Sesja z Martą na zbiorniku wodnym z początku XX wieku :)
28.
29.
Wersja do druku
Sesja z Martą na zbiorniku wodnym z początku XX wieku :)
28.
29.
Nie spać, oceniać i komentować:) bo nie wiem czy dalej iść w tym kierunku, czy coś drastycznie zmieniać.
a może taki eksperyment z kolorami? Agata:
30.
Gdyby nie włosy na twarzy na pierwszym zdjeciu, to by było chyba w miarę ok. Tak mi się wydaje, że chcesz pokazać na zdjeciu modelkę, ale jednocześnie wcale nie chcesz;) (takie pierwsze wrażenie z tych 3 zdjęć)
PS. Jeśli zachęciłeś tytułem "Sesja z Martą na zbiorniku wodnym z początku XX wieku"
to czy nie warto pokazać Marty i tego zbiornika wodnego z początku XX wieku? ;)
opis ze zbiornikiem specjalnie:) na dniach pewnie zamieszczę zdjęcie samego zbiornika, jeżeli będę miał siły by dojść do niego.
Cześć wojciech_gd,
Przejrzałem sobie cały wątek i znalazłem dużo ciekawych zdjęć. Naprawdę wiele mi się podoba - twoje industrialne poszukiwania - bardzo przypadły mi do gustu.
Z tych ostatnich - Efekty sesji z Agatą - no niestety jestem na nie. Pomysły były, ale realizacji troszkę zabrakło.
Marta na zbiorniku wodnym z początku XX wieku- muszę przyznać, ze to niezwykle cenna informacja, i zbiornik - fantastycznie przedstawiony ;)
ale, wracając do zdjęć: BW mi się podoba, trochę prawe oko jakby odsłonić (post factum ;) ) Kolor - bardzo ciepłe w barwach, ale kadr mało ciekawy.
30stka - tez mi osobiście kadr nie pasuje, a co do kolorów - to nie rozumiem, brakuje przecież ich, mamy tylko oko i trochę włosów, za bardzo wypalone wokół. Mam kiepski monitor, ale dodatkowo dostrzegam też jakieś 'ciurczenie' pionowe .. nie wiem, co to jest.
Powiesz?
pozdrawiam,
Dobrze, to będę zamieszczał więcej w klimatach opuszczonych miejsc:)
Ostatnie zdjęcie to nałożenie na siebie dwóch fotografii, przez to taki wg mnie ciekawy kolorystycznie wyszedł efekt - zmniejszyłem tylko jego widoczność, ale i tak te paski po boku się przebijają lekko. Ale skoro jednak to nei to, to na pewien czas odpuszczę sobie takie eksperymenty:)
Dzięki za opinie!
A teraz panorama z 3ch zdjęć - to zdjęcie wymagało pewnego poświęcenia, do którego w sumie Marta mnie namówiła - w czasie jego robienia stałem po pas w zimnej wodzie stresując się, aby nie potknąć się o liczne kamienie w matnej wodzie :) mam nadzieję, że efekt się spodoba:)
30.
mnie sie podoba :cool: .. warto było, fajny pomysł i realizacja
Dzięki:) podobny stres związany z wodą miałem, gdy robiłem zdjęcia podczas powodzi w Gdańsku. Przechodząc ulicami po kolana w wodzie, nagle trafiłem w dziurę i zanurkowałem po pas do wody. Na szczęście w porę aparat uniosłem do góry, tak że nie zaliczył kąpieli:) Za to wszystkie dokumenty i komórka nie miały tyle szczęścia.
Mnie się podoba kadr (prawie :wink:) i pomysł z tłem poza GO. Mam jednak zastrzeżenia do dołu- trochę ciasno, aż modelce niewygodnie siedzieć :-P. Szkoda, że światło nie dopisało. Przydałoby się trochę słońca na modelce :grin:
Heh, dzięki Helmuth. czyli mam narażać dalej olka i wejść głębiej w wodę?:)
pewnie powtórzę to zdjęcie, kiedy światła będzie więcej - wtedy akurat nad rzeką wisiała mgła i zbliżał sie zachód.
A to wcześniej wspomniana powódź w Gdańsku, przez którą moja komórka zażyła kąpieli i do dzisiaj nie działa poprawnie :/
31.
32.
33.
34.
Coś nie rozpieszczacie komentarzami;]
Może ta seria zainteresuje - trochę industrialu:
35.
36.
37.
34 i 35 Fajne podobają mi się :) a ostatnie to chyba jakieś zabytki te butelki :P
Tak, butelki już zabytkowe:) ciekawe rzeczy można czasem odnaleźć z opuszczonych miejscach:)
A teraz zmiana tematu i powrót do portretu:)
Czekam na krytykę:)
38.
heh nie wiem jaki je ocenić ale pomysłowe jest :)
Portret pomysłowy, akle kadr mnie nie przekonuje tym razem. Tnie zdjecie niefortunnie, brakuje góry gitary. Z jeden strony fajny pomysł z drugiej pokusiłbym sie o kilka wersji realizacji. Moze kadr dzielic na dwa?
Pozdrawiam:)
ciag dalszy sesji gitarowej:)
39.
Lepiej by chyba wygładała cała gitara, bo tak to mi tylko przeszkadza w odbiorze zdjęcia
Sesja z Martą podoba mi się
A z gitarą nie czuję za bardzo co Autor chciał przez to powiedzieć, po co ten gryf?
Jakbym nie popatrzył na poprzednie to bym nie wiedział co to jest to coś w środku kadru w ostatniej focie.
Może faktycznie powinno być widać cały gryf...hmmm...nie wiem, poczekam z powtórką na kolejne lato i zobaczę jak wyjdzie:) dzięki za komentarze!
Teraz efekt spotkania z Sylwią na terenie spalonej fabryki przetwórstwa mięsnego. Czekam na komentarze:)
40.
41.
42.
Podoba mi się 40 fajne kolory uzyskałeś :)
Dzięki:) a jak oceniacie kadrowanie? czegoś za dużo/za mało/nie ten kąt?
IMHO kadry :
40 najlepszy z prezentowanych dał bym mnie z prawej więcej z lewej
41 zdecydowanie za mało z prawej
42 nie wiem :)
Seria 'idąc w stronę światła' :) oraz 2 różne spojrzenia na rury.
43.
44.
45.
46.
47.
Fajna ta seria z rurami. Abstarkcyjnie, kontrastowo, kolorowo (mówię o rurach, tunele mniej).
Super miejsce :) gdzie to :)?
43 i 47 świetne. W tym pierwszym mogłeś uciąć z prawej byłoby proporcjonalnie i obrócić w lewo bo krzywo jest (44 też leci w prawo ale przez kadr mniej przeszkadza).
Pozdrawiam
Te podziemia; rury kojarzą mi się z ze scenografią do filmu sf - dobre
Dzięki za komentarze! :)
@bufetowa: lubię fotografować te rury:) cieszę się, że złomowcy jeszcze do nich nie dotarli!
@Forever_k3w: można by powiedzieć, że to centrum Trójmiasta:)
@iszi: 43 faktycznie zetnę, może w kwadrat nawet. Nie zauważyłem tej niesymetryczności:)
@robert1088: heh, niestety te lokalizacje nie mają wiele z s-f wspólnego, a z twardą rzeczywistością lat 40.
edit:
może tak?
uuuu, 47 to ma klimat :) Piła na maxa :)
Wyprostuj je :)będzie lepiej :) sama fota ok :)
Dzięki za opinie! Kiedyś wyprostuję albo pójdę i zrobię drugie podejście do tematu:)
Dalej zdjęcia eksploracyjne, lecz trochę mniej industrialne.
48.
49.
50.
51.
Zdjęcie 47 podobałoby mi sie w HDR:)
widze ze dziś dzień z "wielką orkiestrę swiątecznej pomocy"
Twoje miejscówki są super :) jakieś modelki w nie zabierz :)
Ostatnia seria fotki bardzo klimatyczne przez co chce się je oglądać :)
Mam nadzieję, że poniższa seria też będzie 'klimatyczna' i skomentujecie ją:)
Ponownie industrial, nietknięty edycją / poza zmniejszeniem i ostrzeniem /:
52.
53.
54.
55.