Paskudne kadry, ciemno, oczu nie widać, ostrość nie zawsze widac. Cudowny telefon.
Wersja do druku
Paskudne kadry, ciemno, oczu nie widać, ostrość nie zawsze widac. Cudowny telefon.
E tam grizzu, nie przesadzajcie obywatelu :) Q23 jest fajne, MZ do zrobienia. Mnie się podoba, trochę bym je sPSuł, za pozwoleniem autora i będzie całkiem, całkiem. Kolego Forever, próbujcie dalej :)
taki był zamiar żeby oczu nie było widać :) ...ale on ostry :D
Q23 podoba mi się najbardziej.Tylko czemu modelka ma taka minę? Niezdecydowaną - jakby chciała się uśmiechąć a wyszedł grymas :wink: Ale sam zamysł kadru i światło mi pasuje. Jest miękko, fajnie i to mi się podoba.
Q24 jednak trochę za ciemno, a Q25 nie przemawia do mnie.
następny pod nożyk :)
Nie wiem po co nasze uwagi, nie korzystasz z nich.
Ciemno, niepotrzebne BW i kadr nijaki.
Po małej przerwie coś nowego 2 portrety 2kwiatki :) Będę szedł za waszą radą skupię się na portretach ale przy okazji coś pstryknę innego :)
Aż tak źle że cisza :D:-P
4 x nie
dokładam jeszcze jedno :)
za ciasno z lewej:)
q31 jakiś dziwny zafarb niebieski...
Daniello taki był zamierzony efekt :)
Sam jestem początkujący, ale może się wypowiem.
Jak dla mnie z portretów ciekawe są q14 (klimat rulez) oraz q22, reszta jakaś nijaka, pomimo że modelka, jak to mówią, z potencjałem :wink:
Z małymi uwagami q28 (lubię takie zieloności, ale przyciął bym wrzucając kwiatek w lewy górny mocny punkt, poza tym trochę za jasno - daje po oczach) oraz q29 (brakuje mi światła na modelce, za szeroki kadr) no i q32 (tu znów za wąsko).
Kaczuszka :)
Przez układ w kadrze odbić na tafli wody mam wrażenie, że kaczuszka płynie do góry.;)
Ło boże Forever no już przecież wiesz to co napisze...
kadr jest za ciasny z każdej strony a już z lewej za bardzo- jak kaczuszka płynie do przodu to trzeba dać jej troszkę miejsca żeby miała gdzie.... ogólnie sympatyczna kaczuszka- może troszkę przeostrzona.....
Co do portretów się nie wypowiadam bo się nie znam. Mogę napisać tylko że mi się podobają. Tylko nie wiem czy dziewczyna bardziej czy kadr....
Ogólnie jest coraz lepiej. Pozdrawiam:grin:
Podobałby mi się q29 nawet bardzo gdybyś kadrował inaczej. Wyciął przepaloną górę i ciął w połowie ud. Może na początek ustaw sobie skrajny punkt AF :-?
Wygląda, że idziesz w dobrym kierunku.
Pozdrawiam
q22 MZ fajne, a w q24 dałabym modelce czarną bluzkę i zrobiła tak, by trochę więcej oczu było widać. Ale to tylko takie moje pomysły :).
pomysł z dziewczyną jak najbardziej- fotogeniczna modelka, podoba mi się tło- ale za mało miejsca z lewej :-)
Dziś próbowałem zrobić bańki a i kotek się przytrafił :)
Szkoda, że kadr z kotkiem jest tak ucięty. Sprawia wrażenie przypadkowego, niedopracowanego, bo nad kotem miałeś dużo miejsca, wystarczyło obniżyć lekko aparat.
Baniek nie próbowałam jeszcze fotografować, nie wiem, czy to trudne, czy łatwe, ale z tych dwóch zdjęć bardziej podobają mi się na drugim, bo po pierwsze jest ich więcej, a po drugie to tło, które skądinąd nie jest najpiękniejsze ;), przez b&w nie rzuca się tak w oczy. Ale tak same na zdjęciu... no nie wiem, pusto trochę, nie zatrzymują chyba na dłużej...a gdyby Twoja modelka była na zdjęciu, uchwycona w chwili wydmuchiwania takiej bańki? :roll: Wiesz, dwie pieczenie; i bańki i portret ;)
(Czyli prawie tak, jak na q33, z Twoim auto w bańce :))
mam taką fote :) tylko nie wiem czy się spodoba:)
Jak nie wstawisz, to się nie dowiesz ;)
A nawet jeśli się nie spodoba, to może dowiesz się, co poprawić, żeby było lepiej następnym razem. :)
Podoba mi się Q33 :-) fajny pomysł.
Wydaje mi się że cały urok polega na ich kolorze, dlatego B&W nie bardzo mi się widzi. Ale skoro miałeś taką fantazję, czemu nie ;-)
Q34 też mi się bardzo podoba jednak ja bym wykadrował inaczej tak, aby było mniej centralnie , uciąć pozostałe bąble aby dać głównemu motywowi więcej przestrzeni.... ogólnie pobawić się kolorami w psie--- zdjęcie z dużym potencjałem -- nadać tajemniczości. Ja bym widział to tak (chyba, że przegiąłem:))
Załącznik 23966
Pozdrawiam
Super :) Podoba mi się ta wersja :)
---------------------------------
Co do tamtego to się nie zgodzę :) na tamtym zdjęciu miał być taki efekt to nie znaczy że nie jest to źle, jednym się podoba innym mniej więc gdy następnym razem będę coś takiego robił to popracuje nad niebieskim zgodnie z radami :)
Agulka proszę :)
q36 fajnie kontrastuje, ale po chwili oglądania jednak stwierdzam że chyba zbyt mocno.
Bardzo fajny efekt odbicia lustrzanego jest na q36, i ta fota mi się najbardziej podoba z tych 3 ostatnich.
Sorki za wbitkę, bo chyba wstawka dla Agulki była ;)
Dla agulki 37 jest :P
No to się udało, że o nim nie wspominałem.
Zdjęcia są dla wszystkich :D
Zamieszczam fotki z ostatniego wypadu nad jezioro, 2 portrety moich towarzyszy wędkarzy i musztarda inaczej :)
Dziwnie je pokolorowałeś, na 3 brakuje ostrosci i kadry na nie - poprzednia seria duużo lepsza. Pozdrawiam
37 jest ok, moim zdaniem. Chyba najbardziej mi się podoba z tych bąbelkowych :)
A z ostatniej wrzutki to mam zdanie podobne do zdania iszi'ego. Kolory są dziwne. 3 jest nieostre. Kadrowo co do portretów to nie za bardzo się znam, ale ostatnie zdecydowanie mi nie pasuje - jakoś tak chyba za daleko, za szeroko, za centralnie (:roll:) A na 39 wydaje mi się, że ostrość spadła Ci z oczu na nos. Nie jestem też do końca pewna, ale chyba wolałabym widzieć ten ucięty kawałek kołnierza kurtki.
Portrecik (robiony z wybitym palcem :D)
Ja wiem, że ten zafarb zamierzony :wink:... ale tak nieśmiało zapytam: czy można by zobaczyć to zdjęcie w innej obróbce?... w takiej... no nie wiem, jak to nazwać.. mniej inwazyjnej? ;)