swietne skany - dzięki... tylko pozazdroscic wyprawy w takie daleki i egzotyczne miejsce... no i chyba odwagi ;) Pzdr.
Wersja do druku
swietne skany - dzięki... tylko pozazdroscic wyprawy w takie daleki i egzotyczne miejsce... no i chyba odwagi ;) Pzdr.
marekfe - to kiedy sie tam znow wybierasz??? Zdjecia swietne, POZDRAWIAM
Byłem dwa razy i narazie chyba nici. Cały mój czas pochłania moja 2,5 miesięczna córeczka Maja :D
Pozdrawiam.
1. Poruszenie na skutek śmiechu :D
2. W Mc'Donalds spotkajmy się
Ostatnimi czasy mało opinii się pojawia, ciekawe czemu? :)
1. Ujęcie z mostku na rzeczce w Krakowie (nazwy nie pamiętam) k/KrakChemii
2. Stokrotki pod Bramą Floriańską
3. Z wiaduktu na Bronowicach na ul. Armii Krajowej w stronę centrum
4. Taki oto kiedyś ujżałem wschód słońca z okna swojej łazienki (Suchedniów)
Za chaos tematyczny przepraszam
Ta rzeczka to Bialucha. Ostatnie swietne, nastroj jak z ballady mickiewiczoewj.
Zdecydowanie ostatnie mi się pobodoba :!: Pierwsze też ciekawe, tylko pytanie czy w rzeczywistości też było tak pomarańczowo. Stokrotki przedstawione w sposób niebanalny. Za to zdjęcie nr 3 wogóle mi się nie podoba, pewnie miał wyjść efekt smug świateł samochodów, ale chyba nie wyszło :wink: I zastanawia mnie ta dziwna plama w górnym prawym rogu, ufo jakieś czy co? :wink:
Pozdrawiam
Ostatnie rzadzi.... :)
ujęcie znad rzeczki rewelacyjne... podobnie jak wschód (warto wstawac dla takiego widoku) ;)
No więc fotki również z analoga także nie miałem wpływu na balans bieli. Taki kolor wyszedł od lamp ulicznych.Cytat:
Zamieszczone przez No-shadow Kick
Dziena plama to chyba kropla na obiektywie i taki refleks wyszedł od światła lampy.
Dzięki za opinie.
Pozdrawiam :)
C.D. wycieczek...
1. Widok na miasteczko, w którym się zatrzymaliśmy (ja i moja żonka)
2. Nie trzeba opisywać chyba
3. Znane każdemu geologowi miejsce - Pammukale
4. No i Kapadocja
5. Kapadocja c.d. - Niech ktoś zgadnie jak się nazywa ta dolina
6. Również z Kapadocji - 1szy plan moja żona Kasia
Poczulem sie , jakbym byl w Turcji :x
Ciekawy budynek :D I zdradź nam jak się nazywa ta dolina :P
Pozdrawiam
Pan przewodnik powiedział "Valley of Lovers" - można się było tego spodziewać.
Czy dobrze trafilem z tą Turcja ?
Mniam... dla fotek rzecz jasna ;) chyba wiem dokąd chcę pojechac... chociaz z drugiej strony ;) nie ma to jak slicznie skadrowane zdjęcie :) znajomi byli w Pammukale i porobili fotki swoim Kodakiem... Hmmm... byłem zaskoczony "małością powierzchni" tej atrakcji... Pzdr.
Nie wiem co słyszałeś ale to miejsce jest całkiem spore. To jesy stok nawet sporego wzniesienia. Po prostu nie wpuszczają wszędzie ze względu na to że strasznie to ludzie niszczyli.Cytat:
Zamieszczone przez qwerty
widziałem na fotce... z oddalenia... było taka niewielką "wyspą" wsrod w miare mało ciekawego krajobrazu... ale i tak chciałbym z bliska zobaczyc :)
Polecam każdemu to miejsce. Jest niesamowite. Ponadto w tej okolicy jest starożytne miasto Hierapolis z b. dużym amfiteatrem.
A teraz jeszcze taki widoczek
No to takie cosik jeszcze dorzucę
1.
2.
W 1. podoba mi się tło w oddali, w 2. kropla niezła lecz góra przepalona.
Witam.
Chciałbym się podzielić takimi oto fotkami. Coś ala portret. Na zdjęciach moja żona Kasia.
Proszę o jakieś komentarze... odnośnie fotek oczywiście :) Co do żony to przyjmuję tylko te pozytywne :)
1.
2.
3.
4.
Czekam na opinie :)
1. 2 i 3 bez zarzutu, na 4 policzek jest przepalony.
