body e300 znowu nawala ;(
ale mam dola :cry: :cry: :cry: znowu mi nawala aparat :? (a przeciez tak o niego dbam)
Od czasu kiedy mam ZD 14-54mm to praktycznie nie zmienialem obiektywu i wszystko gralo. Wczoraj podczas sesji postanowilem ze zmienie obiektyw na ZD 35mm macro (malo uzywany, jak nowy) no i po wlaczeniu body aparat 'nie widzi' obiektywu. Nie moge ustawic przeslony (body zachowuje sie tak samo jakby je wlaczyc bez podlaczonego obiektywu). Czyli dokladnie mam ten sam problem co kiedys. Zreszta po podczepieniu z powrotem ZD14-45 tez go nie widzial - czyli blad wybitnie tkwi po stronie body!
Jestem zalamany bo mam nie mala szklarnie olympusa. Na wiosne pewnie dopiero zaczalbym zmieniac obiektywy w plenerze no i nawet o slubach na ktorych mam focic nie wspomne :( Gwarancja mi sie konczy jakos w kwietniu...
co myslicie wyslac znowu do serwisu? (pewnie w najlepszym wypadku przeczyszcza mi styki i znowu bede mial problemy po jakims czasie) :(
Re: body e300 znowu nawala ;(
Cytat:
Zamieszczone przez Jeronimo
ale mam dola :cry: :cry: :cry: znowu mi nawala aparat :? (a przeciez tak o niego dbam) [...]
A przeczyściłeś styki na obiektywach i na korpusie? Jak to nie pomoże to lepiej serwis. Do czyszczenia polecam izopropanol (występuje w handlu także pod nazwą IPA) lub etanol - tylko czysty (np. spirytus rektyfikowany), nie żaden denaturat, po którym zostają osady.