry:
Ciekawie wyszło - chyba też zaopatrzę się w nową lekturę.
Pozdrawiam AP.
Fajny pomysł i fajne wykonanie. Mnie najbardziej odpowiada drugie. :grin:
Znowu po długiej przerwie (kolejnej) wypadało by coś wrzucić :)
Załącznik 58811Załącznik 58812Załącznik 58813
jedyneczka fajna , z humorem , a w dwojeczce masz "straszny balagan" w kadrze ;-)
Czołem snuffi!
Debeściara 1 :-D, a 3 mógłbyś bardziej wyeksponować fakturę ścian? Filtr górnoprzepustowy wystarczy.
Pierwsze bardzo dobre, a dwa pozostałe takie sobie :)
Dorzuciłeś się do piwa? :D
Oczywiście że tak, dostał 5pln :)
Co do dwóch pozostałych - nie jestem zadowolony z ostrości zdjęcia. Miałem tylko jedną okazję żeby je wykonać a po ich zrobieniu okazało się że IS w moim e-pl1 oddał ducha :/
A ja się zagapiwszy w okienko i tak mi się wydaje, że bardziej trzeba zwrócić uwagę, na to
co za oknem niż na nie samo:
przepis: ctrl+j(nowa warstwa)--> szybka maska(zaznaczam to co za oknem)--> ctrl+c,ctrl+v(kopiuję i wklejam zaznaczone wnętrze, na nową warstwę-->filtry inne-->górnoprzepustowy(wyostrzam moją nową warstwę) miesznie np "nakładka"--> wracam na warstwę ze ścianą i --> rozmycie gaussowskie i ekspozycja minus ileś tam(ściemniam ścianę).
Finito.
Jedynka dowcipna, trojka jak udowodnił Saboor tylko niedopracowana.
Pozdrawiam AP.