2 i 4 przepalona twarz, mocno daje po oczach. Na pierwszym szukalbym innego ladru, aby jakis szczegol twarzy znalazl sie w mocnym punkcie (oko, ucho, nos...). A zona..... sliczna jak kazda ladniejsza nasza polowka.
Najlepsze dla mnie jest zdjęcie nr 3. O przepaleniach już powiedziano, natomiast w zdjęciu nr 2 coś mi nie pasuje. Prawdopodobnie chodzi o trochę małe proporcję Twojej żony do całego kadru, no i jeszcze jest wg mnie trochę za mocno wciśnięta w róg zdjęcia :)
Pozdrawiam
1. Cialbym z prawej, gdzies w okolicach ucha.
2. Dokladnie to samo uwazam co No-shadow Kick.
3. IMO najlepsze, ale tez bardziej z prawej bym przycial. Rozumiem, ze to taka slabsza sepia miala byc? Bo tak w zasadzie to nie b&w, ale sepia tez nie do konca - bardzo mi sie kolorystyka podoba.
4. Rowniez bardzo dobre (fajny pomysl :) ). Ale znow kadr mi jakos nie lezy.
Coz... gratuluje modelki i jej brakow sprzeciwu na umieszczanie fotek. Moja 2-ga polowa to nawet pozowac nie chce. Czasem siostre namowie, ale tez ciezko. A zeby potem wrzucic to na forum... nie ma mowy. I jak mam sie wprawic w portretach? :(
:cry: :cry: :cry:Cytat:
Zamieszczone przez Kregon
Nic nie wie o wystawieniu na forum :idea:
Chciałem tylko się dowiedzieć czy dobrze robię takie plenerowe portrety i co należałoby zmienić.
Za wszystkie opinie wielkie Dzięki :)
Pozdrawiam
Uuu... to csss... zeby sie czasem nie dowiedziala. Bo jakby to krucho z Toba pewnie by bylo ;)
dodałbym może od siebie, że na #1 modelka mu ścięty czubek fryzurki.... Podejrzewam, że NIE DAROWAŁABY !! :P
IMO to wcale nie blad. W dodatku jak juz pisalem przycialbym kadr do kadru otwartego.Cytat:
Zamieszczone przez wheelerek
hmm, bym się sprzeczał... - uważam, że nie było to ani świadomie zaplanowane.. ani przeprowadzone.. To, że można inaczej skadrować taki portret, to pewne.. Ale TAK zrobione, to wg mnie podpada pod niestaranność kadru. Ale to drobiażdżek.. :P Z calym szacunkiem :)
Witam.
Dziękuję za wszystkie opinie i wskazówki.
Dzisiaj w nocy strzeliłem parę takich oto zdjęć. Miałem zamiar pochodzić parę godzin ale na takim zimnie zrobiłem 10 i baterie odmówiły współpracy :(
1. Kielce ul Grunwaldzka
2. Staw w Parku Miejskim
3. Również w parku
4. cd
No więc miłego oglądania i oceniania.
No fajnie :) Pierwsze to efekt dlugiego naswietlania :)?
Pierwsze i drugie wg mnie najlepsze, w 1. fajnie lampy wyszły, trzecie do mnie nie przemawia, a czwarte poruszone ??
Tylko gałąź się poruszyła od wiatru, reszta wydaje mi się że jest ostra.Cytat:
Zamieszczone przez luc4s
Dzięki za opinie.
Pozdrawiam.
Jak z balansem bieli, ustawiałeś go ręcznie czy automatem? Widzę że w tym parku ciężko wybrać dobry balans, bo każda lampa świeci inaczej (zdj. 2) :D
Jednak te zielone światło ze zdjęcia 3 wygląda wyjątkowo nienaturalnie.
Pozdrawiam
Balans bieli był raz wybrany ręcznie i wydaje mi się że dobrze. Zielony kolor światła był widoczny gołym okiem (inne również)
witam :) niedawno wrociłem ze swojej podrózy wiec dopiero teraz... powiem krótko... poza tym ze osobiscie fotki nr 3 i 4 widziałbym z mniejszą przesłoną (odrobinę gwiazkowe) to nie czepiam sie :) Pzdr.
Witam.
Klimaty świąteczne w moim domciu.
Oto ozdoby choinkowe jakie widnieja w tym roczku :)
1.
2.
3.
Hmmm. No i jak? Proszę o ewentualną krytykę :P
Wgrywales fotki przez usluge cpanela i chcesz ja udastepnic a tak sie nie da - musisz poprawic linki