Wszystko wliczone w cenę telewizora. Jeśli chcesz sobie wnieść samemu, to możesz kupić taki telewizor w internecie za 15% taniej - to jest dopiero Ameryka, Panie ;)
Wersja do druku
serio mówię, to plazma była, więc do trabanta nie wsadzę,
przywieźli sami, wnieśli na drugie piętro, rozpakowali,
postawili gdzie trzeba, sprawdzili czy wszytsko ok,
pieczątka z kieszeni mundurka na gwarancji, fakturze
i z podziękowaniami wyszli na wstecznym do ładnego busika
wracaj do polski, krzyżaków wyprzedziliśmy jak widzisz:grin:
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
no ja miałem w sklepie cenę z netu:grin:
to było 12% taniej niż na półce w promocji:-P
Maniek, staż masz krótki... Mirek ciągnie z Ciebie łacha a Ty dajesz się wkręcać..
Maniek74-nie obrazaj innych uzerow.To nie jest mile widziane.
Szukasz taty?
A gdzie ja Cię obraziłem?
Brniesz chłopie.
Dyskusje z Mirkiem nt jak może wyglądać kupowanie i pozycja klienta "tam" a jak "tu"- nawet jeśli Mirek trochę przesadzał, niezmiennie kończyły sie jednym wnioskiem: jako klienci siedzimy jeszcze na wysokim i klującym drzewie.
A dumy z tego, ze Panowie z Euro wnieśli Ci i zainstalowali TV w ogóle nie rozumiem. Tam mają taka usługę i tyle.
epicure-polecam transport i wnoszenie np 42" plazmy "własnym transportem".
Witam
Widzę, że temat się rozwinął, ale nie zmienia to faktu, że czekam nadal na zamówiony towar już ponad dziesięć dni, (polecane Fotozakupy). Po raz kolejny dzwoniłem „towar ma być jutro, bo sprowadzają z za granicy” a ja wiem, że to kłamstwo, bo jest w polskim magazynie ( do przedstawicielstwa Olympusa mam 5 km. ale nie prowadzą tam sprzedaży detalicznej). Teraz już wiem, że popełniłem błąd.
Witam, jeszcze jestem świeżak, skupiam się na czytaniu póki co :) głosu raczej nie zabieram w dyskusjach, ale myślę że przyjdzie na to czas, stąd moja prośba jak moje pytanie jest w złym miejscu to proszę o przeniesienie bądz skasowanie. Czy ktoś z użytkowników sprowadzał sprzęt z USA, pewnie tak, bo czytałem sporo postów o tym. Ja chciałbym sprowadzić sobie obiektyw przez kumpla mieszkającego w stanach właśnie, wiem że płaci się cło i vat, chciałbym to ominąć, bo tylko w takim wypadku kupno z za oceany jest wyraźnie opłacalne i moje pytanie jest następujące, co sądzicie o takiej opcji: wysyłam przelew do kolegi, on zamawia i kupuje mi obiektyw na swój adres, wysyła do mnie w klasycznej paczce (wartościowej, czy ubezpieczonej) bez papierów, a listem gwarancję, czy ktoś z Was tak próbował? Proszę o opinię, ewentualnie sugestie, bo może się okazać że mój pomysł jest chybiony, dziękuję.
Witaj namuf.
Ja prawie rok temu zakupiłem swoją 510 z dwoma kitamia w USA. Problem cła itd był rozwiązany poprzez przywiezienie aparatu przez znajomą starszą panią, która właśnie wtedy się wybierała do Polski. Podczas odprawy mówiła, że to jej aparat więc cła jej nie mogli policzyć (ma podwójne obywatelstwo).
Pudełka nie mam, bo mi było niepotrzebne. Mam za to wszystkie instrukcje itd, natomiast gwarancji i dowodu zakupu nie miałem. Osoby dokonujące zakupu tego aparatu dla mnie mieli mi to wysłać ale jak się okazało, że chcę puszkę do serwisu wysłać to nie mogli tego znaleźć u siebie, jednakże jeden mail do sklepu w którym były robione zakupy (broadwayphoto.com) i po godzinie miałem już pdf z dowodem zakupu który jest wymagany do naprawy gwarancyjnej. Różnicą jest okres gwarancyjny, na sprzęt z USA będziesz miał jedynie rok.
