13. jak dla mnie.. ( moze troche za blisko) klimat fotki fajny.
Wersja do druku
13. jak dla mnie.. ( moze troche za blisko) klimat fotki fajny.
obie fajne, ale jak dla mnie za wąsko, szczególnie na 14. dołu brakuje
15. i leżą i pewnie będą leżały...:grin: jak dziwadła to po co ten remont w tyle widać....
16. fajne, dobrze uchwycony ruch, ale niestety nieostre i trochę za wąsko - można było po 20-30 cm zostawić z przodu i z tyłu auta.... auto niestety trochę brudne....
Przy takich prędkościach no niestety nie udało sie złapać jego kilka razy i poszedłem na żywioł, taki widać gołym okiem przodu brakuje. A tak to ciągle ktoś przeszkadzał albo sie odbijałem w oknie.
Remont widać bo remontowali :) i nie miałem wtedy jeszcze w głowie tej galerii, ale już teraz robiąc foty zwracam uwagę na wszystko co można, galerią motywuje swoje zdjęcia.
A te pochodzą ze zbioru i tyle
Na autostradzie w Austrii (jak dla mnie)
samochodzik fajnie wyszedł. Łatwiej takie zdjęcie zrobić według mnie jadąc z boku drugim samochodem. Spróbuj panoramowania z miejsca. To większa sztuka i radość ze zdjęcia. No i szkoda, że uciety i tak ciasno.
A w krakowskich dziewadłach wkurza mnie oprócz remontu inny kolor ściany w PG. No ale na to nie masz juz wpływu. Pozdrawiam
Samochód całkiem całkiem tylko szkoda że tak ciasno
glowa- wypelnilabym nia caly kadr...sukiennice chociaz piekne, nie dodaja uroku temu zdjeciu.
samochod - nieostre, i obciety przod...
:)
Bardzo fajne są takie zdjęcia w ruchu lecz cierpliwości trzeba i jakiegoś obiektu co ma powtarzalność. No niestety gdyby ten przód mi wszedł było by cacy ale nie będę jeździł jak głupi po kilka razy obok człowieka :) A później mi sie znudziło albo za szybko przelatywały albo my za szybko i żadnego zgrania bo to nie była wycieczka w celu robienia fot na autostradzie.
Mam jeszcze takowe zdjęcie ale przód nieostry i dużo mniejsze poruszenie bo i prędkość mniejsza i samochód innej dekady. Ale to już poza konkursem.
17.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
A tym czasem wrzuce fotke z miłą panią (to zdjęcie ukazało sie wczoraj w innym temacie odnośnie obiektywów)
18.
Samochod innej dekady.. nie jest zle.
Piękny taki "garbusek" :)
samochodzik fajny pomimo zbyt widocznego tła. A starsza pani dzierga chyba serwetkę, ale za mało to widać. Rozłożone serwetki też po jakimś czasie mi sie rzuciły w oczy. Mogło byc dobre foto.
Ja chcę takiego garbusa!!! :P
Pani za słabo wyeksponowana jak dla mnie...
Dziękuje za pomocne słowa. Czyli że ciaśniej kadr z tą bacią?
Takich garbusków i innych epokowych zdjęć samochodów mam mnóstwo ale jedne zwykłe takie a kilka nadaje sie na pokaz. Lecz nie chce przynudzać jednym tematem. Szykuje mały reportaż z Dni Legionowa w zeszłym roku a dokładniej pokazy policji. Ale to może jutro aby tak nie wszystko na raz :)
MSZ chciałbym na tym zdjęciu wyraźniej widzieć skupioną babcię dziergającą serwetki, a z tyłu rozbawioną młodzież. Dwa inne pokolenia i inne zajęcia. Na Twoim zdjęciu ciężko to dla mnie dojrzec bo babcia ze swoją robótką ginie w tym tle. Tak ja to widze i tłumaczę. Pozdrawiam
Moim zamiarem było przyczajenie sie i zrobienie foty z większej odległości komuś kto odda klimat miasta a babcia była idealna (gdyby nie ciągle przechodzący turyści). A i czasu nie miałem za dużo bo by mi rodzice gdzieś uciekli i nijak sie znaleźć.
Tak więc ciut historii o zdjęciach. Wykonane w dniu Dni Legionowa na które przyjechałem swoją Syrenką na rajd Festiwal Wiatru. Cała zabawa miała miejsce w Centrum Szkolenia Policji w Legionowie. I własnie mały reportaż z pokazów policji. (Troche dużo na raz no ale nie mogłem wygrać 2-3 jak tyle sie działo)
Wszystkie robione obiektywem 40-150
19. Panowie z antyterrorystycznej szykują się do akcji
20. .. poszło o dziewczynę
21. Obława na uciekiniera
22. Gleba
23. Pan policjant pokazuje jak NIE należy jeździć motorem
24. Posłuszeństwo psa
25. I tak Cie dopadnie...
26. ... a nie mówiłem? To jakaś specjalna rasa psów co to nie puści ofiary, nawet go ciągnąc.
Moi faworyci, to
20. Widać emocje i dobrą grę aktorska dziewczyny. Jak ona się tym przejęła!!
22. Pani zakuwa złoczyńcę, a pan policjant we mnie celuje. Fajnie pokazane
25. Uciekający się boi hehehe
Na ostatnim kamera przeszkadza.
Pozdrawiam
bardzo fajny reportaż...
buty pani na 22. dla mnie bomba...:grin:
Ufff no to buzia mi sie uśmiecha że sie po części udało. Bałem sie że za dużo na raz. Bo i tak strzelaniny kałasznikowami dla podniecenia psów, wybuchy, świece dymne itp nie dałem bo mało co było widać.
22. Gleba.. Fajna akcja policjantka ( w szpilkach) obezwladnia... Ciekawa seria fotek.
Fajnie poukładałeś zdjęcia... zastanawiałem się o co chodzi:-P
Fajnie że opisałeś zdjęcia :)
Witaj.
Bardzo fajna seria. Podobnie jak przedmówcy 22- świetnie uchwycone.:grin:
Przypadkowo sie udała :) wszystko sie działo w zadziwiająco szybkim tempie i pstrykałem non stop, szkoda tylko że ten na pierwszym planie tak obcięty móg by cały karabin widać i było by ok.
Fajny reportaż :)
20,21,22 najlepiej
25 - szkoda uciętego policjanta z prawej strony
Jest dynamicznie. Pani w szpilkach - bomba ;)
Taaa pani w szpilach sie udała.
Przez przypadek mi sie chyba uciął bo na oryginalnym zdjęciu brak mu tylko ręki :) Nie było łatwo bo zależało im na pokazaniu wszystkich możliwości policji a czasu było mało i tak ciągle coś sie działo. Dopchać sie do barierek było cudem, każdy chciał zobaczyć co sie dzieje, dlaczego strzelają, psy szczekają i słychać piski opon samochodów policyjnych.
Bardzo fajny reportaż :) Idąc za resztą i mi najbardziej podoba się zdjęcie z Panią na obcasach - tak niespodziewany w takiej sytuacji element faktycznie skupia uwagę :)
21,22 fotka, pani w czerwonych szpilkach :) ciekawe jak by jej przyszło biec za uciekinierem
22 i 23 bardzo dobre. Mnie spodobał się uciekający przed psem - świetne! I gratuluję refleksu przy zdjęciu z akrobacjami na motocyklu. Fajne, żywe fotki, znakomity reportaż!
Dziękuje bardzo za miłe słowa. Jutro coś wstawie nowego jak mi sie w pracy będzie nudziło. :cool:
Jak się będę bardzo nudził, to je obejrzę :wink:
29- zastanawiam się, czy nie byłby tu lepszy pionowy kadr na którym "zmieściłby" się szczyt zadaszenia ołtarza i barierki :roll:. Na pewno lepszy byłby "strzał" prostopadły (jeśli to możliwe)
30- przepalona skóra wyszła "z puszki" czy z obróbki? Szkoda, że nie jest ciemniejsza i horyzont mógłbyś wyprostować :wink:
29 było robione z rozentuzjazmowanym tłumem a i tak chwilkę zostałem pewnie pocykać trochę. Później trzeba było podbiegać co by w drugą wycieczkę mnie nie wciągnęli.
30 było robione w trudnych warunkach na stateczku wycieczkowym i waliło ostre słońce, akurat tego zdjęcia nie obrabiałem przyznam sie szczerze.
Fakt można było troche pogrzebać
30a.
Witaj.
Przebiłem się przez cały wątek - podoba mi się tu.
30 - bardzo fajny pomysł.
Pozdrawiam.
I co już, to wszyscy? Nie ciekawe, zero krytyki?
30a - woda nadal się wylewa ;)