W aparaty się inwestuje i zawsze traci,w czasach cyfry zdecydowanie szybko.Co się martwicie,kupować i cieszyć się.Życie jest krótkie.
Cześć.Ch.
Wersja do druku
W aparaty się inwestuje i zawsze traci,w czasach cyfry zdecydowanie szybko.Co się martwicie,kupować i cieszyć się.Życie jest krótkie.
Cześć.Ch.
Nie zawsze , mój analogowy Nikon F5 posiadam 6 lat - dalej spełnia funkcje i trzyma cene.
Szkła do 4/3 miały być tanie są jak widać droższe niż odpowiedniki w nikonie czy canonie.
ZUIKO tanie nie są, ale jakość wspaniała. Myslę, że ta jakość w Canonie kosztuje dużo więcej (o Nikona szkłach się nie wypowiem bo nie używałem).
Azazel-wcale nie są droższe.Porównaj szkła macro 100mm wszystkich systemów do ceny 50mm macro Oliego.Lub ceny lepszych zoomów-jasnych i dobrych są droższe od cen szkieł do 4/3.
cześć.Ch.
Kolego droższe mam na myśli :
ED 14-35mm f2.0 --- $3000
ED 35-100mm f2.0 --- $3600
ED 90-250mm f2.8 --- $6000
Zarówno Nikkon i Canon są tańsi o niemal 50% - więc to sporo a miało być odwrotnie.
Cytat:
Zamieszczone przez Azazel
:) czemu podniecacie sie tak nieoficjalnymi cenami? jak wejda do sprzedazy to wtedy mozna pogadac :wink: mysle ze tak duza firma jak Olympus nie zatrudnia marketingowcow-baranow i ma jakis sensowny plan :)
Pewnie wszyscy mamy taką nadzieje - póki co nie widać tego na półkach sklepowych oglądając ceny systemy 4/3.
Jak wyciekły plotki o 5d też nie dawano wiary - sprawdziły się w 100% , cena puszki , nowej L 28-70 oraz flesza 430.
Oczywiście jak będzie na prawdę dowiemy się po oficjalnej premierze szkieł - co do tego nikt pewnie wątpliwości nie ma.
A ja wiem na pewno, że armata 2/35-100 będzie w polskich sklepach kosztować ponad 10tys złotych!!! Może ktoś chce się ze mną założyć?????:)
polskie slklepy to zupełnie porażka...