PS. Nie zadawaj pytań w wątku powitań, służy on do przywitania się nowych userów i powitania ich przez tych już będących w klubie.
Sprawdziłem tego Fotojokera i przepłaciliście Panowie.
Aktualna cena za 70-300 wynosi 1 293,00 i jeszcze cashback jest :wink:
Dzięki za wskazówki kowalikster, a co do ps. to jesteśmy w wątku "co kupić" a nie w powitaniach :) pozdrawiam i proszę forumowiczów o opinię na temat mojego pomysłu na sprowadzenie obiektywu z hameryki :)
Oj to coś mi się pomyliło, pewno dlatego że miałem otwarte powitania gdzie też był Twój post.
Dlatego bierze się płatne przy odbiorze. Jak się okaże, że nie ma na magazynie, to po kilku dniach można zerwać zamówienie i zamówić gdzie indziej bez wykłócania się o kasę.
Ja zawsze byłem zadowolony z Fotozakupów, o czym nie raz pisałem. Byłem. Od piątku wysłane dwa maile z prostym pytaniem i cisza. Zero reakcji. Przez telefon zostałem zbyty. Jako stały klient nie jestem zadowolony :/ Szkoda... ale są w końcu inne sklepy.
Też bym uwierzył, gdyby mi powiedzieli, po prostu nigdy nie pytam, tylko zamawiam. Sklep gdzie kupiłem 9-18 sam zadzwonił do mnie z informacją, że teraz nie mają i będą mieć dopiero w piątek, wydali się mili, zobaczę co z tego wyniknie. ;)
Czy cashback jest na każde nowe szkło objęte promocja?
czy to musi być jakaś specjalna seria ?
W sensie: na fotozakupach piszą, że dane szkła są objęte cashbackiem.. W innych nic o tym nie piszą, a cena potrafi być niższa.. Czy to oznacza że dane szkło nie kwalifikuje się do tego programu?
Pozdr,
Przemek
Nie na każde tylko na te podane niżej:
Oferowane w promocji obiektywy ZUIKO DIGITAL najwyższej klasy profesjonalnej*
ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm 1:4.0 (14-28mm) zwrot gotówki 350 zł
ZUIKO DIGITAL ED 14-35mm 1:2.0 SWD (28-70mm) zwrot gotówki 450 zł
ZUIKO DIGITAL ED 35-100mm 1:2.0 (70-200mm) zwrot gotówki 500 zł
ZUIKO DIGITAL ED 150mm 1:2.0 (300mm) zwrot gotówki 500 zł
Oferowane w promocji obiektywy ZUIKO DIGITAL klasy profesjonalnej*
ZUIKO DIGITAL ED 8mm Rybie oko 1:3.5 (16mm) zwrot gotówki 200 zł
ZUIKO DIGITAL ED 50-200mm 1:2.8-3.5 (100-400mm) zwrot gotówki 290 zł
Oferowane w promocji obiektywy ZUIKO DIGITAL *
ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm 1:4.0-5.6 (18-36mm) zwrot gotówki 200 zł
ZUIKO DIGITAL ED 70-300mm 1:4.0-5.6 (140-600mm) zwrot gotówki 120 zł
ZUIKO DIGITAL ED 18-180mm 1:3.5-6.3 (36-360mm) zwrot gotówki 160 zł
ZUIKO DIGITAL 35mm Makro 1:3.5 (70mm) zwrot gotówki 120 zł
Oferowany w promocji telekonwerter ZUIKO DIGITAL *
Telekonwerter ZUIKO DIGITAL 2.0x EC-20 zwrot gotówki 160 zł
Jeszcze jedno pytanie ;)
Powinienem wyciąć kod kreskowy, tylko który =)
Na opakowaniu są dwa =)
O, dziękuje =)