A widziałaś kiedykolwiek zdjęcia z aparatu cyfrowego, które byłyby niewyostrzane :-)Cytat:
Zamieszczone przez dog_master
Wersja do druku
A widziałaś kiedykolwiek zdjęcia z aparatu cyfrowego, które byłyby niewyostrzane :-)Cytat:
Wiesz, chciałabym widzieć w testach niewyostrzane zdjęcia...
masz tam link :DCytat:
Tak tak, to widzę, ale tak ogólnie mówię...
wrzucam kilka zdjęć strzelonych w sklepie sigmą 30mm f1,4 wszystkie na pełnej dziurze, pomniejszone, w niektórych jakaś korekcja jasności, niewyostrzane. Swoją drogą rrrradek mają w Blue City na półce to szkiełko więc możesz sam sobie popróbować, jeżeli nie jesteś jeszcze zdecydowany.Cytat:
Zamieszczone przez rrrradek
pzdr
Dzięki za foty. Bez problemu jak do nich podjade to pozwolą założyć szkiełko do mojego sprzętu i pocykać kilka fot? jesli tak to podjade jutro albo pojutrze bo do Blue City mam :) 4 km.
pozdr.
dokładnie tak, jak będą mieli na półce to nie powinno być problemu, bynajmniej mi pozwolili ;)Cytat:
Zamieszczone przez rrrradek
pzdr
Nie jest najgorsze to szkielko ale wciaz za malo sampli normalnych uzytkownikow zeby mozna bylo sobie wyrobic zdanie na jego temat. No i jeszcze jest Sigma 24/1.8 ...
Ze wszystkich zdjec nie interesuja mnie tyle fotki pudełek co ludzi i ew. krajobrazowe...
24/1.8 jest już do kupienia:
foto-net
sigma 30 1.4 - pierwsze próby ;) podostrzone po wywołaniu z rawa. f/1.4
Chyba troche nie ten temat... Podostrzyles, bo nie trafiles z ostroscia, czy dlatego, ze na f: 1.4 ta Sigma jest troche mydlana?
witam, możesz mi wrzucić tego RAWa na skrzynkę? adres wysyłam na priv'aCytat:
Zamieszczone przez grruberr
pozdrawiam
ps.suchar, podejżewam że podostrzone bo zdjęcia po zmniejszeniu wymagają tej czynności w większości wypadków.
ktoś wyżej prosił o sample- stąd OT. po zmniejszaniu raczej wyostrzam. na 1.4 trudno trafić ostrością z bliskiego dystansu, z 0.4 m to raczej sztuka, bo głębia to milimetry. jak dla mnie ostrość na pełnej dziurze jest ok, ale zaznaczam że nie jestem purystą od tablic testowych :mrgreen:
Wlasnie dlatego pytalem, co bylo przyczyna podostrzania :) Dosyc ladnie rysuje nieostrosci ta Sigma moim zdaniem.Cytat:
Zamieszczone przez willow32
Myślę, że ta Sigma może zrobić karierę z braku innego standardu w 4/3 ;)
zgadzam się w całej rozciągłości, dlatego też chciałbym zobaczyć RAWa, przypuszczam ze wyostrzone było po całosci a nie punktowo, więc to rozmycie może wyglądać jeszcze lepiej :)Cytat:
Zamieszczone przez suchar
mam od wczoraj i bardzo mi się widzi :D . jest świetnie wykonana, ostrzenie manualne wreszcie bez zrytego silniczka..i ten bokeh..
Prawie jak z mojego Heliosa ;) :razz: Ciekawe szkielko, ta Sigma.Cytat:
i jeszcze, prawie jak z Heliosa :mrgreen: :
Jak już tak dajecie te sample... Mogłabym prosić o jak najciaśniejszy portrecik tą Trzydziestką? Rozważam ją, ale odstrasza mnie odległość ostrzenia...
To jest 24mm ;) i ostrzy już od 18cm, a Sigma 30mm od 40cmCytat:
Bardzo ładnie się prezentuje ta 3dziestka. jacek mógł mieć racje pisząc, że pod 4/3 obiektywy SIGMA lepiej się będą spisywać.Cytat:
Selekcjonowałeś swoją czy kupowałeś losową sztukę?
obejrzałem sobie RAWA (grruberr dziękuję) i powiem krótko, szkiełko warte pieniędzy które trzeba za nie zapłacić, po świętach zaczynam się rozglądać w temacie :)
pozdrawiam
Jeszcze może się okazać, że Leic'a D Summilux 25/1,4 ASPH nie wiele da lepszy obraz i co to będzie :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez willow32
Ja się zastanawiam czy jest szansa na Sigmę 300/2.8 EX DG APO pod mocowanie Olka.
pewnie jest... ale t kwestia czasu...Cytat:
Zamieszczone przez The z00m
ale wolałbym Sigma 120-300 mm F/2,8 EX APO DG HSM
albo choć 100-300 f4
Grruberr dał z 30mm ;) No i właśnie te 40cm mnie boli...Cytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
Cytat:
AAAaaaaa :roll: przecież to wątek o 24mm - gdzie moderatorzy :mrgreen:
Babki pieką ;)Cytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
no dokladnie... skonczymi piec to zrobimy porzadek ;)Cytat: