13 fajna. Ale powiedz mi jak Cię na 15 te nadjeżdżające auto, którego światła widać nie rozjechało ;)
Wersja do druku
13 fajna. Ale powiedz mi jak Cię na 15 te nadjeżdżające auto, którego światła widać nie rozjechało ;)
Akurat 15 to przystanek autobusowy na Nowym Świecie w Wawie więc pewnie wystarczyło stanąć ciut dalej :)
Albo wiesz jak autobus walną to się zamknęła przysłona i tak o to powstało zdjęcie ale to wtedy kolejnych by nie było.
Dzięki za adresy.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
- może troche, choc sprawdzałam. Gdy robiłam zdjęcie na ulicy i na placu było tak dużo ludzików, że zdjęcie musiałam zrobic z ławki , na dodatek statyw był wysunięty jak tylko mogłam najwyżej. Nie wiem czy wiesz ale ta ławka stoi o 3 stopnie wyżej niż teren, na którym stoi kolumna Zygmunta. Za kolumną jest jeszcze niżej. Ale tak wygląda jaby było krzywo.
Z tej serii, podobnie jak przedmówcy wybieram 13.
13 zdecydowanie najlepsza. Ale do pozostałych też nie można się za bardzo czepiać. Wszystko ostre, ładne kolory, kadry też przemyślane, tylko ruch uliczny trochę psuje odbiór.
Dziekuję wszystkim za opinie. Może tym razem z innej beczki . Co Wy na takie próby.
Bardzo przyjemnie u Ciebie. Uwage zwróciły zdjecie 1, 4, seria znad Wisły, nocne przyjemne w odbiorze. Na kwiatkach a szczególnie storczyku tło do poprawy (szum) pozostałe przyjemne. Eksperymenty takie jak z różą odpusciłbym sobie.
Dziękuje za opinie. Szum (masz racje) wynika z eksperymentu - zdjęcie zrobione w całkowitej ciemności, oświetlone tylko latarką. A co powiesz na taki eksperyment:?:
Jestem za! Świetny efekt! Myślę, że gdy go dopracujesz powstaną fantastyczne zdjęcia. Te które wstawiłaś wskazują że jesteś na dobrej drodze, osobiście uwielbiam malowanie głębią ostrości w ten sposób ;)
Pochwalisz się w jaki sposób osiągnęłaś taki efekt?
23. ladnie z kropelkami wyszlo...
Witam wszystkich. Proszę o konstruktywną ocene kilku fotek zrobionych wieczorem jeszcze przed śniegami. Oglądałam galerie bartka z kaczuszkami ( ten sam park) i przypomniałam sobie o nich.
Tak tak moje strony :) No ładnie to uchwyciłaś, masz talent.
Ja mam pomysł na taką fote ale jak mecz będzie na stadionie. Blask jupiterów odbity od lustra wody :D
Na 24 szkoda tej gałęzi z lewej. było by fanie :) Ogólnie za jasne te zdjęcia jak dla mnie :)
25. jak dla mnie...
Z poprzednich kwiatków to na tym białym przydała by się jaśniejsza biel która stanowiła by w kadrze mocny akcent, na wisienkach dużo swiatła w tle a mniej na dwóch głównych powoduje, że tło jest ważniejsze od tego co chcesz przedstawić. Na nocnych podoba się opanowanie światła i przedstawiane motywy ale brak barwy nocy na niebie do tego pozbawiający gładkości je szum wymaga troche staranniejszej obróbki, którą z czasem zaczniesz stosować, bo zdjecie z matrycy wrecz to wymusza.
Sympatycznie tu u Ciebie :) Z ostatnich najbardziej podoba mi się 25 :)
Witaj,
Jak dla mnie 25, we wcześniejszym gałęzie odciągają wzrok.
Pozdrawiam
Bardzo Wam serdecznie dziekuję. Wasze uwagi są dla mnie cenne.
Witam wieczorowo. Mam prośbę, proszę o konstruktywną krytykę. Moje pierwsze próby z obróbka w PS. Na razie zdjęcia kwiatów - było mi łatwiej (tak mi się przynajmniej wydaje). Proszę o wyrozumiałość.
Wydaje mi się, że na wszystkich zdjęciach, ostrość jest "przed" :roll:
hm, sam poczatkujacy jestem i MZ Zorka to delikatnie wiecej kontrastu przy 1ym zdjeciu <28> bym dodal przy zabawie w prog. graf. i przy 31 tez. podostrzyl troche po zmniejszeniu zdjec i robil takie fotki z wieksza nieco GO, bo mysle ze o tlo nie masz sie co martwic przy tych zdjeciach (rzecz gustu oczywiscie) pozdrawiam :)
Ostrość C i pouciekała :) 29 chyba najlepiej trafione :)
Ostrosc zawiodla na fotkach tym razem... 30. jak dla mnie, jakby nie ostrosc...
Witam, dzięki za odpowiedzi. Macie rację. Zapomniałam dodać, że tym razem nakreciłam na ZD 40-150 mm raynox 250 i jest duża różnica (może nie umiem tak ostrzyć). Poprzednio robiłam Zenitem stałoogniskowym z pierścieniami i mimo ręcznego ustawienia ostrości było lepiej. Będę dalej trenowała. Ostrość poprawiałam po zmniejszeniu. Wydaje mi się, że w oryginale są lepsze. Proszę powiedzcie, czy Wy też zmniejszacie zdjęcia do rozmiaru 640x640?
Ja dłuższy bok daje na 900~850
Jak zmniejszysz fotkę to trzeba podostrzyć :) A na zaprezentowanych ostrość jest nietrafiona :)
PS czemu myślisz że tak nie można :)
można wstawić zdjęcie do fotosika, imageszaka lub cokolwiek innego, gdzie można wstawiać w większym rozmiarze (1024 bok, lub 800) a miniaturkę na forum (otworzy się w nowym oknie)
Ale jest to niewygodne dla oglądających i od razu przez większość zostaniesz poproszona o wstawianie przez forum :)
O ostrości juz było, kwiatki ładne /choć ja ich jakoś nie lubię/ , ale tło to masz w ostatnich kwiatkach fajne. Ciekawie wyszło i pasuje do każdego ze zdjęć. Pozdrawiam
zorka, wklejaj 800/600 spokojnie, w granicach do 300kb. jak piszesz post to pod emotikonkami masz odnosnik "zarzadzaj zalacznikami" , wejdz tam i z tamtej pozycji wklejaj zdjecia do watku:) potem zatwierdzasz post (odpowiedz) i wszystko gra:)
Dzięki.:grin:
Witam ponownie. Proszę o konstruktywną krytykę mich zdjęć.
33. Jak dla mnie... ( tlo troche przeszkadza w odbiorze..)