Dojdzie :) A jak nie dojdzie, to napiszę jutro z pracy, bo teraz muszę leciećCytat:
Zamieszczone przez witia1
Wersja do druku
Dojdzie :) A jak nie dojdzie, to napiszę jutro z pracy, bo teraz muszę leciećCytat:
Zamieszczone przez witia1
Eddie kup NIKONa D50 ze szkłem 18-70 i wcale nie będzie gorszy od olympusa E300 czy E500 oby nie z kitowym tamronem18-55. A wypnij się na OLkA jak nie dba o klienta. Stracili przez cwaniactwo najlepszego detalist FJ. Nie chcieli dawać sprzetu w komis i na odroczoną płatność co jest powszechne. Cwaniaczki skośnookie i nasze dziewczyny Polskie w Oly PL.
Gorszy??? :shock:Cytat:
Zamieszczone przez robin102
Nawet sprawdzając, czy taka wypowiedź zostanie skasowana trzeba zachować choć odrobinę Olympusowego patriotyzmu. :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez Andrzej100
Wszystkich niezadowolonych z obsługi, serwisu lub dostępności Olympusów w Polsce zapraszam do wyrażania swoich opinii (only english)na poniższym adresie. W lewym dolnym rogu strony jest link "Contact Us", klikamy i dajemy upust swoim żalom. :twisted:
http://www.olympus.co.jp/en/
Jak tak dalej pojdzie to Olympus skonczy jak Commodore...
też miewam czasami takie myśli, zwłaszcza że pod strzechą trzymam Amigę 1260@50... sentyment, to były czasy.
ale nie bój się, w innych krajach OLKA pełno w każdym sklepie, każda reklama w prasie podzielona jest na bloki: Canon, Nikon, OLEK i Minolta a OLYMPUS wykupuje wielkie, rozkładane reklamy E-System w prasie, np. Amateur Photographer...
tylko u nas taka padaka medialna; myślę że to się zmieni i Panas pociągnie marketingowo System 4/3 - jeśli będą go promować równie mocno co małpki ze stabilizacją.
p.s. w końcu Panas jest dla OLKA prawie jak rodzina...
jak rodzinna ? czy jak zło konieczne:)
Kto wie
Skoro za granicą nie ma problemu z dostępnością sprzętu Olka, to może należy w końcu zmienić nieudolnego dystrybutroa tej firmy w Polsce.
Swoja droga, ciekaw jestem czy to forum czytaja Panowie i Panie z Oly Polska. Chyba nie zalezy im na pensjach skoro nie dbaja o reklame i sprzedarz sprzetu. W koncu doczekamy sie smierci naturalnej tej firmy w Polsce tak jak to bylo i jest z markami AIWA, Hitachi, czy chocby przedstawiciela Suzuki Auto i wieloma innymi, ktorych sprzet jest bdb, ale calkowicie niedostepny na terenie Kaczolandu. Ale nikt Was (tu do Oly Polska) nie zmusza do pracy, jak nie chcecie, to ja z paroma osobami z przyjemnoscia zajme sie polityka firmy w Polsce, moze wtedy wreszcie cos sie zmieni.
andytown:
wiesz, można patrzeć różnie. ja tam lubię Panasa, bo Ich zabawki działają i są przemyślane (MATSUSHITA!!!). co ma powiedzieć biedny Pentax, którego oplata swoimi mackami Szajsung? w tym przypadku może się to faktycznie nie podobać...
dzemski:
taa, powiedz tylko kiedy składamy papiery na stołki specjalistów od E-System i negocjatorów warunków z FOTOWALETEM?
a może OLEK zatrudnia w Polsce tych samych fachowców, co VELBON? na te statywy czeka się miesiącami, bo ciągle coś... tyle czekam na DF-60, że aż mi biedny CX popękał od używania (serio...).
A wiesz, ze coraz powazniej to rozwazam? Z tego co widze, D50 mozna dostac bez bolu i z pocalowaniem w lapke. Roznica w cenie praktycznie zadna. Mozna powiedziec, ze to te same pieniadze. Czekam do konca tygodnia, jak sie sprzet nie pojawi w sprzedazy, to trzeba bedzie sie zdecydowac na innego producenta.Cytat:
Ja też przymierzam się do D50 :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
RadioErewan patriotyzmu u mnie dostatek , graniczącego z glupotą chyba , trzy olympusy w moim domu , nie licząc tych co były kiedyś dawniej. Powinienem być traktowany jak specjalny klient w Oly Polska.(co się raz nawet zdarzyło)
A nikon jak to Nikon robi dobre aparty , ale zdjęcia podobno najlepsze są z Canona.
he he he
Ja szukałem Zuiko 11-22.Ze drogi to norma ale zupełnie niedostępny trzeba czekać ok. miesiąca a niektóre e-sklepy mające w ofercie nawet nie raczą odpowiadać na telefony o e-mailach nie wspomnę.W efekcie już nie mam E1 i lampy...
