A ja w tym wypadku bardziej skłaniałabym się ku oryginałowi.
Wersja do druku
A ja w tym wypadku bardziej skłaniałabym się ku oryginałowi.
MNie się też bardziej podobają oryginały. Te dwa ostatnie są fajne właśnie przez to, że takie nieoczywiste i trochę bure. Do grzybka też nie mam zastrzeżeń. Mniam.
Jeśli już wszyscy głosują to i ja za oryginałem. :)
Przeglądając stary album z Angli chciałbym pokazać 2 fotki Londynu w nocy szkoda że nie miałem statywu i obecnej lustrzanki. Kadry mogłem ustawić tylko tak jak parapet bądź barierka była ustawiona.
Fajne nocne ale na pierwszym obciąłbym brzeg na dole. Na drugim, trochę mi przeszkadza ten pomost(?) w LD.
no no, ostatnia seria MSZ bardzo udana :)
Fotki były robione Fuji S5700 który ma złą niby sławę ale ja uważam że był to bardzo dobry aparat. Helmuth jakby był statyw to na pewno kadry byłyby udane
Pewnie nie potrzeba byłoby tych operacji gdybyś stanął bliżej wody (jeśli się dało). Tak na szybko, na pewno da się lepiej.
No teraz się duzo lepiej prezentują. Ja bym jeszcze wystemplowala tą dziwną rysę w GP na jedynce :wink:
Super dzięki.
To jest warsztat... kazdemu zdjeciu Helmuth nada odpowiedni wyraz..!
No to trzeba było przenieść poręcz bliżej wody :mrgreen:
To już nie umieściłbym tutaj tego zdjęcia po tym incydencie.:wink:
Dodaje nowe fotki które zrobiłem w Anglii. Proszę komentarze:esystem:
Trochę krzywo (wpadnie helmuth i wyprostuje:grin:) drugie mogłoby zostać ale chyba trzeba zrobić raz jeszcze.
1:shock:??
2no nie wiem może ze statywem i zamkniętą przysłoną było by lepiej
Faktycznie jest krzywo ale nic nie będę prostował :-P
Przede wszystkim, jest za jasno. Oba zdjęcia prześwietlone. Jest noc, nie musi być jasno :wink:
Na pierwszym, dodatkowo kadr nienajlepszy- lampa centralnie a obcięte obiekty z prawej strony.
PS
Obiektyw po tym zdjęciu jeszcze działa?
Ostatnio trochę go chwyciło przy - 17C ale działa. Wieczorem zapodam fotki robione w dzień.
Teraz fotki w dzień:
Sorry za post pod postem ale są złe ? Że je przemilczyliście ?
Anglia3 - więcej mostu, mniej z prawej strony. Pewnie jak wpadnie Helmuth to poprostuje co trzeba ;)
Anglia4 - fajne, ale jakby brakowało góry - nie jest zamknięta kompozycja. BW dobrze zrobione.
MeWash napisał dobrze :) Trochę poucinane
Teraz pokażę moją pierwszą panoramę i inne zdjęcie.
A panoramka i Anglia 5 ?
Ostenda 1 - takie troche.. no.. nieciekawe w sumie no :roll: I z deczka przygaszone. Tez mis ie czasami takie zdarzaja (na szczescie coraz rzadziej). Rozswietlic by je przydalo sie. Jak masz RAWa to daj przed wywolaniem troche +EV (0.6 moze).
Thomasso
Nie wiedziałam, co mi nie pasuje w panoramie i już wiem. Poziom. Woda w środkowej części, tam gdzie są statki, przelewa się wyraźnie w prawo. Siłą rzeczy reszta wody też.
Z kolei most i Ostendę trzeba wyprostować do pionu, moim zdaniem do prostowania to, co jest na pierwszym planie. Czyli ta chałupka i filar, a w Ostendzie - pierwsza krawędź budynku.
Co do kolorów - są jakieś bardzo przygaszone, może troszkę je ożywić? Nie będą takie smutne.