Cytat:
Zamieszczone przez KaarooL
nie liczyłbym na szybkie pozbywanie się E-1. jakoś do dziś ludzie focą E-10 i E-20 i nigdy nie widziałem masowego wysypu tychże sprzętów, które E-1 deklasuje...
napisz nam czego (może poza kilkoma MPIX - zależnie od potrzeb) brakuje E-1? chętnie poczytamy, tak z ciekawości. po Twoim tekście widzę jak wiele miałeś aparatów i jaką wiedzę posiadasz...
Kaarool, własciwie powyżej poprzednicy powiedzieli wszystko w temacie E-1 ale skoro twierdzisz, że posiadam wiedzę, to moja wrodzona skromność nie pozwala mi nie wypowiedzieć się i nie zaspokoić Twojej ciekawości :wink:
a więc do rzeczy - po pierwsze nie porównywałbym e-1 do e-10/e-20. Zostawmy E-10/E-20 historii ponieważ to są różne aparaty a ja nie rozglądam się za zaawansowanym kompaktem. Ludzie do dziś robią zdjęcia Zenitem i żyją (ja jestem takim cudownym przypadkiem :wink: )
Czego brakuje mi w E-1:
- wbudowanej lampy błyskowej
- pełnego automatu dla robienia zdjęć (ja lubię się bawić w ustawienia, a ona nie koniecznie)
- tych kilku mpix nie mogę nie pominąć
- za wadę uważam wagę tego aparatu
Co nie przeszkadza mi w E-500:
- brak szczelności - a reszta to same zalety :)
Co do sprzedaży obiektywu 14-45 to myślę, że za jakiś czas cena spadnie na body e-500 tak, że będzie się opłacało kupić samo body od E-500 i do tego obiektyw na rynku wtórnym. A chwila dla mnie to kwestia najbliższego roku...