Cud, cud, stał się chyba cud :shock:
Przed chwilą miałem telefon, że jutro będę miał mojego wymarzonego Olka (double kit+karta 1GB). Wygląda na to, że niedługo do Was (użytkowników Oly) dołączę :P
Gdzie? Skąd? Jak?Cytat:
Zamieszczone przez olympusart
Dawaj adres! :)
Nie chwal dnia przed zachodem słońca.
OLYMPUS POLSKA powinien sobie poprawić relacje z detalistami, to ONi przecież sprzedają te aparaty.
Tu jest pies pogrzebany w dystrybucji - wystarczy pogadać z ludźmi handlującymi aparatami , kontaktów z OLY POLSKA unikają jak diabeł święconej wody.
Mam kontakt z przedstawicielami OLY Polska, ale z dzialu mikroskopii i nie jest moze rozowo, ale czasem trafi sie czlowiek z ktorym naprawde mozna wiele zalatwic, wlacznie z wypozyczeniem sprzetu do testow. Ale ogolnie, wraz z szefem jestesmy zazenowani obsluga OLY Polska, jak rowniez firm takich jak Nikon, a o Leica nie wspomne, bo ta firma praktycznie w naszym kraju nie istnieje. Polak potrafi... polozyc kazda firme. Dziwi mnie tez sytuacja na rynku sprzetu medycznego. Nikon polozyl juz dawno laske na mikroskopy i wie ze najwiecej zarobi u medykow, za to OLY majac lepszy od Nikona sprzet nie potrafi w Polsce nic sprzedac.
Mamy jednak sentyment do Olkowych mikroskopow i je w pierwszej kolejnosci bierzemy pod uwage przy zakupie.
Gdzie? www.fotopanorama.plCytat:
Zamieszczone przez Eddie
Skąd? Olympus Polska
Jak? 3 tygodnie czekania od dnia zamówienia :x
Pochwaliłem i wyszło... Jak nie sraczka to przemarsz wojska, zakup w ogóle stanął pod wielkim znakiem zapytania, bez znaczenia już czy Olek, czy Nikon.Cytat:
Co do kontaktu sklepów z Olkiem, w jednym tylko usłyszałem, że są z firmą straszne kłopoty i wstawianie ich sprzętu po prostu się nie opłaca.
Fotopanorame odwiedzilem, to chyba jeden z nielicznych sklepow, do ktorych jeszcze nie zajrzalem ;)
Nie ma nic wspólnego z tą firmą, ale jak tak jedziemy nazwami na forum to słyszałem, że ta sieć sklepów RTV/AGD co ma "Mix" w nazwie ma teraz doskonałe układy z Olympus polska i może zaoferowac dobre ceny i całość oferty jaką ma Oly polska.
Nie wiem czy to prawda, ceny zaoferowali mi dobre i zamówiłem obiektyw. Teraz czekam na niego, ma być w przyszłym tygodniu, zobaczymy czy się wywiążą.
Cierpliwości panowie życzę.
Spóxniliście się z zakupem jak towar wszedzie leżał to teraz swoje odczekac musicie :lol:
no własnie wejście tych srebnych e-500 za 1999 zł w SE kicie.. sporo namieszało na rynku....
Na SE kita to ja bym uważał. Szkło 17,5-cośtam cośtam nie powinno nosić marki Zuiko.Cytat:
Zamieszczone przez andytown
Złośliwcze!Cytat:
Zamieszczone przez Magus
Czekaj, jeszcze się zemszczę za to :)
kupił ode mnie czlowiek przez allegro 14-45 , a używał dotąd 17-45 i mówił po kilku próbnych fotach , że róznica jest jak niebo i ziema na korzyść 14-45 oczywiście.
Pierwszy kontakt z E500 to było też spotkanie z 17,5-cośtam. Myślałem, że 500 zatopi Olka, bo on z tym szkłem działał jak małpka z przed 5 lat. Po zmianie szkiełka, okazało się, że to całkiem zacny aparat.Cytat:
Mam w końcu mój długo oczekiwany sprzęt: Olka E-500.
Pierwsze wrażenia są bardzo pozytywne chociaż na razie jestem trochę przerażony ilością dostępnych funkcji i ustawień :shock: . Pierwsze chwile posiadania sprzętu (tak długo oczekiwanego) dają sporo radości.
W nawiązaniu do czasu oczekiwania na aparat niedawno w internecie natknąłem się na stronę o samochodach Ferrari. Pomyślicie sobie co ma wspólnego Olympus i Ferrari :?: . Podając za autorami strony (polecam http://www.ferrari.zewpress.com/inde...&plik=historia) słowa Enzo Ferrari:
Samochód Ferrari jest jak piękna kobieta - zanim się go zdobędzie trzeba go zapragnąć
Podobnie jest z Olympusem :wink:
znaczy się - im więcej olek sprzeda zestawów 17-45 tym łatwiej będzie sprzedać w dobrej cenie 14-45:)
a pytanie jak ten 17-45 ma się do 18-55.... bo stestów widziałem ze podobnie jak one mają mydełko po bokach i w miarę ostry środek....
Niestety Olek tym obiektywem dorównał do reszty... niestety w dół:(
powiedzcie, jak można do DSLR'a dodawać takie badziewie w kicie... "blurowaty szeroki kąt" od 34 mm, parodia.
Ostatnio z nudów oglądałem przez chwilę program telewizji czeskiej. Pech a może szczęście chciało że akurat trafiłem na dwie reklamy Olympusa(aparatów cyfrowych). były to reklamy sponsorujące dany program w TV. A u Nas ?
a u nas klienta ma się w *****... pensja marketingowca (kilka tyśków) przecież i tak się należy a że sprzętu nie można dostać w prosty sposób - widocznie niektórym to wisi.
myślę, że Panas pociągnie system marketingowo. swoje małpki reklamują jak dzicy, więc pierwsze lustro też nie przejdzie bez echa.
Pazerni są po prostu skośnoocy kolesie i na amatorach chcą wielka kasę zrobić.
Ha, jutro przyjeżdża mój E-500. Od zamówienia nawet tydzień nie minął :)))
Witajcie,
JUż wcześniej o tym pisałem, w Warszawie w Carefourze na Targówku jest sklep foto - nie wiem jak się nazywa, ale ten około Empiku - tam jest bardzo dużo sprzętu Olympusa.
W weekend był: e300, e500, e1, kilka niezłych obiektywów (7-14, 50) i troszkę osprzętu
Warto tam wejść
Dodatkowo w EURO AGD są e500 czarny i srebrny
Paweł
Sklep się nazywa Fotokonsorcjum, rozmawiałem z nimi kilka razy. U nich też dokonałem obmacania trzech interesujących mnie puszek.Cytat:
Zamieszczone przez macpawel
Na pewno mieli E-1 z 14-54, mieli też E-500 z jednym szkłem (nie pamiętam którym).
Z doublekitem E-500 mieli mieć chyba w tym tygodniu, ale sami nie byli pewni czy na pewno dotrze. W każdym razie, sklep jest porządny, a obsługa chętna do udzielania informacji.
czy E-500 mają tam pod dostatkiem czy trzeba dłużej czekać?Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
Ja E-500 ściągałem poprzez zwykły sklep komputerowy z miejscowości w której pracuję. Nawet nie wiedieli, że taki aparat istnieje i był to najdroższy sprzęt foto jaki sprowadzli. Dlaczego u nich - ponieważ zaopatruję firmę w sprzęt komputerowy u nich oraz dlatego, że zrobili mi atrakcyjną cenę. O możliwość sprowadzenia zapytałem u nich przypadkowo, gdzy zamawiałem pamięci ram do kompów.
Może to jest jakaś podpowiedź?
A co do macania, to E-500 występuje najczęściej w Media Markt lub Saturnie, niestety w nienajlepszych cenach.
Pozdrawiam
Ino drogi, zdecydowanie za drogi - do pomacania rzeczywiście ok.Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
Niestety, Fotokonsorcjum tani nie jest. Przynajmniej facet tam jest szczery, mowi krotko: Utrzymanie tego sklepu tutaj kosztuje.
Moj E-500 przyjechal dzisiaj z cyfrowe.pl po zaledwie tygodniu oczekiwania. Poszlo szybko, gladko i bez problemow.