dzięki za miłe słowa, fajnie że się podoba. Już wkrótce coś umieszczę może z Moskwy lub Kijowa
pzdr
Wersja do druku
dzięki za miłe słowa, fajnie że się podoba. Już wkrótce coś umieszczę może z Moskwy lub Kijowa
pzdr
kilka ujęć z Rumunii - Bukareszt, zaczynałem wówczas przygodę z fotografią i była to moja pierwsza podróż z olkiem (510'tka)
miłego oglądania
w #31 nie udało mi się przygasić nieba, niemniej jednak wstawiam bo lubię to foto.
pzdr
Na 29 to hurtownia kabli? :mrgreen:
Na 31 jednak bym wyprostował perspektywę.
Oba mi się podobają :)
Z tymi kablami to ciekawostka. Na 30 również mnóstwo kabli jest poprowadzonych od latarni do latarni. Intrygujące :eek:
Z tymi kablami to całkiem całkiem pomysł.
Mentalność Rumunów i Polaków - podobna - tylko u nas jak który "skręci" trochę kabla to na parę godzin ludziska mają z głowy zasilanie, a tam - jak który zrobi "capcarap" taką skrętkę - to i tak reszta zostaje i "prund" dalej płynie.
Praktyczne - nie?!:wink:
Fajne fotki.
Pozdrówka.
te kable to masakra! droga u nich musi być ziemia, że wszystko górą prowadzą
Podziwiam panoramę. Piękna :)
Kable prawie jak u nas, taka lokalna "egzotyka". ;)
Kiedy oglądam Twoje zdjęcia to odpoczywam - nie jest takichwątków dużo na tym forum -szczególnie spodobała mi się panoramka,choć trochę żal mi tej drogi po prawej stronie.
Panorama wspaniała. Zresztą jak reszta zdjęć. Gratuluję oka i umiejętności.
Bardzo dziękuję za komentarze i opinie...
Ciąg dalszy mojej włóczęgi był następujący: Po Rumunii pojechałem do Paryża, zawodowo oczywiście. Pracowałem 4 dni od poniedziałku do czwartku, piątek miałem praktycznie wolny. Wyszedłem na miasto, była wspaniała pogoda, niebo czyste, słonko nie za mocne...zwiedziłem chyba wszystkie najciekawsze miejsca... było pięknie... i nie zrobiłem ani jednego zdjęcia... bowiem wyszedłem z założenia że nie będę miał czasu na foty i nie zabrałem aparatu :/
.. była to najgłupsza rzecz jaką zrobiłem w całej mojej przygodzie z Olkiem...
możecie mnie zbanować za głupotę :)
... z Paryża pojechałem do Moskwy, ale to już inna historia i wkrótce coś umieszczę z tamtego wypadu.
z Paryża pojechałem do Moskwy, tym razem zabrałem to co trzeba.
Kilka ujęć z Placu czerwonego:
32 i 33 świetne. A to za sprawą światła. Pięknie! Na 34 fajne niebo.
Z Placu Czerwonego najbardziej mi się podoba mi się... światło :wink::mrgreen:
Na 32 śliczne niebo, przydało by się takie na 33 :)
po Moskwie był Kijów...
Ogólnie bardzo pozytywne miasto, na pewno nie tak "policyjne" jak Moskwa.
Miłego oglądania :)
35- MZ, można było ciut rozjaśnić. Zbyt wiele szczegółów ginie w cieniu.
36- Cały czas się wpatruję w to zdjęcie i nie mogę się przekonać. Rozmycie drugiego planu mi nie pasuje
37- wydaje mi się, że nawet szeroki kąt nie dał rady. Za dużo naraz na tym zdjęciu, jeszcze ci ludzie- nie wiem na czym się skupić.
36 to taka próba lensbaby, blur nadany celowo żeby wywołać wrażenie "makiety"
Zazdroszczę Ci ponownie, choć tym razem nie tyle zdjęć co samych wojaży po świecie.
Kolorystykę masz super z Placu Czerwonego. Podoba mi się w Twoich zdjęciach taki wyczuwalny "spokój kadru" - nie wiem jak to ładnie i zrozumiale opisać.
Te z Moskwy są świetne.
Pozdrówka.
tym razem z Venezueli, wyspa Margarita.. miłego oglądania.
papuga robi najmniejsze wrażenie ale reszta bardzo mi się podoba, z przyjemnością obejrzałem zdjęcia morza.
Miałeś ładne widoczki, zazdroszczę :-)
Zachodzące słońce ładne ale najbardziej mi się podoba panorama :grin:
39 i 41 sa swietne.
Papuga niestety zabardzo sie za belka schowala moim unizonym zdaniem.
Krajobrazy niemniej swietne :) masz cos jeszcze?
Panorama fantastyczna. Zazdroszczę takich możliwości podróżowania.
i jeszcze kilka z Margarity:
1-sze ładne, klimatyczne, chciałoby się tam być, na ostatnim co za woda!
2gie - latarnia ? - też świetna
pzdr
Latarnia na 44 jest w rzeczywistości taka krzywa? :-P Postawił bym ją jednak "do pionu".
Przestrzeń na 45 robi wrażenie. Nawet mimo "nieczystego" powietrza i ten ptak w PG. Brakuje mi trochę dołu.
Panorama bardzo mi się podoba. Kolejne to widok z ptakiem. Rzeczywiście można żałować, że nie było bardziej przejrzystego powietrza.
No i widoczek z plażą - taka woda zawsze wywołuje żal, że nas nie ma na tej plaży.
wariacja z Luxemburga.
Tylko nie mówcie że krzywo bo przecież prosto jest...
Jestem za.
Tommy_G paradoks krzywo a jednak prosto :)
Fajny strzał. Znaczy podoba się .
No przecież, krzywo! :-P
Ale fajnie krzywo :grin:
PS
Nie dało się dołożyć dołu?