na ostatnim coś ze światłem i ostrością się złego zrobiło :) tło mogło by być jednolite, samo kadrowanie też do poprawy, poczytaj o mocnych punktach itd. próbuj dalej, pozdrawiam
Wersja do druku
na ostatnim coś ze światłem i ostrością się złego zrobiło :) tło mogło by być jednolite, samo kadrowanie też do poprawy, poczytaj o mocnych punktach itd. próbuj dalej, pozdrawiam
W tym ostatnim to chyba wbudowana lampa poszła w ruch?
Też mi sie tak wydaje że lampa wbudowana.
Zepsuło Ci całe zdjęcie niestety.
Poza tym ten kwiatek taki wczesnowiosenny czyli bez płatków.
Fakt,fota z lampą robiona,a to wspomnienie po kwiatku (tulipanem był).:wink:
Aleksandro, błyskanie światłem na wprost z wbudowanej lampy nie jest najlepszym pomysłem. Światło jest zbyt ostre, powstają brzydkie cienie. Światełko rozproszone zupełnie inaczej maluje fotografowany obiekt i uwierz mi, lepiej to wygląda :wink: Brak innej lampy nie jest przeszkodą w robieniu takich zdjęć. Wystarczy okno, firanka, a z drugiej strony do doświetlenia blenda czy biała kartka papieru.
Jeszcze ciepłe.Pozdrawiam.
wiewiorke na tym drugim swietnie zlapalas MZ:grin: a kaczuszki cos nieostre, ostrzylas po zmniejszeniu?:wink:
Druga wiewiórka jest OK :-)
Jak dla mnie dwojka i trojka...
Pierwsze zdjęcie wiewiórki i dwie kaczuszki coś nie bardzo. Nie ma kompletnie faktury futerka i piórek tylko jakieś mazy. Nie wiem, może to wina obróbki.
Natomiast druga wiewióreczka fajnie uchwycona, tylko te kolorki takie smutne. Może taka wersja będzie nieco weselsza? Plik malutki więc jakość nie taka, ale kierunek chyba słuszny :wink:
Drugi rudzielec najbardziej udany. W wersji Jolki jeszcze lepiej, az sie prosily te kolorki aby je troche podciagnac.
Dzięki za komentarze,a Tobie Jola za przeróbkę świetna.
Mirek dzięki,Twoje też fajne,może też się kiedyś naumiem.:oops:
Witam:)
Dzisiaj dwie fotki,jak ja patrzę,wydaje się ze dobrze,ale nie mnie oceniać:oops:
Najważniejsze że Tobie sie podobają a reszta zawsze narzeka że może być lepiej :)
Mi sie wydaje że aparat głupieje z kaczkami, te pióra robią zamieszanie i dziwnie odzwierciedla kaczuszke. Albo ja dostaje oczopląsu :)
Dzisiaj tylko kawka,proszę o ocenę:wink:
Ten ptak na zdjęciu to kawka : Kawka ? Wikipedia, wolna encyklopedia
kos wygląda troszkę inaczej ma pomarańczowy dziobek.
Tak sobie przejrzałem te ostatnie zdjęcia i widzę, że jest jakiś problem z uzyskaniem dobrej jakości. Zdjęcia wyglądają na uplastycznione, szukam punktu zaczepienia ostrości, coś mi nie gra. Zwłaszcza wiewiórka, łabędzie i kawka. Nie wiem czy wyostrzasz zdjęcia, jeżeli wyostrzasz to czym, ważny jest umiar i nie nakładanie na siebie wielu sposobów ostrzenia. Najprostsze zabiegi są najlepsze. Popracuj nad jakością zdjęć. Z Wiewiórki aż się prosi żeby wyciągnąć ogień i światło, którego brakuje.
Natomiast kawka ma przepały, które zakłóciły mi dość mocno oglądanie.
Wiem też, że fotografowanie zwierząt łatwe nie jest, nie ma co dumać nad ustawieniami, jeżeli nie były nadane już wcześniej, bo cel ucieknie.
Jednakowoż, zajmij się jakością fotografii.Powodzenia
parę fotek:oops:
!8 fajna, szkoda tylko uciętego listka(kwiatka) z dołu.
Na 16 piesek sympatyczny ale padajace słoneczko dość mocno oświetliło sierść i nad tym nie zapanowałaś. Pieski na trawce nieudane ze względu na nietrafienie z ostrością. Ostatnie listki ładne nawet przepalenia odblasków nie kłuja w oczy lecz przydało by sie dolną gałązkę umieścić całą w kadrze.
Jak dla mnie (18)...
Z ostatniej wrzuty 18 mi się podoba. W oczy mi się też rzuca gałązka w PG. Według mnie można by było ja usunąc.
Pozdrawiam
Dzięki za ocenę:grin: mnie też podoba się 18 a co do usuwania gałązek to nie potrafię:oops: mam tylko PhotoFiltre i Photoscape.A to następne do oceny,jak myślicie może być.:?::?:
Nie znam tych Twoich programów, wiec nie pomogę. Z ostatniej dwójki nr 20 mi się podoba. Znowu świetne kolory. Bardzo mi się podobają. Obiektyw trochę dałbym w lewo, bo trochę ucięty ten kwiatek, ale jest świetnie.
18 jest najlepsze
A dzisiaj wariacje na karuzeli :grin:
Przykro mi ale te ostatnie zdjęcia z karuzeli nic szczególnego nie pokazują i nic nie wnoszą.
dzisiaj takie ptakowo-zwierzakowe
Smieszne, ale tej zyrafce to moglas to drzewko z siatka wysteplowac :wink:
kaczka ma fajną mine :grin: a zyrafa jakby smutna :|
kaczka przyjemna :wink:
Karuzele mi podpasowały zwłaszcza fota nr.2
Dzięki za ocenę,wgrałam tego gimpa ale nic nie kumam :oops: więc na razie musi tak być jak jest :cry:
sympatyczne te ostatnie zdjecia, szczegolnie pierwsze:) co do gimpa, to w necie poszperaj, jest mnostwo poradnikow o tym prog. filmiki, screeny, opisy, itd.:)
2 ok.. pierwszego kadr mi się niezbyt podoba
A dzisiaj troszkę inne.Może być?
Ale gładko:roll: