A no wyszło Ci to, i nawet ramka mi nie przeszkadza choc moze za gruba troche. Rafał ta kobieta jest naga :razz: IMHO nie erotyczno co bardziej wyspecjalizowany akt
Wersja do druku
A no wyszło Ci to, i nawet ramka mi nie przeszkadza choc moze za gruba troche. Rafał ta kobieta jest naga :razz: IMHO nie erotyczno co bardziej wyspecjalizowany akt
21.
Która godzina?
:mrgreen:
wystarczy?
ciekawe kto jeszcze napisze :)
pzdr
Trudno sie tu rozwodzic nad tym zdjeciem... Komentarz johna100 ladnie ujmuje wszystkie aspekty, jakie komentarz do tego zdjecia powinien zawierac :) Hmm...
mmmhhmmm
:mrgreen: nic dodać nic ująć :razz:
Właśnie przed chwilą dałem pro temu zdjęciu na FotoToku. Nie wiedziałem, że to Twoje. :D
Jestem przeciwny tego typu fotkom. Dowcip, jak ktos na sraczu siedzi? Może w krajach na zachod od naszego.
Pzdr, TJ
Tadeuszu, jak nie rozumiesz, o co chodzi, to masz do czynienia ze Sztuką, przez duże S. Rozumiesz, obieranie ziemniaków w warszawskiej Zachęcie, robienie zdjęć tyłków czy też stawianie jednego na drugim wypchanych zwierzątek futerkowych...Cytat:
Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
O skopanym balansie bieli chyba nawet nie warto wspominać, prawda? :-)
Rogal,
mam do Ciebie pytanie. Wiesz, najczesciej tak sie zdarza, ze publikujac swoje fotki, proze, wiersze, piosenki czy tez udzielajac komentarza do zdarzen, wypowiedzi, artykulow, bog wie czego jeszcze - ma sie jakis cel, chce sie do kogos dotrzec, zwrocic na siebie uwage, itd. Powiedz, jaki cel Toba kierowal, aby przedstawic nam to zdjecie? A moze dla udokumentowania tego wydarzenia w calosci masz jeszcze nagranie audio? Wtedy moze moglbys swoim dzieciom i wnukom pokazywac, jaki to czasami bywasz dzielny. Wiesz, no moze troche szarzuje slowami, wyobraznia moja goni w poszukiwaniu zrodla pomyslu, ale jakos mi sie nie udaje natrafic na slad.
Tadeuszu, na zachod od Ciebie tych zdjec tez sie nie oglada w kregach normalnych osobnikow. Ja przynajmniej nie spotkalem, a mowia, ze do normalnych naleze.
Rogal, nakresl prosze, pobudki, jakie Toba kierowaly zanim Tobie, albo Ty strzeliles taka fotke. A tak a propos - czy u Ciebie to normalne, ze sie wchodzi do toalety, kiedy ktos z niej w calej rozpietosci korzysta? Cos mi tu nie gra, czyzbym mieszkal w buszu?
pozdrawiam,
excel
chetnie widzial bym w tym miejscu ankiete "uwazasz, ze sytuacja przestawiona na zdjeciu jest:"
1. pozerskim przedstawieniem robienia kupy specjalnie na cele zdjecia
2. niepozowanym przylapaniem pana na goracym uczynku
moze obrazek troche intryguje, ja ze swojej strony nie odczuwam zadnego niesmaku. pan dobrze celuje, nic sie nierozbryzguje wogolo. mieszkam w polsce centralnej.
moze zbyt czerwono wszystko wyszlo. dla lepszego efektu nie umieszczalbym gazety na podlodze, tylko kazal trzymac w reku.
ogolnie gratuluje strzalu
Trzymanie gazety mogloby rozproszyc uwage, a do tego potrzeba skupienia. Dka, wybaczam Tobie, zapedziles sie.Cytat:
Zamieszczone przez dka
pozdrawiam,
excel
hola hola.. jestem dzis trzezwiutki i nigdzie sie nie zapedzam :D
chyba, ze mi sie wyswietla co innego niz wam. ja widze usmarowanego pana kremem do golenia, ktory zaczyna dzionek na kibelku. ma profesjonalnie przygotowany papierek, poczytuje gazetke. (nie ktorzy maja specjalne statywy na ksiazke w tym miejscu).
napiszcie co w tym zdjeciu jest nie teges.
dka,
Piszę, co jest nie teges (dla mnie) na tym zdjęciu. Otóż jest to pogoń za łamaniem tabu kulturowego, za "otwieraniem nowych perspektyw", kreowanie pionierstwa wraz z innymi artystami, którzy za wszelką cenę chcą czymś mocnym epatować innych oraz prowokować ich niewypowiedzianym zapytaniem, starym, jak świat. A to zapytanie - stwierdzenie, konstatacja brzmi, w zalezności od epoki oraz kontekstu, a to "co, wam sie Kowalski polska ludowa nie podoba?", a to "ludzie to jest zamach na wolność artysty, kneblowanie ust", a to "co wy w tym widzicie złego, przecież to ludzkie", itd, itd.
Zapytuję autora tego zdjęcia, czy jego zdaniem w sztuce obowiązują jakieś ograniczenia kulturowe, czy srac mozna tam, gdzie komu się podoba? Bo jesli tak, to otwórzmy szeroko drzwi toalet (w sieci są takie strony, które pokazują toalety od spodu na bieżąco, 9,99 $ za miesiąc) i nie bójmy sie kreować hapenningów, to wszystko jest ludzkie, chodźmy nago w miejscach pracy (w Polsce nakrecono taki film), idźmy dalej, stwórzmy wreszczie toalety koedukacyjne, panowie sikajcie przy paniach, panie sikajcie przy panach, wyzwólmy się wreszcie od ograniczń, a Wy fotografowie pilnie to foccie, może ustrzelicie coś fajnego, bo tylko wciąż i wciąż te portrety lub krajobrazy. Nuda człowieka zżera i wrzody mi sie porobiły w nosku od dłubania z tej monotonii.
Pzdr, TJ
eee.. to nie jest filmik i nie ma audio. nie odbieram tego zdjecia jako pionierskiego kroku w przekraczanie granicy tabu. na tym forum zas przeszkadzalo mi zdjecie wilkow przy rozbebeszonej sarence. patrzac na zdjecie rogala zajadalem sledzika przygryzajac chlebkiem i nawet powieka mi nie zadrzala. w ubikacji zamykam sie jak moge. jesli rogal i jego model doszli do porozumienia w kwestii zdjecia to nie widze w tym nic zlego. tylko ta gazeta (ze lezy) mi w tym zdjeciu nie pasuje. o.k. dalej nie brne, moze i jestem grdylowaty cham i spie ze swiniami, swoje wiem, jesli ktos (wiekszosc) ma inne zdanie niech pozwoli mi miec wlasne i nie ma mi tego za zle. poprosilem o wyjasnienie i jestem z odpowiedzi zadowolony. pozdrawiam.
dka,
Napisałeś:
Jeśli Rogal ma takie życzenie i dobrze sie rozumie z modelem, to może sobie tapetować takimi fotkami mieszkanie i nam nic do tego.Cytat:
jesli rogal i jego model doszli do porozumienia w kwestii zdjecia to nie widze w tym nic zlego
Ja zapytuję o to, czy istnieją jakieś ograniczenia kulturowe, który by mogły powstrzymac kogoś od wystawiania tego rodzju fotek na forum fotograficznym.
Nie napisałes, jakie zdanie masz na ten temat, ale z kontekstu Twojej wypowiedzi wynika, że nie masz nic przeciwko wystawianiu takich fotek. Ale także nie napisałeś nic o ograniczeniach, choć znów muszę zauważyć, że z kontekstu Twojej wypowiedzi wynika, że w połączeniu z audio, to tak rzecz u Ciebie by nie przeszła, co sugeruje, że jednak jakieś ograniczenia są.
Nie napisałes najważniejszego, a mianowicie, jaki Twoim zdaniem jest wydźwięk tego zdjęcia, czy to jest żart, czy dokument, czy fotka do albumu rodzinnego, czy tez wygłup i bezsens, wesołe, miłe dla oka jajcarstwo, fotka rozrywkowa. Nie zająłeś stanowiska.
Dka, trochę chyba nas podpuszczasz pisząc:
Absolutnie nikt Ci niczego nie zarzucił, nie zabronił prezentować swojego zdania, więc nie wiem skąd takie gorzkie sugestie.Cytat:
moze i jestem grdylowaty cham i spie ze swiniami, swoje wiem, jesli ktos (wiekszosc) ma inne zdanie niech pozwoli mi miec wlasne
Pzdr, TJ
"czy u Ciebie to normalne, ze sie wchodzi do toalety, kiedy ktos z niej w calej rozpietosci korzysta? Cos mi tu nie gra, czyzbym mieszkal w buszu?"
Czy normalne jest to, ze sie wchodzi do sypialni, cyka fote, kiedy ktos sie z kims kocha?
dka: masz racje gazetka troche zbyt kolorowa, przez nią nie widac golarki ktora trzyma w reku
Rogal,
Jak byś zechciał, to odpowiedz na pytanie Excela, jaki był cel wystawienia tej fotki oraz na moje pytanie, czy istnieja Twoim zdaniem ograniczenia kulturowe, które nie pozwalają pewnych fotek wystawiać.
Twoj powyższy komentarz jest mocno ironiczny i raczej pasuje do Twojego awatarka niż do tematu dyskusji, którą wywołało Twoje zdjęcie.
Pzdr, TJ
rogal, daj spokój, klasa fota. Następną daj z rzyganiem, a potem coś w stylu goatse. Będzie jazda. Nie przejmuj się gadaniem, oni nie rozumieją artysty.Cytat:
Zamieszczone przez rogal
A taki gość siedzący na klopie... No, to jest SZTUKA! (co implikuje, że jesteś artystą, tak! jeśli jeszcze tego nie wiedziałeś).
A czy Ty zawsze odpowiadasz pytaniem na pytanie? W dodatku nie w kontekscie?Cytat:
Zamieszczone przez rogal
pozdrawiam,
excel
Taduszu. Ludzi można podzielić w różny sposób. Na czarnych i białych, wierzących i nie wierzących, mądrych i głupich itd.
Jest jeszcze jeden podział. Ludzie dzielą się na tych, którzy śmieją się czytając "Przygody dobrego wojaka Szwejka" oraz na tych, których koszarowo-klozetowo-prostacki humor nie bawi. Ty Tadeuszu (z całym szacunkiem dla Twojej osoby) zaliczasz się do drugiej kategorii. Ja zaś czytam Szweja raz w roku i dlatego fota Rogala mnie rozbawiła.
Nie widzę w niej próby szokowania - autor nie pokazał genitaliów, makrofotograficznych zbliżeń ekskrementów (kupy znaczy się), symboli religijnych w dwuznacznym kontekście itp. Jeśli dobrze odczytuję intencje Rogala, to chciał po prostu pokazać zabawną fotę. I moim zdaniem to mu się udało (ale ja jestem szwejkofilem :roll: ).
a mnie rozbawila i obrzydzila ... fotka mi sie nie podoba! i nie widze powodu zeby pisac na ten temat referat (podzielam zdanie Tadeusza)
ta fotka napewno jeden cel spelnila.... jest duzo komentarzy :P
pozdro
No, stawiać Haszka na równi z rogalem... Z całym szacunkiem - ja np. lubię nie tylko Haszka, ale i taką "Jesień w Pekinie" też, ale fota rogala wywołuje we mnie niesmak. Ale ja to truskawki cukrem...Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Ciekawa dyskusja na forum - osiagnalem swoj cel
"czy istnieja Twoim zdaniem ograniczenia kulturowe, które nie pozwalają pewnych fotek wystawiać. " mysle ze tak, ale raczej chodzi mi o zdjecia ktore moga zrobic komus przykrosc.
tutaj chcialem przedstawic w troche komiczny sposob zabieganego czlowieka, dka myslisz ze model moglby trzymac hamburgera w drugiej rece? hehe ;)
Mam pytanie... oglada ktos z was np. filmy ktore nie wzbudzaja milych i przyjemnych emocji? np. horrory... jesli tak to czemu?
Jakiej emocje wzbudzilem i ciesze sie z tego, jak sie nie podoba, wracam na swoje podworko.
pzdr
Rogal - według mnie fotka jest całkowicie od początku do końca ustawiona - krem do golenia, gazeta, przewiesiony ręcznik, papier na kolanie - i na pewno ten Pan nie robi tego co wszyscy teraz myślą - zgadza się ? - nie wierzę, że komuś zrobiłeś to z zaskoczenia i zamieściłeś tutaj.
Na tym forum były zamieszczane ostrzejsze i bardziej kontrowersyjne zdjęcia, jestem trochę zaskoczony tym oburzeniem - ale każdy ma prawo do wypowiadania własnego zdania i należy to uszanować.
Niektórzy z róznymi sytuacjami i ludźmi w życiu się spotykali i pewnie nic ich nie źdźiwi - chyba też się do takich zaliczam - dlatego jednym okiem wpuściłem tą fotkę - a drugim wypuściłem - i nie ma sensu się o nią teraz sprzeczać.
Spokojnych świąt życzę.
Tak, zgadza sie.Cytat:
Zamieszczone przez john100
"Twoj powyższy komentarz jest mocno ironiczny i raczej pasuje do Twojego awatarka"
masz cos do mojego awatarka? :>
Rogal,
Nie bądż taki zaczepny.
Pzdr, TJ
Kto ma przy kibelku gazetownik - ręka do góry. Ja mam :D . Serio. Jeśli kto nie da wiary, to gotów jestem przesłać fotę. :D I jeszcze mam specjalną lampkę do czytania.
A kiedy jestem zmuszony okupować obcy kibelek (ze wstrętem :roll: ), to czytam np. opakowania proszków do prania (bo mało kto ma zwyczaj trzymania gazet w ubikejszyn :roll: ). Ja nie potrafię sprawiać brzydkich czynności fizjologicznych bez zajęcia oczu literami. Takie sprzężenie nerwu wzrokowego ze zwieraczem :roll: .
hehe no ja nie mam ale tez zazwyczaj czytam to co jest na opakowaniach, tubkach itp ;>
Zaraz artysci powiedza, ze nie wypada normalnym ludziom, rozmawiac o tym co sie robi w wc podczas warczenia w porcelanke. ;)
pozdrawiam
ale sie usmialem, jak nigdy, o warczeniu i wogole :-) ale przyznac sie musze, w tej milej forumowej atmosferze, do czytania opakowac proszkow do prania i innych stojacych wokolo. najbardziej zachwycam sie jak proszek jest 'po niemiecku' albo i tak czerpie radosc z czytania instrukcji prania multilengłiczowo (PL) (CH) (H) (RU) (GB) (DE) (SK). czasem porownuje roznice jezykowe.
rogal dobrze piszesz o ograniczeniach publikowaniu zdjec wyrzadzajacych komus przykrosc.
rzeczywiscie dopiero po tym jak zwrociles uwage na golarke dostrzeglem ja. jesli miala byc a jest zbyt malo zauwazalna - to blad. nawet moglo by jej nie byc, w zamian trzymanej w reku gazety.
Dla mnie jest to poprostu żart fotograficzny w dobrym wykonaniu technicznym i tyle, sztuką bym tego nie nazwał, oczywiście "ja" bo każdy ma swój wyznacznik sztuki, a definicji czy kryteriów jak nie ma tak nie będzie nigdy.
A czy ktos mowi ze ja jestem artysta a to co tworze jest sztuka? Ja jestem zwyklym uzytkownikiem aparatu i za takiego sie uwarzam. ;) wesolych swiatCytat:
Zamieszczone przez kali999
Nikt nie mówi, ja tylko doszedłem do słowa sztuka, bo był poruszony ten wątek. ;)
Piękne światło...
Czy to ręka osoby niepełnosprawnej?
do mnie tylko pierwsza
pozdrawiam
Chyba światło tak ją zniekształciło (albo autor). Jak patrzę na własną rękę tak wygiętą, to przedramię też nie jest monstrualnie grube.Cytat:
Pozdrawiam
Tak, moja :DCytat: