24a chyba sie troche rypnales z wywolywaniem, tzn wszytko syper tylko za malo kontrastu, i jakby ucielo kawalek z krzwej od striony czerni.
Wersja do druku
24a chyba sie troche rypnales z wywolywaniem, tzn wszytko syper tylko za malo kontrastu, i jakby ucielo kawalek z krzwej od striony czerni.
Witam, dzięki za oceny i uwagi.
Z wywołaniem jeszcze eksperymentuję i nie mam jakiejś stałej metody i stylu.
Dziś wrzucam kolejne zdjęcia do oceny z pierwszego wiosennego wypadu w plener. I zabawy z 14-54 :)
25.
Załącznik 31007
26.
Załącznik 31008
28.
Załącznik 31009
28 bardzo mi podchodzi.
Mi także z zaprezentowanych 28 się podoba:)
Jak dla mnie rowniez 28.
tak 28!
Z zabiej perspektywy najlepsze, czyli 28.:grin:
Dla mnie też 28 rządzi, świetne kolory, klimat i mina modelki.
Cieszy mnie że ten kolor wszystkim odpowiada. Chyba najlepiej w obróbce wchodziło.Czyli rozumiem że dwa pozostałe nie za bardzo?? Kolor, kadr??
Bardzo fajnie fotografujesz dzieciaki. Te zdjęcia sa takie spontaniczne pełne zycia i naturalne, ze wywołują uśmiech. Z ostatniej trójki to także jestem za 28 ponieważ i modelka ładnie wyszła, poza ciekawa jak i to co wokół niej. W tym kadrze wszystko sie zgrało. W dwóch poprzednich to brzoza jakaś bez wyrazu i usmiech modelki tego nie zmieni, a pierwsze tam z pozą jakos nie wyszło a przy tym jasna góra zdjecia zbyt przytłacza.
Dziś troche z inne beczki. Żeby nie zakładać nowego wątku, wrzucam kolejne portrety. tyle, że...kotki :wink:. Prosze o ocenę zwłaszcza mojej obróbki , bo z kadrowaniem i nieucinaniem uszów trochę mam problem - cięzko trafić kicie, bo jest bardzo płochliwa.
29.
Załącznik 31843
30.
Załącznik 31844
31.
Załącznik 31845
32.
Załącznik 31846
Kociej modelki nikt nie ocenia :-P, w takim razie wrzucam 3 zdjęcia z sesji z Patrycją.
34.
Załącznik 33290
35.
Załącznik 33291
36.
Załącznik 33292
pozdrawiam i czekam na oceny
34 oraz 36 jak dla mnie...
Chociaz nie mam bladego pojecia o portretach, to jednak kierujac sie tylko i wylacznie wlasnym gustem i instynktem powiem, ze najprzyjemniejsze dla oka wg. mnie jest ostatnie.
Na pierwszym nie podoba mi sie poza modelki i jakis dziwny niezbyt korzystny dla niej wyraz twarzy, na drugim tez nie bardzo.
Natomiast na ostatnim ladna poza i spojzenie dziewczyny.
O innych szczeglach niech sie wypowiedza spece w tej dziedzinie :wink:
36 w kolorze była by bardzo sympatyczna. We wszystkich brakuje jednak ostrości, no ale to chyba kwestia szkła bardziej niż jakaś Twoja wina.
Portrety z pierwszej strony zdecydowanie za ciemne, za dużo cieni i zdecydowanie ciaśniej kadrować
36 najładniesze i najsympatyczniejsze.